• تحلیل
بررسی اقدامات شرکت فولاد شادگان در حوزه رقابت‌پذیری

بررسی مزیت‌های رقابتی شرکت فولاد شادگان

آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 8 دقیقه | شماره ماهنامه: 161
در فضای رقابتی و پرریسک کسب‌وکارهای امروز، لازمه حضور در بازارهای داخلی و صادراتی، داشتن تدابیر خاص و اتخاذ رویکردهای خلاقانه برای متمایز شدن از رقبا است. افزایش توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی در صنعت فولاد کشور که مزیت‌های رقابتی متعددی را برای نقش‌آفرینی در بازارهای داخلی و بین‌المللی دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. موضوعی که شرکت صنعت فولاد شادگان به آن توجه ویژه‌ای داشته است و با استفاده از الگوهای رقابت‌پذیری، نگرش متفاوتی را در رویکردها، برنامه‌ریزی‌های تولید و توسعه دنبال می‌کند. طرح‌های توسعه افزایش ظرفیت واحد احیای مستقیم، احداث واحد فولادسازی، برنامه‌ریزی عملی برای تولید فولاد پاک و به حداقل رساندن آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از فعالیت این شرکت از جمله برنامه‌های افزایش توان رقابتی شرکت صنعت فولاد شادگان محسوب می‌شوند. رویکردهای این شرکت موجب شده است تا پروژه‌های شرکت صنعت فولاد شادگان در حوزه فولاد سبز از جذابیت بالایی برای جذب سرمایه‌ داخلی و خارجی برخوردار باشند.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس, معدن
نقش پروژه‌های هلدینگ ماهان در توسعه زنجیره ارزش صنعت مس و اشتغالزایی اقدامات هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان برای توسعه و تکمیل زنجیره مس

با توجه به جریان پرشتاب رشد تقاضای جهانی مس، سرمایه‌گذاری در بهره‌برداری از معادن مس و تکمیل و توسعه زنجیره آن، ضمن تنوع‌بخشی به سبد سرمایه، فرصت مناسبی برای حضور در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیرنفتی، جهش سودآوری و خلق ثروت به شمار می‌آید؛ موضوعی که هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به آن توجه ویژه‌ای داشته و جریان سرمایه‌گذاری‌های خود را به این سمت‌وسو هدایت کرده است. در این راستا سه پروژه تکمیل زنجیره و احداث واحدهای تولید کنسانتره زاغ‌دره، ساردوئیه و دلفارد در دست اقدام قرار گرفته‌اند که با بهره‌برداری از آن‌ها در مجموع ۱۲۳ هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور افزوده می‌شود. علاوه بر این، در منطقه خواجه نظام شهرستان بم نیز پروژه اکتشاف مس آغاز شده است. پروژه‌های مذکور که با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ريالی به بهره‌برداری خواهند رسید، منجر به اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفر و رونق اقتصادی شهرستان‌های جیرفت، بم و ارزوئیه خواهند شد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • آلومینیوم
اقدامات شرکت آلومینیوم جنوب در زمینه توسعه پایدار و کاهش ریسک‌های تولید مسیر تحقق خلق ارزش و جهش تولید در شرکت آلومینیوم جنوب

اهمیت استراتژیک آلومینیوم در فضای اقتصادی امروز جهان و نیز کاربردهای رو به گسترش آن در حوزه انرژی، خودروسازی و ... موجب شده است که همه پیش‌بینی‌ها از رشد مصرف این فلز در دهه‌های آینده حکایت داشته باشند. این دورنمای روشن ایجاب می‌کند تا رویکردها و استراتژی‌های فعالان صنعت استراتژیک آلومینیوم به سمت بهره‌مندی از این فرصت‌ها و ارزش‌آفرینی معطوف شوند؛ موضوعی که شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) به آن توجه ویژه‌ای دارد و با بهره‌گیری از فناوری‌‌های جدید و رویکردهای توسعه سبد محصول و افزایش ظرفیت تولید به سمت نقش‌آفرینی موثرتر در بازار داخلی و بین‌المللی گام برمی‌دارد. این شرکت با شناسایی فرصت‌های بازار و تحلیل و بررسی الزامات مشتریان، طرح‌ها و برنامه‌های خود را به‌گونه‌ای ترسیم می‌کند تا بتواند به بیشترین سودآوری و ارزش‌آفرینی دست یابد و به کلیدی‌ترین بازیگر صنعت آلومینیوم کشور تبدیل شود.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • صنعت
ریسک ناترازی انرژی و تاثیر آن بر تحقق اهداف صنعت فولاد تاثیر محدودیت‌های انرژی و ریسک‌ها بر عملکرد صنعت فولاد

صنعت فولاد ایران به عنوان محور تحقق رشد اقتصادی و صنعتی، توسعه فراگیر و همچنین قطع وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی شکل گرفت و توسعه یافت، به طوری که در شرایط تحریم‌های اقتصادی، صادرات فولاد مهمترین منبع درآمدهای ارزی کشور پس از نفت بود. با این حال، این صنعت در سال‌های اخیر با چالش محدودیت‌های مصرف و قطعی برق در فصل تابستان و گاز در فصل زمستان مواجه شده؛ موضوعی که آسیب‌های زیادی را بر پیکره این صنعت وارد آورده است. کاهش ۴.۳ درصدی تولید و افت ۲۲ درصدی حجم صادرات فولاد در هشت‌ماهه نخست سال جاری و ابهامات پیچیده در تحقق برنامه‌های تولید تا پایان سال از تاثیر نامطلوب ناترازی‌های انرژی بر صنعت فولاد کشور حکایت دارد. این در حالی است که تداوم شرایط فعلی و پیش‌بینی کاهش صادرات تا پایان سال می‌تواند خسارت‌های ارزی و ريالی بسیاری را به اقتصاد کشور وارد کند.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • محصولات فولادی
اقدامات شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه برای تکمیل زنجیره ارزش پروژه کلاف‌سازی، گام بلند شرکت سرمد ابرکوه در مسیر ارزش آفرینی

تمرکز بر تکمیل زنجیره‌های ارزش و توسعه سبد محصولات با هدف پاسخگویی به انتظارات مشتری از رویکردهای مهم برای تثبیت جایگاه بنگاه‌های اقتصادی در بازار به شمار می‌آید و می‌تواند به رشد درآمد و سودآوری منجر شود. شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه نیز با تکیه بر نقاط قوت خود و برنامه‌ریزی ساختاریافته در صدد رشد کمی و کیفی تولید و توسعه سبد محصولات بوده است و در مسیر ارتقای جایگاه استراتژیک خود گام برمی‌دارد. افتتاح واحد تولید کلاف فولادی با ظرفیت تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن محصول با حضور وزیر صمت، استاندار و نمایندگان استان یزد در مجلس شورای اسلامی و مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مهمترین اقدام این شرکت در راستای توسعه سبد محصول و ارتقای جایگاه در بازار به شمار می‌آید. با شروع به کار این واحد، ارزش‌آفرینی و سودآوری چشمگیری برای این بازیگر استراتژیک زنجیره فولاد محقق خواهد شد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
فهرست