همگامی گلگهر با آخرین تحولات حوزه کسبوکار
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/01/edfit.jpg)
مقدمه
برخورداری ایران از منابع خدادادی سنگآهن به عنوان ماده اولیه اساسی تولید فولاد، مزیت قابل توجهی برای توسعه این صنعت در کشور ایجاد کرده است. با این حال، با بررسی شرایط این صنعت در سالهای اخیر به نظر میرسد که موضوع تامین مواد اولیه خود به تدریج در حال تبدیل شدن به چالشی برای صنعت فولاد ایران است و در صورت تداوم این روند، این صنعت با چالشهای بزرگی در سالهای آتی روبهرو خواهد شد. این مسئله که در نهایت میتواند به تهدیدی جدی برای فعالیت پایدار و اقتصادی صنایع زنجیره فولاد تبدیل شود، باعث عدم توازن در زنجیره فولاد کشور شده است. همچنین باید توجه داشت که این مسئله میتواند به طور مستقیم تحقق چشماندازهای ترسیمشده صنعت فولاد کشور را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین روشن است که تامینکنندگان مواد اولیه صنعت فولاد کشور، از چه جایگاه مهمی در این صنعت برخوردارند. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز که یکی از اصلیترین تامینکنندگان مواد اولیه فولادسازان کشور به شمار میآید، به طور موثری در راستای تامین نیاز کشور و ایجاد توازن در زنجیره فولاد تلاش میکند.
نقش کلیدی گلگهر در زنجیره فولاد
زنجیره فولاد در سالهای اخیر به رغم برخورداری کشور از منابع سنگآهن، با مشکلات عدیدهای به خصوص در حلقههای بالادست مواجه شده است؛ مشکلاتی که باعث عدم توازن در این زنجیره و چالشبرانگیز شدن تامین مواد اولیه در این صنعت شدهاند. این مسئله که در نهایت میتواند جایگاه صنعت فولاد کشور را به طور قابل توجهی تحتالشعاع قرار دهد، اهمیت فعالیت شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به عنوان نقشآفرین کلیدی حلقههای بالادست زنجیره فولاد کشور را بیش از پیش آشکار میکند. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر که یکی از بزرگترین و اصلیترین تامینکنندگان مواد اولیه صنعت فولاد به شمار میآید، نقش بهسزایی در رشد و توسعه این صنعت ایفا میکند.
نتیجه رشد عملکرد تولید و فروش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در عملکرد مالی این شرکت نیز نمود پیدا کرده است. گفتنی است که درآمدهای عملیاتی «کگل» در دوره 9 ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد 61 درصدی داشته است
بررسی عملکرد 9 ماهه تولید شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در سال جاری، از روند رو به رشد این شرکت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حکایت دارد. حجم تولید محصولات این شرکت در مدت 9 ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 6 درصدی داشته و از 16 میلیون و 889 هزار تن به 17 میلیون و 880 هزار تن رسیده است که این موضوع نشان از روند رو به رشد این شرکت در حوزههای مدیریت تولید و مدیریت فروش دارد. همچنین نگاهی به سبد محصولات این شرکت نشان میدهد در بازه زمانی یادشده بیش از 8 میلیون و 983 هزار تن گندله و همچنین 8 میلیون و 834 هزار تن کنسانتره در این شرکت تولید شده است. گفتنی است که این عملکرد به معنای رشد بیش از 15 درصدی تولید گندله در 9 ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در این شرکت است.
رشد شاخصهای مالی و فروش
روند رو به رشد شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در حوزه فروش نیز به چشم میخورد و این شرکت توانسته است که روند صعودی ماههای گذشته خود را تداوم ببخشد. حجم فروش این شرکت در بازه زمانی 9 ماهه ابتدایی سال جاری، بیش از 11 میلیون و 182 هزار تن بوده که در مقایسه با این میزان در مدت مشابه سال گذشته رشد 11 درصدی داشته است. گفتنی است که بیش از 10 میلیون و 426 هزار تن از این مقدار به فروش داخلی این شرکت اختصاص داشته، در حالی که این عدد در مدت مشابه سال قبل بیش از 8 میلیون و 482 هزار تن بوده است.
نمودار یک عملکرد 9 ماهه فروش گندله و گندله ریزدانه در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر را نشان میدهد. چنانکه در نمودار نیز مشاهده میشود، عملکرد ماهانه فروش این محصولات در مقایسه با سال گذشته به طور متوسط افزایش پیدا کرده است. گفتنی است که تداوم این روند تا پایان سال مالی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، میتواند رشد قابل توجهی را در عملکرد فروش محصولات یادشده در این شرکت رقم بزند که نتیجه آن، رشد درآمدها و سودآوری این شرکت خواهد بود.
