- تحلیل
بررسی عملکرد ۶ ماهه شرکت فولاد هرمزگان


مطالب مرتبط

- تحلیل
- مس
مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفههای مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونهای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعهیافتهای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقیشدن و تکامل تکنولوژیهای دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر میرسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- انرژی, زیرساخت
صنعت فولاد ایران امروز با چالشها و عدمقطعیتهای مهمی دست به گریبان است که عملکرد و تحقق چشماندازهای آن را تحت تاثیر قرار میدهد. معضلاتی نظیر ناترازی انرژی، فرسودگی زیرساختهای نیروگاهی و افزایش بهای انرژی، فعالیت فولادسازان کشور را هم از حیث پایداری تولید و هم افزایش بهای تمام شده تحت تاثیر خود قرار میدهد. از این رو، به نظر میرسد که تمرکز بر احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و به طور خاص خورشیدی، ایده سرنوشتسازی درمورد تامین پایدار انرژی برای صنعت فولاد باشد. در همین راستا، شرکت فولاد خوزستان با همکاری شرکت مهندسین پیشگامان فولاد جنوب گامهای مهمی را در راستای احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت مجموعا ۶۰۰ مگاوات برداشته است تا از این رهگذر، بستر مناسب برای تحقق چشماندازهای این هلدینگ عظیم فولادی کشور فراهم آید.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- محصولات میانی فولاد خام
در حالی متاثر از ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور، بیشترین میزان محدودیتهای مصرف برق و گاز بر فولادسازان وضع شده است که سهم صنعت فولاد از مصرف برق تقریبا ۸.۶ درصد و از مصرف گاز نیز تقریبا ۶ درصد است. محدودیتهایی که موجب شدهاند که شرکتی در ابعاد فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین عرضهکننده و صادرکننده فولاد کشور طی چند سال گذشته بیش از ۱.۳ میلیارد دلار از درآمدهای خود را از دست بدهد. این عدمالنفع نهتنها مسیر توسعه و تعالی این شرکت و در مقیاس بزرگتر صنعت فولاد را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه ابعاد و جنبههای تاثیر آن بر اقتصاد ملی نیز بسیار گسترده است. از این رو لازم است که برای به حداقل رساندن تاثیرات سوء ناترازی انرژی بر ساختار اقتصادی کشور، بازنگری اساسی در سیاستهای محدودیتی اعمالی از سوی نهادهای سیاستگذار به صنایع فولادی صورت پذیرد.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- آهن اسفنجی, محصولات میانی فولاد خام
با اجرای سیاستهای اصلاح الگوی قیمتگذاری انرژی در کشور، بسیاری از فعالان صنعت فولاد با افزایش چشمگیر هزینههای تامین انرژی و به تبع آن کاهش حاشیه سود مواجه شدند. راهکار کلیدی برای حفظ روند سودآوری و درآمدزایی در چنین شرایطی توجه به ارتقای سطح بهرهوری و مدیریت هزینههای تولید است که رقابتپذیری فعالان زنجیره فولاد را نیز در بازار افزایش میدهد. در این میان، شرکت صنعت فولاد شادگان با استفاده از تکنولوژی مدرن پرد و تمرکز بر هوشمندسازی فرایندها و ماشینآلات و تجهیزات در مسیر بهینهسازی مصرف انرژی گام برمیدارد. این شرکت همچنین در مسیر تحقق رویکردهای تولید فولاد سبز نیز حرکت کرده است که این مسئله علاوه بر مدیریت بهینه هزینههای تولید، رقابتپذیری آن را در عرصههای بینالمللی ارتقا میدهد.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