• تحلیل
جذب سرمایه به واسطه تقسیم سود

مروری بر انواع استراتژی‌های تقسیم سود

فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه: 7 دقیقه | شماره ماهنامه: 142
تقسیم سود سهام یکی از عوامل مهم ترغیب حضور بیشتر سرمایه‌گذاران در بنگاه‌های اقتصادی به شمار می‌رود. بنابراین استراتژی تقسیم سود، که نحوه و مقدار سود تقسیمی را تعیین می‌کند، می‌تواند تاثیر بسزایی بر تصمیات مالی سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها داشته باشد. استراتژی تقسیم سود برای هر بنگاه اقتصادی متفاوت است و روند ثابتی ندارد، به طوری که این سیاست می‌تواند در سال‌های مختلف، متغییر باشد، زیرا عوامل متعددی در سیاست تقسیم سود تاثیرگذارند. با توجه به اینکه سهامداران همواره خواهان سود سهام نقدی‌اند و شرکت‌ها نیز تمایل به از دست دادن فرصت‌های سودآوری سرمایه‌گذاری مجدد ندارند، برقراری تعادل و توازن در استراتژی تقسیم سود بسیار مهم است.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس
تحلیل جایگاه کشورهای مختلف در تاریخ زنجیره مس جهان روند تحولات صنعت مس و جایگاه آن در اقتصاد مدرن جهان

مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفه‌های مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونه‌ای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه‌ که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقی‌شدن و تکامل تکنولوژی‌های دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر می‌رسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
استراتژی‌های شرکت چادرملو برای مدیریت بهینه مصرف و هزینه‌های انرژی ضرورت بازنگری در برنامه‌های بلندمدت قیمت‌گذاری انرژی

افزایش نرخ حامل‌های انرژی با هدف بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف انرژی در سال‌های اخیر در دست اقدام قرار گرفته است. این موضوع در کنار تشدید ناترازی‌های انرژی، آثار و پیامدهای نامطلوبی را بر عملکرد و ساختار هزینه‌های فعالان زنجیره فولاد کشور داشته و برنامه‌ریزی‌های مالی و تولیدی آن‌ها را با پیچیدگی‌های بسیاری مواجه کرده است. در چنین شرایطی، شرکت چادرملو با ترسیم برنامه‌ای هدفمند در مسیر حفظ پایداری تولید و نقش‌آفرینی موثر در صنعت فولاد گام برداشته و توانسته است در شرایطی که نرخ حامل‌های انرژی به طور چشمگیری افزایش یافته‌اند، با مدیریت بهای تمام‌شده محصول، حاشیه سود خود را در سطح ۲۶ درصد حفظ کند. همچنین این شرکت به‌روزرسانی و استفاده از هوش مصنوعی در فرایندهای تولید را در دستور کار دارد تا بتواند با ارتقای سطح بهره‌‎وری ضمن مدیریت بهینه هزینه‌ها، پرشتاب‌تر از گذشته در مسیر پیشرفت و توسعه‌ای مستمر حرکت کند.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • انرژی, زیرساخت
اقدامات شرکت پیشگامان فولاد جنوب در راستای توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای تامین پایدار انرژی در صنعت فولاد

صنعت فولاد ایران امروز با چالش‌ها و عدم‌قطعیت‌های مهمی دست به گریبان است که عملکرد و تحقق چشم‌اندازهای آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. معضلاتی نظیر ناترازی انرژی، فرسودگی زیرساخت‌های نیروگاهی و افزایش بهای انرژی، فعالیت فولادسازان کشور را هم از حیث پایداری تولید و هم افزایش بهای تمام شده تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. از این رو، به نظر می‌رسد که تمرکز بر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به طور خاص خورشیدی، ایده سرنوشت‌سازی درمورد تامین پایدار انرژی برای صنعت فولاد باشد. در همین راستا، شرکت فولاد خوزستان با همکاری شرکت مهندسین پیشگامان فولاد جنوب گام‌های مهمی را در راستای احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت مجموعا ۶۰۰ مگاوات برداشته است تا از این رهگذر، بستر مناسب برای تحقق چشم‌اندازهای این هلدینگ عظیم فولادی کشور فراهم آید.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
راهکارهای موثر برای عبور صنعت فولاد از چالش ناترازی انرژی لزوم تغییر سیاست‌ها در حوزه مدیریت انرژی در کشور

در حالی متاثر از ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور، بیشترین میزان محدودیت‌های مصرف برق و گاز بر فولادسازان وضع شده است که سهم صنعت فولاد از مصرف برق تقریبا ۸.۶ درصد و از مصرف گاز نیز تقریبا ۶ درصد است. محدودیت‌هایی که موجب شده‌اند که شرکتی در ابعاد فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین عرضه‌کننده و صادرکننده فولاد کشور طی چند سال گذشته بیش از ۱.۳ میلیارد دلار از درآمدهای خود را از دست بدهد. این عدم‌النفع نه‌تنها مسیر توسعه و تعالی این شرکت و در مقیاس بزرگتر صنعت فولاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه ابعاد و جنبه‌های تاثیر آن بر اقتصاد ملی نیز بسیار گسترده است. از این رو لازم است که برای به حداقل رساندن تاثیرات سوء ناترازی انرژی بر ساختار اقتصادی کشور، بازنگری اساسی در سیاست‌های محدودیتی اعمالی از سوی نهادهای سیاست‌گذار به صنایع فولادی صورت پذیرد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
فهرست