• یاد‌داشت
نگاهی به مدیریت تکنولوژی در شرکت گل‌گهر

سیاست‌های شرکت گل‌گهر در حوزه مدیریت تکنولوژی

شهریور ۱۳۹۹
زمان مطالعه: 6 دقیقه | شماره ماهنامه: 123
در دهه‌های اخیر، مقوله تکنولوژی به یکی از عناصر کلیدی و تعیین‌کننده در توسعه اقتصادی کشورها تبدیل شده است. در هر واحد صنعتی، برخورداری و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز این امکان را برای سازمان ایجاد می‌کند تا در کنار افزایش بهره‌وری، کیفیت محصولات خود را بهبود ببخشد و قیمت تمام‌شده خود را کاهش دهد تا به این ترتیب، به جایگاهی مناسب در بازارهای بین‌المللی دست یابد. به همین سبب، امروز مدیریت تکنولوژی از مهم‌ترین پارامترهای اثرگذار در مدیریت بنگاه‌های اقتصادی است. شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد اولیه زنجیره فولاد کشور محسوب می‌شود. با توجه به اینکه تامین مواد اولیه یکی از چالش‌های اصلی صنعت فولاد برشمرده می‌شود، این شرکت در تلاش است تا با پیاده‌سازی مدیریت تکنولوژی، شناسایی فناوری‌‌های مورد نیاز و بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌های روز در معدن‌کاری و فرآوری سنگ‌آهن، در مسیر توسعه و رشد کمّی و کیفی تولیدات خود حرکت کند.

مقدمه

پیدایش تکنولوژی‌های جدید، وقوع تغییرات در دنیای امروز را سرعتی روز افزون بخشیده است، به گونه­ای که شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی برای حفظ و بقای خود ناگزیر از شناخت صحیح ماهیت تحولات فنی در حوزه تخصصی فعالیت خود و سامان­دهی و بهره بردن از مواهب آن در راستای نیل به اهداف عالی شرکت نظیر افزایش ایمنی و سلامت کارکنان، افزایش راندمان فرایندهای تولیدی، کاهش هزینه­های تولید، ایجاد بسترهای نوین برای دسترسی آسان به خدمات شرکت و افزایش سهم بازار هستند. برای دستیابی به این مهم باید به پیش‌فرض­های به‌کارگیری و مدیریت تکنولوژی طی فرایندهای ایجاد و یا انتقال تکنولوژی از مرحله انتخاب تا استقرار آن توجه ویژه­ای کرد. معادن، به عنوان نقطه شروع فرایند تولید فولاد، از این قاعده مستثنا نیستند و پیدایش تکنولوژی‌های نوین بر عملکرد بهره­ور در این بخش، تاثیر قابل ملاحظه­ای گذاشته است، به گونه­ای که همگامی با تکنولوژی جزء لاینفک معدن­کاری در شرکت­های پیشتاز این صنعت شده است. فعالیت در این بخش از زنجیره، پس از مطالعات اکتشافی و تعیین مشخصات کیفی، کمّی و موقعیت ماده معدنی، با مشخص شدن روش استخراج و تجهیزات مورد نیاز پایین‌دست و چگونگی چیدمان و ارتباط آن با یکدیگر در بخش­های خردایش، فرآوری و تولید کنسانتره، گندله‌سازی، تولید آهن اسفنجی و فولادسازی صورت می­پذیرد. بنابراین هرچه فرایند معدن­کاری بهینه­تر صورت پذیرد، افزایش کمّی و کیفی محصول و کاهش هزینه­های کل زنجیره تامین فولاد و بالتبع افزایش حاشیه سود شرکت­ها نیز مهیاتر می­شود. برای نمونه، هزینه‌های خردایش، بخش قابل توجهی از هزینه­های فرآوری محصول را شامل می­شود و با انفجارهای علمی و مهندسی سنگ‌آهن در معادن، می­توان قیمت تمام‌شده فرآوری سنگ‌آهن را کاهش داد.

