• یاد‌داشت
اقدامات شرکت فولاد آلیاژی در حوزه جلب رضایت‌منی مشتریان

نقش رضایت مشتریان در ارتقای برند سازمان

دی ۱۴۰۱
زمان مطالعه: 7 دقیقه
به طور کلی موضوع جذب مشتری و جلب رضایت آن را می‌توان سنگ بنای بقا و توسعه هر بنگاه اقتصادی دانست، چرا که بدون وجود مشتری، فعالیت و کسب درآمد این بنگاه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود و همین مسئله، سبب شده است که مفهوم «رضایت مشتری» بیش از هر زمان دیگری اهمیت داشته باشد. شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز از جمله شرکت‌هایی است که توجه ویژه‌ای به این موضوع دارد و رضایتمندی مشتریان داخلی و خارجی خود را در اولویت اهداف خود قرار می‌دهد. تردیدی نیست که چنین رویکردی می‌تواند تضمینی برای موفقیت هر بنگاه اقتصادی در بلند‌مدت باشد.

مقدمه

رضایت، احساسی است که در نتیجه ارزیابی خدمات در ذهن مشتری ایجاد می‌شود و معیار رضایت هر مشتری نیز، درک و انتظارات او از خدمات ارائه‌شده است. به طور کلی، شرکت‌های تولیدی و خدماتی تا زمانی می‌توانند به بقای خود ادامه دهند که مشتریانی برای محصولات و خدمات آن‌ها وجود داشته باشد. با توجه به شرایط رقابتی بازار، موضوع جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی از اهمیت بالایی برخوردار شده است. از این رو، شرکت‌ها همواره باید به دنبال انجام اقداماتی برای افزایش رضایت مشتریان، وفادارسازی آن‌ها و همچنین ایجاد مزیت رقابتی برای جذب مشتریان جدید باشند. طی چند دهه اخیر با قبول این واقعیت که مشتریان، سرمایه‌های اصلی شرکت‌ها محسوب می‌شوند، مفهوم رضایت آن، توجه بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی را به خود جلب کرده است. از آن جا که مشتریان، سرمایه‌های اصلی هر کسب‌و‌کار به حساب می‌آیند، فعلِ «فروش» را می‌توان موتور محرک هر کسب‌و‌کاری دانست و اذعان داشت که رضایت مشتری، به منزله سوخت این موتور محرک است.

عوامل موثر بر کسب رضایت مشتری

کیفیت بالای محصولات یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر رضایت مشتری است. از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر رضایت مشتری در صنعت فولاد نیز می‌توان به مواردی همچون سهولت دسترسی (Accessibility)، زمان پاسخگویی (Response Time)، گستره انتخاب و شرایط تحویلی (Choices)، کیفیت محصولات (Quality)، قیمت معقولانه و متناسب (Reasonable Prices)، تحویل به موقع، خدمات قبل، حین و پس از فروش و در نهایت، ضمانت محصول اشاره کرد که لازم است توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود. در همین راستا، شرکت فولاد آلیاژی ایران ضمن کسب دانش بین‌المللی از بهترین تولید‌کنندگان فولاد در عرصه جهانی، اقدام به توسعه آن با تکیه بر دانش کارشناسان متخصص خود کرده است و محصولاتی با کیفیت بالا و در حد معتبرترین برندهای جهانی را ارائه می‌دهد. طبیعتا یکی از چالش‌های این صنعت، ایجاد تعادل میان کیفیت حداکثری و قیمت رقابتی است. شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز بر همین اساس و با ارائه مشاوره‌های تخصصی پیش از خرید، نسبت به ایجاد توازن یاد شده و ارائه محصولات کیفی در حد استانداردهای جهانی، با قیمتی معقول و متناسب و با هدف کسب رضایت حداکثری مشتریان اقدام می‌کند. در خصوص سهولت دسترسی و زمان پاسخگویی، با توجه به سیستم به‌روز و پویای ارتباط با مشتریان (CRM)، این شرکت یکی از بهترین تجربه‌های ممکن در خرید را با استفاده از فناوری‌های روز ممکن کرده است و مرتبا نیز در حال به‌روز‌رسانی و بهبود آن بر اساس بازخورد مشتریان است. در این سیستم، ضمن تسهیل سفارش‌گذاری، امکان پیگیری درخواست به صورت کاملا سیستمی نیز ارائه می‌شود.