نمودار 1. عملکرد فروش گندله و گندله ریزدانه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در 9 ماهه سالهای 1401 و 1402
نتیجه رشد عملکرد تولید و فروش در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در عملکرد مالی این شرکت نیز نمود پیدا کرده است. گفتنی است که درآمدهای عملیاتی «کگل» در دوره 9 ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد 61 درصدی داشته است. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در بازه زمانی 9 ماهه سال جاری 478 هزار میلیارد ریال از محل فروش محصولات خود درآمد کسب کرده، در حالی که این عدد در مدت مشابه سال گذشته 296 هزار میلیارد ریال بوده است. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بخش عمده تمرکز خود را در سال جاری بر فروش داخلی و تامین نیاز داخل کشور معطوف کرده است. در همین راستا، این شرکت در دوره 9 ماهه سال جاری بیش از 446 هزار میلیارد ریال از محل فروش محصولات خود در بازارهای داخلی درآمد کسب کرده که این عدد بیانگر سهم بیش از 93 درصدی فروش داخلی از سبد درآمدی این شرکت در بازه زمانی یادشده است.
نگاه همهجانبه در شرکت گلگهر
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از ابتدای فعالیت خود تاکنون همواره سعی داشته است تا با همگام شدن با آخرین تحولات حوزه کسبوکار خود، بالاترین سطوح خودکفایی و بهرهوری را محقق سازد و بهترین و بیشترین حمایت را از توانمندیهای متخصصان داخلی انجام دهد. این شرکت در یک ماه اخیر نیز حضور پررنگی در نمایشگاههای مختلف داخلی داشته است که از جمله آنها میتوان به چهارمین نمایشگاه زنجیره تامین، فولاد، مس، ماشینآلات و تجهیزات وابسته و فلزات آهنی و غیرآهنی استان کرمان اشاره کرد. هدف از برگزاری این نمایشگاه از یک سو ارائه توانمندیهای شرکتهای تامینکننده صنایع و از سوی دیگر، نیاز و انتظارات شرکتهای بزرگ معدنی بوده است. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تامینکننده مواد اولیه زنجیره فولاد، با استفاده از این فرصت و بهرهگیری از کارشناسان خود، به ارائه آخرین دستاوردها و ظرفیتهای خود در راستای تکمیل این زنجیره پرداخت.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از ابتدای فعالیت خود تاکنون همواره سعی داشته است تا با همگام شدن با آخرین تحولات حوزه کسبوکار خود، بالاترین سطوح خودکفایی و بهرهوری را محقق سازد و بهترین و بیشترین حمایت را از توانمندیهای متخصصان داخلی انجام دهد
این شرکت همچنین در هفتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل نیز حضور فعالی داشته است. گفتنی است که هدف از برگزاری این نمایشگاه، معرفی محصولات، خدمات و توانمندیهای داخلی به مسئولان، مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی و زیرساختهای حیاتی، حساس و مهم کشور به منظور مصونسازی، ایمنسازی، کاهش آسیبپذیری و ارتقای آمادگی زیرساختها با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای داخلی بوده است. در همین راستا، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز حضور فعالی در این نمایشگاه داشت و از این طریق، آخرین دستاوردهای خود در حوزه صنایع بومی پدافند غیرعامل را ارائه کرد. علاوه بر این، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر حضور فعالی را در پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران داشت و با حضور کارشناسان فعال شرکت، آخرین دستاوردهای خود را در حوزه بومیسازی با سایر شرکتکنندگان در نمایشگاه به اشتراک گذاشت.
نوزدهمین دوره سمپوزیوم بینالمللی روابط عمومی ایران و بیستمین جشنواره روابط عمومیهای برتر کشور که با موضوع «کاربرد هوش مصنوعی در روابط عمومیها» برگزار شد نیز با کسب جایزه برای شرکت معدنی و صنعتی گلگهر همراه شد. گفتنی است که این شرکت به دلیل توجه ویژه خود به مسئولیتهای اجتماعی و اقدامات ارزشمندی که در این حوزه انجام داده است، نشان ویژه مسئولیتهای اجتماعی این رویداد را دریافت کرد.
