• تحلیل
روند بهبود شاخص‌های بهره‌وری و عملکردی شرکت فولاد خراسان در سال‌های اخیر

بهینه‌سازی فرایندها و ارتقای بهره‌وری عوامل تولید در شرکت فولاد خراسان

آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 9 دقیقه | شماره ماهنامه: 174
پیشرفت و ترقی هر بنگاه صنعتی و تولیدی در گروی توجه ویژه به عملکرد عوامل موثر بر تولید و تمرکز بر افزایش بهره‌وری آن‌ها است. شرکت مجتمع فولاد خراسان به ‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی صنعت فولاد کشور، استراتژی‌های خود را به سمت بهینه‌سازی فرایندها و افزایش بهره‌وری همه عوامل تولید معطوف کرده است. توجه به این مسئله در شرایطی که صنعت فولاد کشور با چالش‌ها و محدودیت‌های مصرف انرژی و تامین مواد اولیه مواجه است، رویکرد کارآمدی برای استفاده حداکثری از توان تولید بوده و منجر به دستاوردهای ارزشمندی در خصوص کاهش مصرف انرژی و بهبود شاخص‌های عملکردی شده است. دستیابی به سطوح بالای بهره‌وری در شرکت فولاد خراسان، ضمن آن که می‌تواند زمینه پیشرفت مستمر این شرکت را در صنعت فولاد فراهم کند، الگوی ارزشمندی برای فولادسازان کشور نیز تلقی می‌شود.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس, معدن
نقش پروژه‌های هلدینگ ماهان در توسعه زنجیره ارزش صنعت مس و اشتغالزایی اقدامات هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان برای توسعه و تکمیل زنجیره مس

با توجه به جریان پرشتاب رشد تقاضای جهانی مس، سرمایه‌گذاری در بهره‌برداری از معادن مس و تکمیل و توسعه زنجیره آن، ضمن تنوع‌بخشی به سبد سرمایه، فرصت مناسبی برای حضور در بازارهای جهانی و توسعه صادرات غیرنفتی، جهش سودآوری و خلق ثروت به شمار می‌آید؛ موضوعی که هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به آن توجه ویژه‌ای داشته و جریان سرمایه‌گذاری‌های خود را به این سمت‌وسو هدایت کرده است. در این راستا سه پروژه تکمیل زنجیره و احداث واحدهای تولید کنسانتره زاغ‌دره، ساردوئیه و دلفارد در دست اقدام قرار گرفته‌اند که با بهره‌برداری از آن‌ها در مجموع ۱۲۳ هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس کشور افزوده می‌شود. علاوه بر این، در منطقه خواجه نظام شهرستان بم نیز پروژه اکتشاف مس آغاز شده است. پروژه‌های مذکور که با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ريالی به بهره‌برداری خواهند رسید، منجر به اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفر و رونق اقتصادی شهرستان‌های جیرفت، بم و ارزوئیه خواهند شد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • انرژی, تولید، هزینه و درآمد ملی, صادرات, واردات
بررسی جایگاه ایران به عنوان یک اقتصاد نوظهور در بازار انرژی جهان جایگاه کلیدی انرژی به عنوان محور تحولات اقتصادی ایران

تلاش‌های ایران برای تقویت و تنوع‌بخشیدن به چارچوب اقتصادی خود، رشد جمعیت و در نتیجه توسعه بازارها، زمینه روند افزایش مصرف انرژی را در کشور به وجود آورده و با توجه به وابستگی اقتصاد ایران به صنایع انرژی‌بر، میزان شدت مصرف انرژی کشور در سطوح بالاتری نسبت به میانگین جهانی و کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است. همچنین ایران به عنوان یک کشور غنی از حیث بهره‌مندی از منابع انرژی، از جنبه شاخص سرانه مصرف انرژی در مقایسه با اقتصادهای نوظهور دیگر مانند چین و یا هندوستان در سطوح بسیار بالاتری قرار دارد. در چنین شرایطی، وابستگی سبد انرژی ایران نگرانی‌های مهمی را در زمینه انتشار کربن و نیز تاثیرپذیری اقتصاد کشور از زیرساخت‌های نفت و گاز ایجاد کرده و این مسئله شرایطی را به وجود آورده است تا ایران همانند سایر بازارهای نوظهور در مسیر انتقال به آینده انرژی پاک قرار بگیرد و چشم‌انداز مثبتی از رشد اقتصادی پایدار را برای خود به ارمغان بیاورد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • تولید، هزینه و درآمد ملی, صادرات, واردات
بررسی عوامل موثر بر رشد اقتصادی ایران در دهه‌های اخیر روند تحولات و چالش‌های اقتصاد ایران در مسیر توسعه‌یافتگی

ایران به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه بیش از یک قرن است که مسیر رشد و توسعه صنعتی خود را در جهان آغاز کرده است. با این حال در طول مسیر رشد اقتصادی خود با چالش‌هایی از جمله تحولات سیاسی و تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی مواجه شده که برای مدت‌ها رشد اقتصادی کند، سطوح بالایی از نرخ تورم و کاهش درآمدهای صادراتی را برای ایران رقم زده‌اند. طی چند سال گذشته ایران تلاش کرده است تا با گسترش شبکه‌های تجاری خود از طریق همکاری‌های بین‌المللی با سایر بازارهای نوظهور و مهم، خلا ناشی از درآمدهای نزولی نفت به مقاصد سنتی را جبران کند و با گسترش توان تولید صنعتی خود، رشد بخش صادرات را بیش از پیش سرعت ببخشد. مروری بر آخرین‌ آمارها نیز مهر تاییدی بر روندهای روبه‌رشد فعالیت‌های اقتصادی و تجاری ایران در یک‌ سال گذشته است.

۳۰ دی ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • انرژی
نگاهی به مهمترین مولفه‌های رشد بازار انرژی جهان در سال‌های آتی تاثیر گذار انرژی بازارهای نوظهور بر دستیابی به اهداف پایداری جهان

مصرف انرژی جهان از زمان انقلاب صنعتی تاکنون رشدی چندبرابری را تجربه کرده است. در ابتدا اقتصادهای پیشرفته اروپایی و ایالات متحده آمریکا سهم عمده مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص می‌دادند، با این حال رشد فعالیت‌های صنعتی بازارهای نوظهور به ویژه در چین، برزیل و هندوستان، مقادیر مصرف انرژی این کشورها را به سطوحی بالاتر از اقتصادهای توسعه‌یافته نیز افزایش داده است. با توجه به این که مقادیر مصرف انرژی در بازارهای نوظهور عمدتا بالاتر از مقادیر تولید انرژی آن‌ها است می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری در توسعه پروژه‌های انرژی پاک نه‌تنها امنیت انرژی این کشورها را تضمین می‌کند، بلکه به رشد اقتصادی پایدار در مسیر دستیابی به اهداف انتشار صفر خالص در سال ۲۰۵۰ نیز کمک خواهد کرد.

۳۰ دی ۱۴۰۳
فهرست