وفاداری مشتریان بین‌المللی و رضایتمندی آن‌ها از قیمت و کیفیت محصول و خدمات شرکت، زیربنای گسترش کسب‌و‌کار و توسعه بازار محصولات صادراتی است

عامل دیگری که در ایجاد رضایت مشتری، به خصوص در صنعت فولاد اهمیت دارد، تحویل به موقع محصول است، چرا که لازم است فرایندهای متعدد بعدی، توسط مشتری بر روی این محصولات انجام شود تا کالای نهایی به دست آید. بدیهی است که تحویل به موقع محصول از اهمیت بالایی نزد مشتریان برخوردار است، چرا که در این صورت می‌توانند کالای تولیدی را به موقع به مشتری نهایی تحویل دهند. بر همین اساس، این شرکت با استفاده از تجربیات ارزشمند خود که حاصل حضور بلند‌مدت در صنعت فولاد کشور، پایش مداوم وضعیت کنونی و آینده بازار و البته کسب اطلاعات و تحلیل برنامه‌های آتی مشتریان است، اقدام به برنامه‌ریزی، پیش‌بینی تولید و فروش و در صورت لزوم، تولید سبد محصولات احتمالی (به‌رغم سفارش‌محور بودن تولیدات این شرکت) می‌کند که این امر، منتج به مدیریت صحیح و بهینه بازار می‌شود و متعاقبا به افزایش رضایت مشتریان نیز می‌انجامد. کسب رضایت مشتریان با استفاده از بازخوردهایی حاصل می‌شود که به صورت موردی تحت عنوان صدای مشتری و یا به صورت دوره‌ای تحت عنوان ارزیابی رضایت‌سنجی از مشتریان به دست آمده و به صورت منظم پیاده‌سازی شده است. در همین راستا، نرخ وفاداری مشتریان نیز محاسبه می‌شود و اقدامات لازم در دستور کار قرار می‌گیرند.

جایگاه مشتریان در شرکت فولاد آلیاژی

امروزه با توجه به افزایش رقابت در عرصه تجارت داخلی و خارجی و گسترش روزافزون و نامتوازن شرکت‌های فولادی در داخل کشور، جذب اعتماد مشتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو در شرکت فولاد آلیاژی ایران به منظور حفظ و گسترش بازار هدف، جلب رضایت مشتریان به واسطه تولید محصولات با کیفیت، تسهیل فرایند فروش، ارائه خدمات و مشاوره‌های مهندسی قبل، حین و پس از فروش، تحقیقات و مطالعات بازار و شناسایی نیازهای مشتریان به همراه برندسازی، از اولویت‌ها محسوب می‌شود. شرکت فولاد آلیاژی ایران برای دستیابی به این هدف مهم، شاخص‌هایی را برای کنترل و پایش موارد یاد شده، شناسایی و هدف‌گذاری کرده است که به صورت لحظه‌ای و در قالب داشبورد مدیریتی در اختیار همکاران قرار دارد. این امر باعث می‌شود که بتوان به بررسی مداوم این شاخص‌ها، ارائه راهکارها، پیشنهادات و انجام اقدامات اصلاحی برای بهبود مستمر فرایند تولید و فروش، افزایش کیفیت محصولات و ارائه خدمات مطلوب‌تر به مشتریان پرداخت، چرا که ذی‌نفعان اصلی شرکت و عامل دستیابی به تعالی سازمان محسوب می‌شوند.