![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/28.png?v=11.3)
مطالب مرتبط
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2025/02/edit-38.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی
ورقهـای گالوانیزه بـا توجه به دامنه گسـترده کاربرد در صنایع مختلـف پاییندسـتی، از جمله محصولات اسـتراتژیک فـولادی به شـمار میآینـد که افزایش تـوان تولیـد آنها در کشـور، ضمن آنکه میتواند بسترسـاز خلـق ارزش مضاعـف در صنعـت فـولاد و تکمیـل زنجیرههـای ارزش صنعتـی باشـد، فرصت مناسـبی را برای توسـعه صادرات غیرنفتی ایجاد میکند. شـرکت فولاد امیرکبیر کاشـان اولین و یکی از مهمترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه کشـور به شـمار میآید که در سـالهای اخیـر با تولیـد محصـولات باکیفیت نقش مهمـی در تامین بـازار داخلـی ایفا کرده و سـهم ۳۰ درصدی از حجـم معاملات ورق گالوانیزه بورس کالا را در نه ماهه نخست سال جاری به خود اختصاص داده اسـت. این شـرکت در حـوزه عرضـه ورق گالوانیـزه به بازارهـای منطقه نیز عملکرد موفقی داشـته، بـه طوری که صادرات این شرکت تا پایان آذرماه سـال جاری با رشـد ۷۰ درصدی نسـبت به مدت مشـابه سـال گذشـته به بیش از ۱۰ هزار تن رسـیده اسـت. ایـن دسـتاوردها در حالـی برای شـرکت فـولاد امیرکبیر کاشـان رقم خورده که در ماه هـای اخیـر بـازار ورق گالوانیزه کشـور تحت تاثیر واردات بیرویه دچار شـرایط نامطلوبی شـده و این شـرایط آسیبهای بسـیاری را به تولیدکنندگان و فعالان این صنعت وارد آورده است.
۳۰ دی ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2025/02/edit-39.jpg)
- یادداشت
- آلومینیوم
در دنیای مدرن امروز که روند گردش اطلاعات، به کمک تکنولوژیها و ابزارهای نوین سرعت فزایندهای یافته، نقش حوزه روابط عمومی به عنوان یکی از بازوهای موثر هر سازمان برای افزایش اثربخشی فعالیتها و نیز بهبود فضای فعالیت و کسبوکار بسیار پررنگتر از گذشته شده است. در واقع امروز حوزه روابط عمومی وظیفه دارد که ضمن انعکاس اخبار، رخدادها و دستاوردهای سازمان به مخاطبان عمومی و تخصصی محیط پیرامون خود، با جریانسازی مثبت و سازنده، فضای فکری مناسبی را در رابطه با زمینه فعالیت بنگاه اقتصادی در میان اذهان عمومی ایجاد کند و به این ترتیب بستر مناسبی را برای ادامه فعالیت و دور کردن حواشی از فرایندها، تصمیمگیران و رهبران سازمانها فراهم آورد.
۳۰ دی ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2025/01/edit1-4.jpg)
- یادداشت
- سنگآهن
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از مهمترین تامینکنندگان زنجیره ارزش فولاد در کشور، رویکردهای شایان توجهی را برای مبارزه با چالشهای احتمالیای که پیش روی صنایع فولادی هستند اتخاذ کرده است. راهبردهای نوین مدیریتی که عمدتا حوزه مدیریت استراتژی و فرایند را در برمیگیرند، تحولات نتیجهبخشی را برای عملکرد این شرکت به همراه خواهند داشت. تدوین یک برنامه همهجانبه استراتژیک در راستای تحلیل تمام مولفههای موثر بر رشد و یا رکود بازار، منجر به پیشبینی چالشها و چارهاندیشی برای آنها میشود، افزایش بهرهوری را به دنبال دارد و در نهایت بستر تحقق جهش تولید را فراهم خواهد آورد.
۳۰ دی ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2025/02/edit2-2.jpg)
- یادداشت
- آهن اسفنجی
در عصر مدرن امروز، جایگاه روابط عمومی دیگر محدود به پایگاهی برای انتشار اخبار و اطلاعات نیست، بلکه این حوزه به عنوان نهادی تعریف میشود که از طریق جریانسازیهای سازنده و مثبت در افکار و اذهان عمومی، بستر حرکت سازمان را در مسیر اهداف و ماموریتهای خود فراهم میکند. آنچه در این بین اهمیت دارد، مدرنیزاسیون روابط عمومی و همگام شدن آن با تحولات فناورانه روز و نیز میزان استفاده از ابزارهای نوین است. در واقع ظهور و گسترش شبکههای اجتماعی در میان اقشار و سطوح مختلف جامعه و توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در عرصه روابط عمومی موجب شده است که موضوع بهروزرسانی فرایندها نه به عنوان راهکار بهبود، بلکه به عنوان یک الزام برای حفظ و افزایش تاثیرگذاری حوزه روابط عمومی در میان افکار عمومی، جامعه، ذینفعان و مشتریان مطرح شود.
۳۰ دی ۱۴۰۳