گل‌گهر، پیشگام در مدیریت تکنولوژی

لازمه ایجاد و توسعه تکنولوژی‌های نوین، شناخت نیازهای کلان کشور است و پس از آن، تلاش شرکت‌های معدنی و صنعتی در راستای رفع آن‌ها صورت می­پذیرد. با تعیین اهداف و ترسیم نقشه راه با چشم­انداز توسعه پایدار شرکت، کلیه نیازها قابل شناسایی و تحلیل است. از این رو، می‌توان تکنولوژی‌های مرتبط با موضوع و شرکت‌های سازنده توانمند داخلی را شناسایی کرد و ضمن حمایت از توان آن‌ها و پایداری تکنولوژی داخلی، به تحقق اهداف شرکت نیز امیدوار بود. این در حالی است که تعهد شرکت‌های صاحب تکنولوژی یا مولد تکنولوژی در داخل نیز، به عنوان پاسخی به اعتماد و حمایت شرکت‌های معدنی و صنعتی، بسیار مهم و حیاتی و سبب تداوم این حرکت سازنده برای بقا و توسعه صنایع کشور خواهد بود.

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به منظور پایش تکنولوژی‌های نوین و مرتبط با حوزه فعالیت و برنامه‌های خود، با تشکیل تیم‌های تخصصی شامل کارشناسان بخش­های تحقیقات و فناوری، فنی و مهندسی و کارشناسان فنی حوزه بهره‌برداری و با کمک مشاوران باتجربه، در قالب برنامه‌هایی همچون استانداردسازی فرایندهای تولید، تکنولوژی‌های مورد استفاده خود را بررسی و ممیزی می‌کند تا ضمن ارزیابی عملکرد تکنولوژی‌هایی که در اختیار دارد، لزوم استفاده از تکنولوژی‌های نوین و چگونگی تغییر و یا ایجاد تکنولوژی‌های لازم را نیز تعیین کند.

لازمه ایجاد و توسعه تکنولوژی‌های نوین، شناخت نیازهای کلان کشور است و پس از آن، تلاش شرکت‌های معدنی و صنعتی در راستای رفع آن‌ها صورت می­پذیرد. با تعیین اهداف و ترسیم نقشه راه با چشم­انداز توسعه پایدار شرکت، کلیه نیازها قابل شناسایی و تحلیل است

این شرکت برنامه‌های گوناگونی را به منظور بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز و پیاده‌سازی مدیریت تکنولوژی در این مجموعه در دستور کار خود قرار داده است. یکی از مهم‌ترین این سیاست‌ها شناسایی نقاط بهبود در خطوط تولید و اقدام برای انتخاب و یا ایجاد و پیاده‌سازی تکنولوژی مناسب با مشارکت واحدهای بهره­برداری و بخش­های تحقیقات و فناوری، مهندسی معکوس، واحد فنی و مهندسی و اصلاح خطوط تولید است. این شرکت برنامه‌هایی را به منظور تهیه دستورالعمل‌های به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین و داخلی با هدف مشارکت و پشتیبانی از صنایع داخلی در تولید قطعات و تجهیزات مدرن و بومی‌سازی ساخت آن‌ها دنبال می‌کند. به علاوه، هم‌اکنون سیاست استفاده از مشاوران باتجربه و بین­المللی به منظور کسب دانش و همچنین تهیه نقشه راه بیست‌ساله معدن و طراحی­های بهینه توسعه و استخراج معدن مطابق با تکنولوژی­های روز دنیا در دستور کار شرکت گل‌گهر قرار گرفته است. از دیگر اقدامات این شرکت در زمینه پیاده‌سازی مدیریت تکنولوژی می‌توان به مواردی همچون برنامه‌ریزی برای اصلاح ساختار سازمانی به کمک مشاوران باتجربه، بهینه‌سازی ساختار بر اساس استانداردهای جهانی، برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی برای مکانیزه کردن پروسه‌های تولید و انتقال مواد و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز اشاره کرد.