وفاداری مشتریان بین‌المللی و رضایتمندی آن‌ها از قیمت و کیفیت محصول و خدمات شرکت، زیربنای گسترش کسب‌و‌کار و توسعه بازار محصولات صادراتی است. بر همین اساس، شرکت فولاد آلیاژی ایران همواره سعی کرده است که یک گام جلوتر از تصورات ذهنی مشتریان صادراتی و نیازمندی‌های مورد نظر آن‌ها در خصوص مشخصات ظاهری، فیزیکی، فنی و مکانیکی، بسته‌بندی فنی محصول و… حرکت کند. از این رو، این شرکت با تعریف پروژه‌های تخصصی در واحدهای مختلف، در جهت افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده محصول حرکت کرده است تا قدرت رقابت‌پذیری خود را در بازارهای صادراتی افزایش دهد. همچنین نگاه شرکت فولاد آلیاژی ایران به مشتریان خود، صرفا به صورت یک مصرف‌کننده نیست، بلکه مشتریان را در توسعه دانش، فرایندهای تولید محصول و ارائه خدمات، همراه و همگام خود می‌داند. این دیدگاه باعث شده است که این شرکت در طی سال‌های متمادی، حضور پرقدرتی را در بازارهای صادراتی داشته باشد و محصولات خود را به کشورهای آلمان، اسپانیا، ایتالیا، انگلستان، بلژیک، بلغارستان، ترکیه، پرتغال، هلند، منطقه جنوب شرق آسیا و حوزه خلیج فارس صادر کند.

سیاست‌های جاری شرکت فولاد آلیاژی ایران در راستای جلب و افزایش رضایت مشتریان، باعث افزایش اعتبار برند این شرکت و در نتیجه، افزایش تولید و فروش محصولات آن طی سال‌های گذشته شده است، به طوری که سهم بازار محصولات شرکت فولاد آلیاژی ایران در کشور کاملا غالب است و به جرات می‌توان گفت که تامین همه نیازهای کیفی کشور در خصوص فولادهای آلیاژی و مخصوص در صنایع مادر، توسط شرکت فولاد آلیاژی ایران صورت می‌گیرد. در زمینه صادرات نیز، تعداد کشورهای هدف و تعداد مشتریان محصولات این شرکت با افزایش رو‌به‌رو بوده و رشد صادرات آن نیز در چند سال اخیر چشمگیر بوده است.

نویسنده: علیرضا چایچی یزدی، مدیرعامل وقت شرکت فولاد آلیاژی ایران

  • icon
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی
اهمیت جلوگیری از واردات به عنوان مانع بزرگ جهش تولید در کشور نقش کلیدی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در تامین بازار ورق گالوانیزه

ورق‌هـای گالوانیزه بـا توجه به دامنه گسـترده کاربرد ‌در صنایع مختلـف پایین‌‌دسـتی، از جمله محصولات اسـتراتژیک فـولادی به شـمار می‌‌آینـد که افزایش تـوان تولیـد آن‌ها ‌در کشـور، ضمن آنکه می‌‌تواند بسترسـاز خلـق ارزش مضاعـف در صنعـت فـولاد و تکمیـل زنجیره‌‌هـای ارزش صنعتـی باشـد، فرصت ‌مناسـبی را برای توسـعه صادرات غیرنفتی ایجاد می‌‌کند. شـرکت فولاد امیرکبیر کاشـان اولین و یکی از مهمترین تولیدکنندگان ورق گالوانیزه کشـور به شـمار می‌آید که در سـال‌‌های اخیـر با تولیـد محصـولات باکیفیت نقش مهمـی در تامین بـازار داخلـی ایفا کرده و سـهم ۳۰ درصدی از حجـم معاملات ورق گالوانیزه بورس کالا را در نه ماهه نخست سال جاری به خود اختصاص داده اسـت. این شـرکت در حـوزه عرضـه ورق گالوانیـزه به بازارهـای منطقه نیز عملکرد موفقی داشـته، بـه طوری که صادرات این شرکت تا پایان آذرماه سـال جاری با رشـد ۷۰ درصدی نسـبت به مدت مشـابه سـال گذشـته به بیش از ۱۰ هزار تن رسـیده اسـت. ایـن دسـتاوردها در حالـی برای شـرکت فـولاد امیرکبیر کاشـان رقم خورده که در ماه ‌هـای اخیـر بـازار ورق گالوانیزه کشـور تحت تاثیر واردات بی‌رویه دچار شـرایط نامطلوبی شـده و این شـرایط آسیب‌‌های بسـیاری را به تولیدکنندگان و فعالان این صنعت وارد آورده است.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
جایگاه روابط عمومی به عنوان محور هماهنگ‌کننده فضای درونی و بیرونی سازمان لزوم ایجاد نگاه نوآورانه در حوزه روابط عمومی کشور

