• تحلیل
نگاهی به مهمترین مولفه‌های رشد بازار انرژی جهان در سال‌های آتی

تاثیر گذار انرژی بازارهای نوظهور بر دستیابی به اهداف پایداری جهان

دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 8 دقیقه | شماره ماهنامه: 175
مصرف انرژی جهان از زمان انقلاب صنعتی تاکنون رشدی چندبرابری را تجربه کرده است. در ابتدا اقتصادهای پیشرفته اروپایی و ایالات متحده آمریکا سهم عمده مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص می‌دادند، با این حال رشد فعالیت‌های صنعتی بازارهای نوظهور به ویژه در چین، برزیل و هندوستان، مقادیر مصرف انرژی این کشورها را به سطوحی بالاتر از اقتصادهای توسعه‌یافته نیز افزایش داده است. با توجه به این که مقادیر مصرف انرژی در بازارهای نوظهور عمدتا بالاتر از مقادیر تولید انرژی آن‌ها است می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری در توسعه پروژه‌های انرژی پاک نه‌تنها امنیت انرژی این کشورها را تضمین می‌کند، بلکه به رشد اقتصادی پایدار در مسیر دستیابی به اهداف انتشار صفر خالص در سال ۲۰۵۰ نیز کمک خواهد کرد.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس
تحلیل جایگاه کشورهای مختلف در تاریخ زنجیره مس جهان روند تحولات صنعت مس و جایگاه آن در اقتصاد مدرن جهان

مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفه‌های مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونه‌ای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه‌ که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقی‌شدن و تکامل تکنولوژی‌های دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر می‌رسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • صنعت
ترسیم دورنمایی مدرن و تحول‌گرا برای صنعت فولاد توسط ایریتک رسالت ایریتک حول محور آموزش و ارتقای سطح دانش فنی و مهندسی

با تغییر معادلات جهانی در حوزه انرژی و محیط‌زیست، سیاست‌های توسعه صنعت فولاد نیز تحولات چشمگیری را تجربه کرده‌اند، به طوری که مدرنیزاسیون فرایندها و تولید فولاد سبز از مهمترین رویکردهای تحولات توسعه‌ این صنعت به شمار می‌آیند. شرکت بین‌‌‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) به عنوان یکی از شرکت‌های فنی و مهندسی برجسته کشور که ارتقای سطح رقابت‌پذیری در مقیاس جهانی را در راس اهداف و چشم‌اندازهای خود قرار داده، امروز در مسیر حرکت می‌کند تا بتواند با این تحولات همگام شود. این شرکت با نیم‌قرن تجربه در اجرای طرح‌های توسعه صنایع معدنی و فلزی، تمرکز بر نوسازی زیرساخت‌ها، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی و بهره‌گیری از فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را در راستای مدرنیزاسیون فرایندها و رویکردهای تولید فولاد سبز در اولویت قرار داده است. این مسیر که زمینه تحقق اهداف و چشم‌اندازهای ایریتک را نیز فراهم می‌آورد، می‌تواند به سکوی توسعه صنعت فولاد تبدیل شود، به طوری که می‌توان دورنمایی تحول‌گرا را برای این صنعت استراتژیک متصور بود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
تلفیق مزیت‌های ذاتی و فناوری‌های نوین در مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک نقش مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک در توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه‌ای

بررسی روند توسعه صنعتی کشور، به وضوح نمایانگر لزوم نگاهی زیربنایی و پایدار به احداث واحدهای تولیدی است؛ موضوعی که امروز در قالب چالش‌های متعدد موجود در مسیر فعالیت صنایع خود را نشان می‌دهد. در چنین شرایطی، شرایط پروژه مجتمع فولاد زاگرس اندیمشک به عنوان یک الگو در مقیاس صنعت فولاد قابل بررسی است ، به طوری که رویکرد این شرکت به تامین زیرساخت‌ها، فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته و لازم برای پیشبرد فعالیت‌های خود، به عامل تمایز این مجتمع با بسیاری دیگر از پروژه‌های تولیدی و صنعتی در کشور تبدیل شده است. حرکت این مجتمع در مسیر بهره‌گیری از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین و مدرن‌سازی فرایندهای خود، چشم‌انداز روشنی را نه تنها برای عملکرد آن، بلکه برای تکمیل و توسعه زنجیره فولاد کشور ترسیم می‌کند.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن
اهمیت بازنگری در فرایندهای تولید و به‌روز‌رسانی تکنولوژی‌ها در زنجیره ارزش فولاد سیاست شرکت فولاد شرق کاوه برای پیشرفت و توسعه پایدار

در عصری که صنعت فولاد، بیش از هر زمان دیگری با تحولات فناورانه و تکنولوژیکی و الزامات و محدودیت‌های زیست‌محیطی مواجه شده، شرکت فولاد شرق کاوه با نگرشی هوشمندانه و آینده‌نگرانه، پرشتاب در مسیر مدرنیزاسیون و توسعه فرایندها گام برداشته است؛ رویکرد تحول‌آفرینی که نقش به‌سزایی در ارتقای سطح بهره‌وری، افزایش کیفیت محصول و حفظ پایداری تولید ایفا می‌کند. این شرکت با درک اهمیت مدرن‌سازی فرایندها، علاوه بر به‌روزرسانی سازوکار خرید، تولید و فروش، استفاده از فناوری‌های جدید را در احداث واحد گندله‌سازی با ظرفیت تولید سالانه ۵ میلیون تن گندله در دستور کار دارد. این اقدامات استراتژیک علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای شاخص‌های سودآوری، جایگاه شرکت فولاد شرق کاوه را به عنوان بازیگر نوظهور و پیشرو زنجیره فولاد کشور ارتقا می‌دهد و آن را به الگوی نوین مدرنیزاسیون فرایندها تبدیل می‌کند.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
فهرست