جایگاه داخلی‌سازی در گل‌گهر

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، به عنوان بزرگ‌ترین مجتمع معدنی تولیدکننده کنسانتره و گندله در کشور، یکی از رسالت­های اصلی خود را تربیت نیروهای متخصص و توانمند با استفاده بهینه از دانش روزِ کسب‌شده شرکت و یا تجربیات فردی پرسنل برای افزایش بهره‌وری، بهبود مستمر، سرآمدی و دانش‌محوری سازمان قرار داده است. در این راستا، یکی از مهم‌ترین اقدامات این شرکت، اجرای برنامه‌هایی همچون نظام پیشنهادها و به‌کارگیری سیستم مدیریت دانش برای کشف ایده‌های مفید به منظور ارتقای عملکرد سازمان در کلیه بخش‌هاست. گفتنی است که موارد طرح‌شده در تیم‌های فنی به صورت دقیق بررسی و تست‌‌های لازم انجام می‌شود. همچنین به طور همزمان، شرکت‌هایی که تمایل به فعالیت در حوزه استخراج سنگ‌آهن، تولید کنسانتره، گندله و فولاد کشور را دارند با رویکرد برد ـ برد حمایت می‌‌شوند.

با عنایت به تجربه طولانی‌مدت و ارزشمند شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در بخش تولید و فرآوری کنسانتره، بالغ بر ۹۵ درصد از تکنولوژی مورد استفاده در این حوزه یا در کشور تولید شده و یا در آستانه تولید است. در حوزه گندله‌سازی نیز بالغ بر ۶۰ درصد تکنولوژی تولید، از داخل کشور تامین شده است

با عنایت به تجربه طولانی‌مدت و ارزشمند شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در بخش تولید و فرآوری کنسانتره، بالغ بر ۹۵ درصد از تکنولوژی مورد استفاده در این حوزه یا در کشور تولید شده و یا در آستانه تولید است. در حوزه گندله‌سازی نیز بالغ بر ۶۰ درصد تکنولوژی تولید، از داخل کشور تامین شده است. نکته ارزشمند این است که متخصصان این حوزه به باور لازم برای تولید تکنولوژی رسیده‌اند و بسیاری از ایده­ها برای بهینه­سازی تکنولوژی موجود نیز به واقعیت تبدیل شده‌اند.

 

 

  • icon
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی
اهمیت جلوگیری از واردات به عنوان مانع بزرگ جهش تولید در کشور نقش کلیدی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در تامین بازار ورق گالوانیزه

ورق‌هـای گالوانیزه بـا توجه به دامنه گسـترده کاربرد ‌در صنایع مختلـف پایین‌‌دسـتی، از جمله محصولات اسـتراتژیک فـولادی به شـمار می‌‌آینـد که افزایش تـوان تولیـد آن‌ها ‌در کشـور، ضمن آنکه می‌‌تواند بسترسـاز خلـق ارزش مضاعـف در صنعـت فـولاد و تکمیـل زنجیره‌‌هـای ارزش صنعتـی باشـد، فرصت ‌مناسـبی را برای توسـعه صادرات غیرنفتی ایجاد می‌‌کند. شـرکت فولاد امیرکبیر کاشـان اولین و یکی از مهمترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه کشـور به شـمار می‌آید که در سـال‌‌های اخیـر با تولیـد محصـولات باکیفیت نقش مهمـی در تامین بـازار داخلـی ایفا کرده و سـهم ۳۰ درصدی از حجـم معاملات ورق گالوانیزه بورس کالا را در نه ماهه نخست سال جاری به خود اختصاص داده اسـت. این شـرکت در حـوزه عرضـه ورق گالوانیـزه به بازارهـای منطقه نیز عملکرد موفقی داشـته، بـه طوری که صادرات این شرکت تا پایان آذرماه سـال جاری با رشـد ۷۰ درصدی نسـبت به مدت مشـابه سـال گذشـته به بیش از ۱۰ هزار تن رسـیده اسـت. ایـن دسـتاوردها در حالـی برای شـرکت فـولاد امیرکبیر کاشـان رقم خورده که در ماه ‌هـای اخیـر بـازار ورق گالوانیزه کشـور تحت تاثیر واردات بی‌رویه دچار شـرایط نامطلوبی شـده و این شـرایط آسیب‌‌های بسـیاری را به تولیدکنندگان و فعالان این صنعت وارد آورده است.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
جایگاه روابط عمومی به عنوان محور هماهنگ‌کننده فضای درونی و بیرونی سازمان لزوم ایجاد نگاه نوآورانه در حوزه روابط عمومی کشور