در دنیای مدرن امروز که روند گردش اطلاعات، به کمک تکنولوژی‌ها و ابزارهای نوین سرعت فزاینده‌ای یافته، نقش حوزه روابط عمومی به عنوان یکی از بازوهای موثر هر سازمان برای افزایش اثربخشی فعالیت‌ها و نیز بهبود فضای فعالیت و کسب‌وکار بسیار پررنگ‌تر از گذشته شده است. در واقع امروز حوزه روابط عمومی وظیفه دارد که ضمن انعکاس اخبار، رخدادها و دستاوردهای سازمان به مخاطبان عمومی و تخصصی محیط پیرامون خود، با جریان‌سازی مثبت و سازنده، فضای فکری مناسبی را در رابطه با زمینه فعالیت بنگاه اقتصادی در میان اذهان عمومی ایجاد کند و به این ترتیب بستر مناسبی را برای ادامه فعالیت و دور کردن حواشی از فرایندها، تصمیم‌گیران و رهبران سازمان‌ها فراهم آورد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن
راهبردهای شرکت گهرزمین در خصوص توسعه فرایندها و اطمینان از تحقق اهداف سازمانی محورهای اصلی مدیریت استراتژی در شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از مهمترین تامین‌کنندگان زنجیره ارزش فولاد در کشور، رویکردهای شایان توجهی را برای مبارزه با چالش‌های احتمالی‌ای که پیش روی صنایع فولادی هستند اتخاذ کرده است. راهبردهای نوین مدیریتی که عمدتا حوزه مدیریت استراتژی و فرایند را در برمی‌گیرند، تحولات نتیجه‌بخشی را برای عملکرد این شرکت به همراه خواهند داشت. تدوین یک برنامه همه‌جانبه استراتژیک در راستای تحلیل تمام مولفه‌های موثر بر رشد و یا رکود بازار، منجر به پیش‌بینی چالش‌ها و چاره‌اندیشی برای آن‌ها می‌شود، افزایش بهره‌وری را به دنبال دارد و در نهایت بستر تحقق جهش تولید را فراهم خواهد آورد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • آهن اسفنجی
عوامل موثر بر اعتلای جایگاه روابط عمومی در توسعه سازمانی نقش روابط عمومی در بستر‌سازی برای حرکت سازمان در مسیر اهداف

در عصر مدرن امروز، جایگاه روابط عمومی دیگر محدود به پایگاهی برای انتشار اخبار و اطلاعات نیست، بلکه این حوزه به عنوان نهادی تعریف می‌شود که از طریق جریان‌سازی‌های سازنده و مثبت در افکار و اذهان عمومی، بستر حرکت سازمان را در مسیر اهداف و ماموریت‌های خود فراهم می‌کند. آنچه در این بین اهمیت دارد، مدرنیزاسیون روابط عمومی و همگام شدن آن با تحولات فناورانه روز و نیز میزان استفاده از ابزارهای نوین است. در واقع ظهور و گسترش شبکه‌های اجتماعی در میان اقشار و سطوح مختلف جامعه و توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در عرصه روابط عمومی موجب شده است که موضوع به‌روزرسانی فرایندها نه به عنوان راهکار بهبود، بلکه به عنوان یک الزام برای حفظ و افزایش تاثیرگذاری حوزه روابط عمومی در میان افکار عمومی، جامعه، ذی‌نفعان و مشتریان مطرح شود.

۳۰ دی ۱۴۰۳
فهرست