ابراهیم دادرس
نویسنده

ابراهیم دادرس

مدیرعامل شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ اهمیت بسترسازی مناسب برای توسعه و رشد تولید صنعت فولاد ایران بررسی چالش اساسی پیش‌روی توسعه صنعت فولاد

فولاد یکی از مواد اولیه استراتژیک و پرکاربرد در فضای اقتصادی و صنعتی جهان برشمرده می‌شود. در واقع، شکل‌‌گیری و فعالیت اغلب صنایع و فعالیت‌های اقتصادی بدون استفاده از فولاد قابل تصور نیست. این مسئله موجب شده است که در چند دهه گذشته همسو با رشد جمعیت و روند توسعه زیرساختی و صنعتی جهان، مصرف فولاد نیز رشد قابل توجهی را تجربه کند. همسو با این روند، صنعت فولاد در ایران نیز با تکیه بر مزیت‌های معدنی و انرژی شکل گرفت و توسعه یافت و این مسیر، ایران را در میان بزرگترین فولادسازان جهان قرار داد. با این حال، امروز این صنعت با چالش‌های زیرساختی مهمی به ویژه در حوزه انرژی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل مواجه است که موجب عدم‌النفع و هزینه‌های سنگینی برای تولیدکنندگان می‌شود. در همین راستا، تمرکز دولت بر توسعه زیرساختی موضوعی است که نه‌تنها می‌تواند زمینه لازم برای فعالیت صنعت فولاد کشور را مهیا کند، بلکه خود از طرف دیگر با افزایش تقاضای فولاد در احداث نیروگاه‌ها، خطوط انتقال گاز، سیستم‌های حمل ریلی و ... بازار مصرف این فلز را در کشور تقویت می‌کند که این مسئله خود فرصت دوچندانی را برای فعالیت صنعت فولاد در ایران به دنبال خواهد داشت.

  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
رویکردها و استراتژی‌های شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد اهمیت مقوله پشتیبانی در زنجیره تامین فولاد

شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در قالب مجموعه‌ای ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی در حوزه صنعت فولاد با هدف نقش‌آفرینی موثر در توسعه و پایداری اقتصاد کشور تاسیس شد. محدوده فعالیت شرکت ایده‌پردازان با توجه به پروژه‌های فعال در سطح گروه فولاد خوزستان دامنه گسترده‌ای از فعالیت‌ها از جمله خدمات بهره‌برداری شامل ضایعات فلزی، حمل مواد و نظافت صنعتی، بخش سازه و عمرانی شامل تولید بتن و قطعات بتنی، ساختمانی صنعتی، ساختمانی غیرصنعتی و ماشین‌آلات و همچنین بخش خدمات عمومی شامل کیترینگ، ایاب و ذهاب، فضای سبز و پوشاک را در بر می‌گیرد. نقش موثر این شرکت در قالب پشتیبان صنعت فولاد، بی‌تردید تاثیر به‌سزایی بر توسعه این صنعت و رشد اقتصادی کشور خواهد داشت.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • صنعت, معدن
نقش حداکثرسازی بهره‌وری منابع در رشد اقتصادی و پیشرفت سازمانی اهمیت ارتقای بهره‌وری منابع برای افزایش رقابت‌پذیری

امروزه نقش و اهمیت بهره‌وری منابع در ابعاد کلان و سطح بنگاه‌های اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. این مقوله مهم در هر سطحی موجب افزایش کارایی و اثربخشی رویکردهای مدیریتی می‌شود. به طور کلی محدودیت‌ در منابع طبیعی در دسترس و قابل استخراج، موجب اهمیت بیشتر بهبود و ارتقای بهره‌وری شده است. باید در نظر داشت که در سازمان‌ها منابع و سرمایه‌های مالی به شکل نیروی انسانی و استعداد، منابع تولید و مواد خام، موجودی، فناوری، قابلیت‌های تجاری، شبکه و اکوسیستم، املاک و مستغلات، منابع طبیعی و ... ظاهر می‌شوند. بنابراین بهره‌وری صحیح و مدیریت‌شده به عنوان یک اصل ضروری در هر کسب‌وکاری و در هر ابعادی از زندگی بشر حضور دارد و می‌تواند موجب کاهش هزینه‌ها، ارتقای کیفیت محصول و افزایش درآمدهای عملیاتی شود. در این میان استفاده صحیح از فناوری‌های نوین می‌تواند مثمر ثمر واقع شود.

