- تحلیل
روند گذار ساختارهای اقتصادی بازارهای نوظهور در مسیر توسعهیافتگی
مطالب مرتبط
- تحلیل
- مس, معدن
با توجه به جریان پرشتاب رشد تقاضای جهانی مس، سرمایهگذاری در بهرهبرداری از معادن مس و تکمیل و توسعه زنجیره آن، ضمن تنوعبخشی به سبد سرمایه، فرصت مناسبی برای حضور در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیرنفتی، جهش سودآوری و خلق ثروت به شمار میآید؛ موضوعی که هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به آن توجه ویژهای داشته و جریان سرمایهگذاریهای خود را به این سمتوسو هدایت کرده است. در این راستا سه پروژه تکمیل زنجیره و احداث واحدهای تولید کنسانتره زاغدره، ساردوئیه و دلفارد در دست اقدام قرار گرفتهاند که با بهرهبرداری از آنها در مجموع ۱۲۳ هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور افزوده میشود. علاوه بر این، در منطقه خواجه نظام شهرستان بم نیز پروژه اکتشاف مس آغاز شده است. پروژههای مذکور که با سرمایهگذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ريالی به بهرهبرداری خواهند رسید، منجر به اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفر و رونق اقتصادی شهرستانهای جیرفت، بم و ارزوئیه خواهند شد.
۳۰ دی ۱۴۰۳- تحلیل
- سنگآهن
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (کنور) به عنوان شرکتی پیشرو در حلقههای نخست زنجیره فولاد که کارنامه درخشانی از رکوردهای استخراج و تولید محصولات معدنی را نیز به ثبت رسانده، علیرغم افزایش هزینههای تولید در سالهای اخیر با بهبود کارایی و اثربخشی و سرمایهگذاری مناسب توانسته است با بهینهسازی ساختار بهای تمامشده، روند سودآوری را در حوزه فعالیت خود حفظ کند و در مسیر توسعهای فراگیر و همهجانبه گام بردارد، بهگونهای که امروز این شرکت از حیث سودآوری، ارزشآفرینی و افزایش حاشیه سود، پرچمدار بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی به شمار میآید.
۳۰ دی ۱۴۰۳- تحلیل
- صنعت, معدن
صنایع معدنی و فلزی به عنوان یکی از مهمترین ارکان توسعه صنعتی و رشد اقتصادی کشور، نقش مهمی در تامین مواد اولیه صنایع مصرفکننده ایفا میکنند و به دلیل پیچیدگی فرایندهای تولید، تحولات سریع تکنولوژیکی نوسانات نرخ ارز و فرازوفرود بازارهای جهانی و داخلی همواره با افزایش انواع هزینههای تولید مواجه هستند. بنابراین تحلیل دقیق هزینهها و برنامهریزی و مدیریت بهینهسازی آن علاوه بر اینکه میتواند راهگشای تصمیمگیریهای بنگاه در سطوح مختلف سازمانی باشد، نقاط بهبود را برای افزایش سودآوری شناسایی میکند. با این حال، صنایع معدنی و فلزی کشور به دلیل بروز چالشهای مختلف در ابعاد کلان و صنعت مانند افزایش قیمت جهانی مواد اولیه، هزینههای و محدودیت مصرف انرژی، بهرهوری پایین عوامل تولید و ...، بهای تمامشده بالاتری را به ثبت میرسانند که این مسئله در شرایط تحریم و دشواری فروش صادراتی، منجر به کاهش سودآوری و افت حاشیه سود بنگاههای صنعتی و تولیدی میشود.
۳۰ دی ۱۴۰۳- تحلیل
- تولید، هزینه و درآمد ملی, صنعت
در سالهای اخیر اهمیت و ضرورت رشد و توسعه صنعت و حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی، سرخط گفتمانهای اقتصادی و صنعتی کشور بوده است. با این حال، این مسئله با توجه به شرایط کنونی کشور به لحاظ اقتصادی، زیرساختی، سیاستگذاریها و ... چالشهای خاص خود را دارد. اساسا از صنایع معدنی و فلزی به عنوان اصلیترین جایگزین درآمدهای نفتی در مسیر تحقق اقتصاد غیرنفتی در کشور یاد میشود و این در حالی است که با توجه به وسعت ابعاد این حوزه، پیچیدگیها و چالشهای رشد و توسعه آن نیز بیشتر خواهد بود. بیتردید یکی از مهمترین پیشنیازهایی که میتواند مسیر پیشرفت این صنایع را هموار کند، تامین و توسعه زیرساختهای مورد نیاز است و این المان بیانگر حوزه اصلی فعالیت منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس است. این منطقه با ارائه تسهیلات و مزایای قابل توجه به صنایع فعال در آن، نقش موثری در پیشرفت فعالیتهای آنها و حرکت کشور در مسیر رشد و توسعه اقتصادی ایفا میکند.
۳۰ دی ۱۴۰۳