• یاد‌داشت
جایگاه محیط‌زیست در فرهنگ سازمانی شرکت ذوب روی

اقدامات شرکت ذوب روی اصفهان در حوزه صنعت سبز

خرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 6 دقیقه | شماره ماهنامه: 156
صنعت سبز از جمله مفاهیمی است که در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار تعریف شده و به معنای سرمایه‌گذاری و اجرای سیاست‌های کلی برای رشد پایدارتر صنایع و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی است. با توجه به این مسئله، توجه به بهبود شاخص‌های زیست‌محیطی در تولید فلزات سنگین که با اثرات مخرب زیست‌محیطی مانند آلودگی آب‌ها، خاک و انتشار گازهای آلاینده همراه هستند، اهمیتی دوچندان می‌یابد. در این راستا شرکت ذوب روی اصفهان که ایجاد صنعت سبز و احترام به محیط‌زیست را بخشی از فرهنگ سازمانی خود تلقی می‌کند، برنامه‌های متعددی را برای حرکت در این مسیر به اجرا رسانده است. انتقال سایت ریخته‌گری به شهرک صنعتی رازی شهرضا و استفاده از کوره‌های القایی، مدیریت پساب صنعتی و انرژی از جمله مهمترین این برنامه‌ها به شمار می‌آیند.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
ضرورت حمایت نهادهای بالادستی از توسعه صنعت آلومینیوم در کشور راهبردهای شرکت آلومینیوم المهدی برای مواجهه با چالش‌های صنعت آلومینیوم

شرکت آلومینیوم المهدی به عنوان یکی از اصلی‌ترین بازیگران صنعت آلومینیوم ایران در سال‌های اخیر تلاش داشته است تا با غلبه بر همه موانع و چالش‌های محیط کسب‌وکار، با سرعت در مسیر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های در دسترس و نیز رقم زدن یک توسعه پایدار صنعتی و زیرساختی حرکت کند. با این حال باید اذعان داشت که توانمندی این شرکت و سایر فعالان صنعت آلومینیوم کشور برای حضور در عرصه رقابت و تداوم حرکت در مسیر جهش تولید، مستلزم اتخاذ راهبردهایی موثر و کارآمد از سوی نهادهای بالادستی در حوزه‌های مختلف از جمله تامین تامین پایدار، توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل زنجیره‌های ارزش و رشد صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در کشور است تا به این ترتیب بتوان در آینده‌ای نزدیک شاهد اعتلا و نقش‌آفرینی پررنگ‌تر این صنعت استراتژیک در فضای اقتصادی کشور بود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
اتکای شرکت آلومینیوم المهدی به دانش فنی متخصصان داخلی گام بلند شرکت آلومینیوم المهدی در مسیر پیشرفت صنعت آلومینیوم

در سال‌ها و دهه‌های اخیر تحریم‌های ظالمانه و کارشکنی‌های شرکت‌های تامین‌کننده تکنولوژی و تجهیزات سعی داشته‌اند تا با تنگ‌کردن عرصه بر صنایع و بنگاه‌های تولیدی ایران، مسیر توسعه صنعتی کشور را دچار وقفه کنند. طبعا در چنین شرایطی، موثرترین و کارآمدترین راهکار برای غلبه بر موانع و محدودیت‌ها، اعتماد به پتانسیل‌های داخلی، پرورش آن‌ها و تکیه بر ظرفیت‌های دانشی و فنی متخصصان کشور است تا از این رهگذر بتوان با تولید و تامین داخلی، زمینه رشد و توسعه پایدار صنعتی را فراهم آورد. با توجه به اهمیت این مسئله، شرکت آلومینیوم المهدی همواره تلاش داشته است که در مسیر ارتقای سطح توانمندی‌ها در حوزه بومی‌سازی و داخلی‌سازی ساخت قطعات و تجهیزات گام بردارد که نتیجه این رویکرد را می‌توان در دستاوردهای این شرکت در بومی‌سازی تجهیزات الکترونیک شامل برد کبرا ۵۲۷۲ مشاهده کرد. ساخت داخلی این تجهیزات با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی در دستور کار قرار گرفت و پس از بررسی، تحقیق و انجام مطالعات میدانی منجر به نتایج مثمر ثمری شد، به طوری که با ساخت و تولید بردهای الکترونیکی، زمینه راه‌اندازی دیگ‌های احیای از مدار خارج‌شده و انجام علمیات نت بدون نیاز به متخصصان خارجی فراهم می‌شود.

۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • یاد‌داشت
  • مس
استراتژی رشد کمی و کیفی تولید در شرکت صنایع مس شهید باهنر بررسی پتانسیل و ظرفیت توسعه زنجیره مس در کشور

جهان امروز در حال تجربه تحولات بنیادینی است و در این بین، با توجه به ابرروندهای حاکم بر جهان که جوامع را به سمت برقی‌شدن و هوشمندسازی فعالیت‌ها هدایت می‌کند، مس عنصری کلیدی و تعیین‌کننده به شمار می‌آید. بررسی آمارهای تولید جهانی نشان می‌دهد که تولید این فلز استراتژیک در دهه‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته، به طوری که تولید مس معدنی در سال ۲۰۲۳ به ۲۲.۳ میلیون تن و مس پالایش‌شده به ۲۶.۵ میلیون تن رسیده است. ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای برخوردار از ذخایر مس، می‌تواند یکی از بازیگران کلیدی زنجیره ارزش جهانی باشد، جایگاهی که رسیدن به آن نیازمند برنامه‌ریزی جامع و هدفمند و شناخت فرصت‌ها برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های در دسترس در مسیر تکمیل زنجیره و خلق ارزش است. در این میان، شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان بازیگر استراتژیک تولیدکننده محصولات مسی، با تکمیل زنجیره ارزش و رشد کمی و کیفی تولید در تلاش برای ارتقای جایگاه خود در بازارهای داخلی و جهانی است.

۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • یاد‌داشت
  • معدن
ضرورت به‌کار‌گیری فناوری‌های نوین برای حفظ رقابت‌پذیری بخش معدن اهمیت داده‌کاوی و هوش مصنوعی در بهره‌وری عملیات معدنکاری

روند پرشتاب دیجیتالی‌شدن در دنیا و ظهور هوش مصنوعی و علوم مرتبط با داده‌کاوی در دهه اخیر، منجر به بروز تحولات عمیقی در دستاوردهای صنعتی و خدماتی بشر شده، به طوری که دامنه کاربرد گسترده این تکنولوژی بخش معدن را نیز در بر گرفته است. استفاده از فناوری هوش مصنوعی و زیرشاخه‌های آن در فعالیت‌های معدنکاری، دقت و سرعت اکتشافات و همچنین بهره‌وری تولید را افزایش می‌دهد. این موضوع به حدی حائز اهمیت است که شرکت‌های بزرگ معدنی در دنیا از جمله «BHP»، «Sandvik» و «XCMG Machinery» بخش قابل توجهی از تمرکز و سرمایه خود را به کاربرد تکنولوژی‌های نوین در حوزه تولید و اکتشافات معدنی اختصاص داده‌اند. در ایران نیز به عنوان یکی از کشورهایی که از پتانسیل‌های معدنی قابل توجهی برخوردار است، لازم است که اقدامات لازم در حوزه به‌کارگیری هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و سیستم‌های خودکار در عملیات معدنکاری در دستور کار قرار بگیرد تا بتوان توان رقابت‌پذیری و کارآمدی این صنعت استراتژیک را در سطوح مناسبی حفظ کرد.

۳۱ فروردین ۱۴۰۴
فهرست