۳۰ مهر ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به رویکرد تحول دیجیتال در شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد اهمیت و تاثیرات دیجیتالی‌سازی در صنعت فولاد

امروزه دیجیتالی شدن یک روند تحول‌آفرین در ساختارهای اقتصادی و صنعتی جهان به شمار می‌رود. این رویکرد با ایجاد مزیت‌های رقابتی پایدار برای فعالان صنعت، منجر به کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بازدهی عملیات و ساده‌سازی فرایندها و ... می‌شود. با توجه به ریسک‌ها و عدم‌قطعیت‌های فراوان در صنعت فولاد از تامین مواد اولیه تا نوسانات بازار، اتخاذ رویکردهای نوین برای دیجیتالی کردن فرایندها امری ضروری و مهم است. از آنجایی که زنجیره فولاد طیف وسیعی از فرایندها و محصولات را پوشش می‌دهد و مقاومت در برابر تغییر، بخش جدایی‌ناپذیر تغییر و تحول محسوب می‌شود، دیجیتالی کردن زنجیره فولاد با چالش‌های فراوانی همراه است. شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد با آگاهی از مزایای تحول دیجیتال و چالش‌های پیش‌رو، دیجیتالی شدن به عنوان یکی از راهکارهای اصلی تحقق اهداف و تبدیل شدن به برترین شرکت فنی و مهندسی کشور در افق ۱۴۰۴ دنبال می‌کند.

۳۰ شهریور ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به رویکردهای مختلف نوآوری در کسب‌و‌کارها بررسی اقدامات شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در حوزه نوآوری

در جهان امروز که محیط کسب و کار تحولات شدید، گسترده و پرسرعتی را تجربه می‎‌کند، هر بنگاه اقتصادی برای حفظ جایگاه و قدرت رقابت خود، باید آمادگی مواجهه با تغییرات، سازگاری با آن‌ها و حتی تبدیل تهدیدها به فرصت را داشته باشد. یکی از عوامل موثر بر این مسئله، میزان توجه سازمان به خلاقیت و نوآوری است که می‌تواند مزیت‌ها و فرصت‌های گوناگونی را برای سازمان ایجاد ‌کند. در همین راستا، شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد رویکردهای بازنگری در فرآیندهای سازمان با رویکرد نوآوری، استقرار نظام مدیریت دانش و توجه ویژه به پژوهش و توسعه را برای استقرار نظام مدیریت نوآوری در دستور کار خود قرار داده است تا به این ترتیب زمینه لازم را برای تنوع‌بخشی به محصولات و خدمات، گسترش بازار هدف، افزایش فروش، کاهش بهای تمام‌شده، افزایش سودآوری و ارتقای رضایت سهام‌داران خود ایجاد کند.

۳۰ آبان ۱۴۰۱
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
مروری بر سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور بررسی اهمیت اتخاذ رویکردی جدید در حوزه انرژی

در سال‌های اخیر، قطعی برق و گاز یکی از مهم‌ترین چالش‌های فولادسازان برای تامین انرژی بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که سهم صنعت فولاد از کل مصرف برق کشور رقم قابل توجهی نیست و در حق این صنعت استراتژیک اجحاف شده است. در سال ۱۴۰۰ قطعی برق در واحدهای فولادسازی کشور خسارتی ۶ هزار میلیارد ريالی برای این صنعت به بار آورد. به نظر می‌رسد که مناسب‌ترین راه چاره برای گذر از این بحران بزرگ در صنعت فولاد توجه به توسعه زیرساخت‌های صنعت برق باشد. در عین حال، صنایع فولادی نیز، با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و برنامه‌های کنترلی، باید مصرف انرژی خود را بهینه و تا جای ممکن از هدررفت آن جلوگیری کنند. در این حوزه، شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در سوخت ماشین‌آلات و تجهیزات، مصرف انرژی بالایی دارد، اما تاکنون بخشی از این اتلاف انرژی را برطرف کرده است. این شرکت در نظر دارد که در سال‌های آتی، در زمره شرکت‌های پیشرو در بهینه‌سازی مصرف انرژی قرار گیرد.

