- تحلیل
راهبردهای شرکت آلومینای ایران برای کاهش تاثیرپذیری از چالشها


مطالب مرتبط

- تحلیل
- مس
مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفههای مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونهای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعهیافتهای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقیشدن و تکامل تکنولوژیهای دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر میرسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- سنگآهن
اهمیت بخش معدن و صنایع معدنی در رشد و توسعه اقتصادی کشورهای معدنخیز، واقعیتی انکارناپذیر است. این بخش علاوه بر پتانسیلهای بالایی که در ارزشافزایی و ایجاد رشد اقتصادی دارد، با فراهم آوردن زمینه لازم برای توسعه زیرساختی و بهبود شرایط اقتصادی نواحی فعالیت خود میتواند شکلگیری یک توسعه همهجانبه و فراگیر را به ارمغان بیاورد. در این میان شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس نیز به عنوان یکی از بزرگترین نقشآفرینان زنجیره فولاد کشور، به خصوص در بخشهای استراتژیک بالادست و میانی این زنجیره، به طور توقفناپذیری در مسیر توسعه پایدار و همهجانبه و عمل به مسئولیتهای اجتماعی در حرکت است.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- محصولات فولادی
در شرکت مجتمع فولاد خراسان نگاه همهجانبهای به مقوله توسعه وجود دارد و همواره تلاش میشود تا ضمن ارتقای مستمر کیفیت و کمیت تولید محصولات، برنامهریزی لازم در خصوص فراهم آوردن امکانات زیربنایی و زیرساختی لازم نیز صورت گیرد. نتیجه این مسئله، توانمندی بالای این شرکت در استفاده از ظرفیتهای در دسترس و حرکت مستمر در مسیر جهش تولید و ارزشآفرینی است. در نتیجه این موضوع، در حالی که در سال ۱۴۰۳، اغلب فعالان زنجیره فولاد کشور با چالشهای جدی در زمینه تولید و سودآوری مواجه بودند، فخاس توانست، به آمار تولید یک میلیون و ۶۱۱ هزار تن گندله سنگآهن، یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن آهن اسفنجی، حدود ۹۰۲ هزار تن شمش فولاد و بیش از ۶۰۰ هزار تن محصولات سبک ساختمانی دست یابد و میزان درآمدزایی و سود خالص خود را حدود ۲۶ درصد ارتقا دهد.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴
- تحلیل
- سنگآهن
رشد و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی با تامین پایدار انرژی به عنوان عاملی حیاتی گره خورده است، به طوری که هر گونه اختلال در پایداری انرژی به تنهایی میتواند مانع بزرگی در مقابل پیشبرد فعالیتها در این حوزه تلقی شود. اهمیت انرژی در این عرصه علاوه بر بحث عملیاتی، به لحاظ مالی نیز قابل بررسی است. با توجه به اینکه هزینههای انرژی بخش مهمی از بهای تمامشده محصولات را تشکیل میدهند، میتوانند به طور مستقیم رقابتپذیری بنگاهها و محصولات آنها را به خصوص در بازارهای بینالمللی تحت تاثیر قرار دهند. در همین راستا، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که یکی از فعالترین و برجستهترین شرکتها در بخش معدن و صنایع معدنی کشور به شمار میآید، اقدامات مهم و موثری را در جهت مدیریت مصرف انرژی انجام داده و در دستور کار قرار داده است. این اقدامات که تا امروز نیز با نتایج درخشانی در گهرزمین همراه بودهاند، چشمانداز روشنتری را نیز پیش روی این شرکت ترسیم میکنند.
۳۱ خرداد ۱۴۰۴