• تحلیل
روند تحولات بازار مصرف فولاد جهان در مسیر توسعه زیرساخت‌های برق

جایگاه صنعت فولاد در گذار به اقتصاد کم‌کربن

آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 7 دقیقه | شماره ماهنامه: 174
فولاد جزء لاینفک فرایند برقی‌شدن جهان است که به طور تاریخی در توسعه و ساخت زیرساخت‌های الکتریکی از تولید گرفته تا انتقال و توزیع مورد استفاده قرار گرفته است. به نظر می‌رسد گسترش بیشتر برقی‌شدن با تقاضای توسعه زیرساخت‌های برق قابل اطمینان و پایدار و نیز گسترش ظرفیت نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی بادی و خورشیدی همراه باشد. با توجه به این که این نیروگاه‌ها به تاسیسات فولادی برای توربین‌های بادی و نصب پنل‌های خورشیدی نیاز دارند، به نظر می‌رسد تقاضا برای فولاد در این بخش روندی رو به رشد را سپری کند. به طور مشابه در بخش خودرو، تغییر به سمت خودروهای الکتریکی، مصرف قابل توجهی از فولاد را به دنبال داشته است. همانطور که کشورهای بیشتری در جهان در مسیر برقی‌‌شدن قرار می‌گیرند، مقادیر بیشتری فولاد در صنعت خودروسازی به مصرف برسد.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس, معدن
نقش پروژه‌های هلدینگ ماهان در توسعه زنجیره ارزش صنعت مس و اشتغالزایی اقدامات هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان برای توسعه و تکمیل زنجیره مس

با توجه به جریان پرشتاب رشد تقاضای جهانی مس، سرمایه‌گذاری در بهره‌برداری از معادن مس و تکمیل و توسعه زنجیره آن، ضمن تنوع‌بخشی به سبد سرمایه، فرصت مناسبی برای حضور در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیرنفتی، جهش سودآوری و خلق ثروت به شمار می‌آید؛ موضوعی که هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به آن توجه ویژه‌ای داشته و جریان سرمایه‌گذاری‌های خود را به این سمت‌وسو هدایت کرده است. در این راستا سه پروژه تکمیل زنجیره و احداث واحدهای تولید کنسانتره زاغ‌دره، ساردوئیه و دلفارد در دست اقدام قرار گرفته‌اند که با بهره‌برداری از آن‌ها در مجموع ۱۲۳ هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور افزوده می‌شود. علاوه بر این، در منطقه خواجه نظام شهرستان بم نیز پروژه اکتشاف مس آغاز شده است. پروژه‌های مذکور که با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ريالی به بهره‌برداری خواهند رسید، منجر به اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفر و رونق اقتصادی شهرستان‌های جیرفت، بم و ارزوئیه خواهند شد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن, صنعت, معدن
نقش شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات خلق ارزش پایدار راهبرد هدفمند ومعادن برای در توسعه زنجیره‌های ارزش فولادی

نقش و جایگاه صنایع معدنی و فلزی در رشد فراگیر و پایدار اقتصادی، تکمیل زنجیره‌های ارزش، اشتغالزایی و خودکفایی بر کسی پوشیده نیست. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری کشور در زمینه توسعه صنایع معدنی و فلزی محسوب می‌شود که رویکردهای خود را به سمت توسعه و تکمیل زنجیره‌های ارزش فولاد و مس هدایت کرده، به طوری که ۸۳ درصد از حجم معاملات کنسانتره سنگ‌آهن و ۹۰ درصد از معاملات گندله در بورس کالا به شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ اختصاص دارد. ومعادن با شناسایی نقاط قوت و قابل بهبود زنجیره، سرمایه‌گذاری‌های خود را به شکلی هدایت می‌کند که متضمن تولید پایدار و رشد متوازن این صنعت استراتژیک باشد. البته این هلدینگ فعالیت‌های خود را محدود به پروژه‌‎های صنعتی نکرده و در پروژه‌های ساخت و تولید تجهیزات و طرح‌های زیرساختی نیز سرمایه‌گذاری می‌کند که این موضوع آینده روشنی را برای صنایع معدنی و فلزی کشور رقم خواهد زد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • محصولات فولادی
نگاه فراگیر و همه‌جانبه شرکت فولاد مبارکه به تولید و توسعه پایدار راهبرد شرکت فولاد مبارکه برای تامین محصولات فولادی استراتژیک کشور

آنچه که فولاد را به صنعتی استراتژیک در اقتصاد کشور تبدیل می‌کند، نقش‌آفرینی آن به عنوان تامین‌کننده مواد اولیه بسیاری از صنایع پایین‌دستی کشور از جمله خودروسازی، ماشین‌سازی، لوازم خانگی و صنعت ساختمان و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی است. در این بین شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در خاورمیانه و شمال آفریقا بر تامین نیازهای مشتریان داخلی متمرکز شده است. نگاهی به سیاست‌ها و اقدامات شرکت فولاد مبارکه در تامین نیاز بازار نشان می‌دهد که این شرکت با اتخاذ استراتژی‌های مختلف برای توسعه سبد محصول و انجام مطالعات بازار در پاسخگویی به نیاز بازار داخلی به بازیگر استراتژیکی برای تامین نیاز صنایع پایین‌دستی تبدیل شده است. با این حال، شرکت فولاد مبارکه نقش‌آفرینی خود را محدود به جایگاه فعلی نکرده و در مسیر توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر صنعت فولاد متناسب با تحولات بازار و نیاز مشتریان گام برمی‌دارد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • آلومینیوم, محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به عوامل موثر بر شاخص‌های مصرف فلزات در کشور روند پر فراز و نشیب تحولات بازار مصرف فلزات در ایران

اگرچه در سال‌های اخیر چشم‌اندازهای متعددی در راستای توسعه کشور ترسیم شده، اما به نظر می‌رسد که هدف‌گذاری‌های غیر واقع‌بینانه و همسو نبودن سیاست‌گذاری‌ها با اهداف تعیین‌شده، در کنار چالش‌هایی مانند تحریم‌های بین‌المللی، سبب شده‌اند که اغلب این چشم‌اندازها در کشور محقق نشوند و یا در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرند. این در حالی است که چنانچه این هدف‌گذاری‌ها در مسیر درستی قرار داشتند، نه تنها صنایع کشور را بر روی ریل توسعه حرکت می‌دادند، بلکه به محرک قابل توجهی برای افزایش مصرف داخلی فلزاتی مانند فولاد و آلومینیوم به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی جوامع تبدیل می‌شدند.

۳۰ دی ۱۴۰۳
فهرست