۳۰ خرداد ۱۴۰۱
  • یاد‌داشت
  • صنعت, معدن
استراتژی‌های کسب‌و‌کار در شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد ضرورت اتخاذ استراتژی صحیح برای تحقق اهداف سازمان

برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی استراتژی، بزرگ‌ترین کار هر سازمان است که در تمامی مراحل بقای سازمان، همراه آن است و نمی‌توان بررسی آن را نادیده گرفت. این را باید به خاطر داشت که برای دستیابی به هر هدف بزرگ به یک استراتژی تمام‌عیار نیاز داریم تا سازمان بتواند همواره در بازار رقابت کند و از رقبای خود جلوتر و موفق‌تر ظاهر شود. در همین راستا، شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد استراتژی‌های خود را بر اساس روش‌ها و متدهای نوین علم مدیریت استراتژیک انتخاب کرده و با برخورداری از تجارب ارزشمند و بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص، ‌توانسته است فرهنگ سازمانی مطلوبی را در مسیر اجرای استراتژی‌ها ایجاد کند.

۳۰ فروردین ۱۴۰۱
  • یاد‌داشت
  • صنعت, محصولات میانی فولاد خام, معدن
جایگاه شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد در ساختار هلدینگی بررسی ارتقای سطح ارزش‌آفرینی در سازمان‌های هلدینگی

در فضای کسب‌وکارهای امروز، ترکیب واحدهای تجاری و بنگاه‌های اقتصادی به منظور کسب سود بیشتر و دستیابی به بازارهای جدید امری متداول است و همین مسئله موجب تشکیل ساختارهای هلدینگ شده است. در واقع، هلدینگ شرکت مادری است که مجموعه‌ای از شرکت‌ها را مدیریت می‌کند و با ارائه راهکارهای مختلف، برای ارتقای سطح ارزش‌آفرینی زیرمجموعه خود می‌کوشد. شرکت‌های هلدینگ با راهکارهایی مختلف فعالیت شرکت‌های تابعه خود را کنترل و ارزیابی می‌کنند. در این میان، شرکت‌های زیرمجموعه نیز با ارتقای سطح فعالیت خود بر فعالیت شرکت مادر اثر می‌گذارند. شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت فولاد خوزستان است که با فعالیت‌هایش دستاوردهای فراوانی را به لحاظ مالی برای شرکت مادر خود داشته و با درک صحیح شرایط کشور، به اشتغال‌زایی در سطح وسیع و در حوزه‌های مختلف اقدام کرده است.

۲۹ اسفند ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
اقدامات مربوط به مدیریت تکنولوژی در فولاد خوزستان سیاست‌های فولاد خوزستان در حوزه مدیریت تکنولوژی

امروزه تکنولوژی، محرک رشد و توسعه کشورها و صنایع محسوب می¬شود و اهمیت آن در پیشرفت و عملکرد صنایعی که به لحاظ حجم سرمایه‌گذاری جزو صنایع گران به حساب می‌آیند به‌خوبی مشهود است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که در اواخر دهه ۱۹۸۰، حدود ۸۷.۵ درصد از رشد بهره‌وری منوط به پیشرفت¬هایی در زمینه تکنولوژی و تنها ۱۲.۵ درصد از این پیشرفت‌ها با رشد اقتصادی مرتبط بوده است. بنابراین تکنولوژی و نوآوری از ارکان کلیدی توانمندی‌ در شرکت‌ها محسوب می‌شود. امروز مدیریت توسعه تکنولوژی به چالشی جهانی تبدیل شده و نقش تکنولوژی در پیشرفت کشورهای درحال‌توسعه، پیچیده و بحث‌برانگیز است. موفقیت مدیریت تکنولوژی در گرو این است که نوآوری و توسعه تکنولوژی و استفاده از تکنولوژی در کسب‌وکار و صنعت، مدیریت شود. موضوع مدیریت تکنولوژی در دهه ۱۹۸۰ شکل گرفت و به‌سرعت اهمیت یافت و امروز یکی از مهم‌ترین عوامل در رقابت بین‏المللی محسوب می‏شود.

۳۰ شهریور ۱۳۹۹
فهرست