در دنیای مدرن امروز که روند گردش اطلاعات، به کمک تکنولوژی‌ها و ابزارهای نوین سرعت فزاینده‌ای یافته، نقش حوزه روابط عمومی به عنوان یکی از بازوهای موثر هر سازمان برای افزایش اثربخشی فعالیت‌ها و نیز بهبود فضای فعالیت و کسب‌وکار بسیار پررنگ‌تر از گذشته شده است. در واقع امروز حوزه روابط عمومی وظیفه دارد که ضمن انعکاس اخبار، رخدادها و دستاوردهای سازمان به مخاطبان عمومی و تخصصی محیط پیرامون خود، با جریان‌سازی مثبت و سازنده، فضای فکری مناسبی را در رابطه با زمینه فعالیت بنگاه اقتصادی در میان اذهان عمومی ایجاد کند و به این ترتیب بستر مناسبی را برای ادامه فعالیت و دور کردن حواشی از فرایندها، تصمیم‌گیران و رهبران سازمان‌ها فراهم آورد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن
راهبردهای شرکت گهرزمین در خصوص توسعه فرایندها و اطمینان از تحقق اهداف سازمانی محورهای اصلی مدیریت استراتژی در شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از مهمترین تامین‌کنندگان زنجیره ارزش فولاد در کشور، رویکردهای شایان توجهی را برای مبارزه با چالش‌های احتمالی‌ای که پیش روی صنایع فولادی هستند اتخاذ کرده است. راهبردهای نوین مدیریتی که عمدتا حوزه مدیریت استراتژی و فرایند را در برمی‌گیرند، تحولات نتیجه‌بخشی را برای عملکرد این شرکت به همراه خواهند داشت. تدوین یک برنامه همه‌جانبه استراتژیک در راستای تحلیل تمام مولفه‌های موثر بر رشد و یا رکود بازار، منجر به پیش‌بینی چالش‌ها و چاره‌اندیشی برای آن‌ها می‌شود، افزایش بهره‌وری را به دنبال دارد و در نهایت بستر تحقق جهش تولید را فراهم خواهد آورد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • آهن اسفنجی
عوامل موثر بر اعتلای جایگاه روابط عمومی در توسعه سازمانی نقش روابط عمومی در بستر‌سازی برای حرکت سازمان در مسیر اهداف

در عصر مدرن امروز، جایگاه روابط عمومی دیگر محدود به پایگاهی برای انتشار اخبار و اطلاعات نیست، بلکه این حوزه به عنوان نهادی تعریف می‌شود که از طریق جریان‌سازی‌های سازنده و مثبت در افکار و اذهان عمومی، بستر حرکت سازمان را در مسیر اهداف و ماموریت‌های خود فراهم می‌کند. آنچه در این بین اهمیت دارد، مدرنیزاسیون روابط عمومی و همگام شدن آن با تحولات فناورانه روز و نیز میزان استفاده از ابزارهای نوین است. در واقع ظهور و گسترش شبکه‌های اجتماعی در میان اقشار و سطوح مختلف جامعه و توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در عرصه روابط عمومی موجب شده است که موضوع به‌روزرسانی فرایندها نه به عنوان راهکار بهبود، بلکه به عنوان یک الزام برای حفظ و افزایش تاثیرگذاری حوزه روابط عمومی در میان افکار عمومی، جامعه، ذی‌نفعان و مشتریان مطرح شود.

۳۰ دی ۱۴۰۳
فهرست