![امیرحسین نادری](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-92.jpg)
امیرحسین نادری
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صدرتامین![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- فلزات گرانبها
استانهای سیستانوبلوچستان و کردستان که به عنوان بهشت معادن ایران شناخته میشوند، ذخایر معدنی طلای قابل توجهی را در خود جای دادهاند، اما در سالهای گذشته توسعه زنجیره طلا در این دو استان کمتر مورد توجه بوده است. بنابراین شرکت سرمایهگذاری صدرتامین (تاصیکو) که نقشی سازنده در تکمیل زنجیرههای ارزش در کشور ایفا میکند، بهرهبرداری از معادن طلای کردستان و سیستانوبلوچستان را در برنامههای خود قرار داده است. اکتشاف، آمادهسازی معدن و احداث کارخانه فرآوری طلا با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۶ کیلوگرم شمش در نزدیکی معدن قلقله سقز توسط شرکت توسعه معادن طلای کردستان انجام میشود و در استان سیستانوبلوچستان نیز احداث فاز اول کارخانه استحصال سالانه ۵۰۰ کیلوگرم شمش در نزدیکی معدن تفتان و قابل ارتقا تا یک تن و همچنین احداث کارخانه استحصال طلا به ظرفیت ۵ تن شمش در سال توسط شرکت توسعه معادن پارستامین در حال انجام است. در حال حاضر کارخانه استحصال و فراوری طلای تفتان در آستانه بهرهبرداری و تولید اولین شمش طلا قرار دارد. با توجه به برنامهریزیهای انجامشده و تامین مالی پروژههای مذکور، پیشبینی میشود کارخانه تولید شمش طلای قلقله سقز نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-258.jpg)
- یادداشت
- انرژی, کک و زغالسنگ
اگرچه ایران در جایگاه سوم بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی جهان جای دارد، اما شروع افت فشار مخازن گازی میدان پارس جنوبی و روند رو به رشد مصرف گاز، آینده چندان روشنی را برای تامین گاز طبیعی در کشور ترسیم نمیکند. شاید نمود بارز این مسئله را بتوان در فصول سرد سالهای اخیر جستوجو کرد که با افزایش تقاضا در بخش خانگی و اولویتدهی سیاستها به این بخش، صنایع انرژیبری همچون صنعت فولاد با قطع گاز و چالشهای تامین انرژی روبهرو شدند. بنابراین میتوان انتظار داشت که با تداوم شرایط فعلی و اتخاذ نشدن سیاستهایی دقیق در این خصوص، کشور با بحرانی جدی در زمینه تامین انرژی مواجه شود.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-484.jpg)
- یادداشت
- معدن
بخش معدن و صنایع معدنی، به سبب نقش بیبدیلشان در توسعه کشور، از اهمیت بالایی برخوردارند. در بسیاری از کشورها، به منظور توسعه این بخش، چالشها به طور صریح شناسایی میشوند و ابزارهای مناسب برای کاهش و در صورت امکان، حذف آنها به کار میروند. در ایران نیز بخش معدن و صنایع معدنی با معضلات فراوانی در حوزههای مختلف مواجهاند و به سبب توجه کمتر به این بخش، چالشهای حوزه معدنکاری خصوصا در سرمایهگذاری افزایش یافته است. شرکت سرمایهگذاری صدرتامین (تاصیکو) از نقشآفرینان مهم عرصه صنایع معدنی کشور به شمار میآید که در سالهای اخیر، با استفاده از اتخاذ استراتژیهای مختلف، توانسته است ریسکهای حوزه فعالیت خود را کاهش دهد. با توجه به اینکه برخی چالشها در معدن و صنایع معدنی از عهده شرکتها خارجاند، حذف آنها توجه نهادهای بالادستی را میطلبد.
۳۰ شهریور ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-389.jpg)
- یادداشت
- معدن
شرکت سرمایهگذاری صدرتامین یکی از بزرگترین هولدینگهای تخصصی در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور محسوب میشود که هدفگذاری و رویکرد اساسی خود را بهره¬برداری از ظرفیت¬های معدنی در کنار ارتقا و استفاده از دانش متخصصان بومی کشور قرار داده است. گفتنی است که این شرکت، در کنار سرمایهگذاری برای ارتقای تولیدات و توسعه ظرفیتهای شرکتهای زیرگروه خود، همواره مقوله عدالت اجتماعی و فرهنگی را در زمره وظایف اساسی خود قرار داده است تا ضمن بهرهبرداری از ظرفیتهای متنوع و ارزشمند کشور، به بهبود شرایط زیستمحیطی، توسعه زیرساختها و توزیع متوازن ثروت در کشور نیز کمک کند.
۳۰ تیر ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-233.jpg)
- یادداشت
- معدن
تامین منابع پایدار تولید و برطرف کردن چالشهای پیشِروی سازمانها برای تحقق اهداف و استفاده بهینه از منابع (طبیعی، مالی و انسانی) لازمه بازدهی مطلوب به شمار میرود. شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، با علم به اهمیت شناسایی و به دنبال آن برطرف کردن چالشها، به تدوین برنامههای استراتژیک با رویکردی راهبردی پرداخته است. در واقع شرکت «و معادن»، به دلیل تخصص و تجربهای که در حوزه فعالیت خود بهویژه زنجیره فولاد دارد، در کنار توان مالی مناسب، توانسته در سال گذشته پروژههای زیادی را در بخشهای مختلف زنجیره تعریف کند و به دلیل اینکه در تعریف پروژهها توجه به کل زنجیره را مد نظر داشته، درآمد خوبی نیز کسب کرده است.
۲۹ اسفند ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-91.jpg)
- یادداشت
- معدن
بخش معدن امروز یکی از نقشآفرینان اصلی اقتصاد کشور به شمار میآید، به طوری که سهم این بخش در «GDP» کشور ۱.۵ درصد است و با در نظر گرفتن تاثیر آن بر صنایع پاییندستی، این عدد به حدود ۱۰ درصد نیز میرسد و با توجه به ظرفیت های موجود در کشور قابلیت رشد بالایی دارد. بنابراین توسعه معادن نقش بسزایی در توسعه سایر صنایع کشور، اشتغالزایی و افزایش سطح درآمد ایفا میکند. شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، با اتخاذ استراتژیهای جدید و استفاده از قدرت تامین مالی در پیشرفت پروژههای معدنی، رویکردهای مختلفی را برای ایجاد توسعهای همهجانبه دنبال میکند. همچنین این شرکت، در راستای رفع چالشهای موجود در صنایع شامل کمبود مواد اولیه، حملونقل، ماشینآلات، انرژی برق و آب، برنامههایی را برای آینده پیشبینی کرده است تا از این طریق در مسیر رفع موانع تولید و توسعه پایدار حرکت کند.
۳۰ آذر ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/05/edit-319.jpg)
- یادداشت
- سنگآهن, محصولات میانی فولاد خام
در اغلب کشورهای دنیا، دولتها وظیفه سیاستگذاریهای کلان برای توسعه صنعت و ایجاد فضایی مناسب برای سرمایهگذاری و فعالیت بنگاههای اقتصادی و تولیدی را بر عهده دارند، اما در ایران، دخالتها و وضع مقررات دولتی، امروز خود یکی از چالشهای واحدهای معدنی و صنعتی به شمار میرود. قیمتگذاری دستوری را میتوان مهمترین شکل دخالت دولت در بازار اغلب محصولات صنعتی کشور دانست؛ سیاستی که اگرچه با هدف کنترل بازارها در دستور کار قرار گرفت، نتیجه آن چیزی جز تلاطم بیشتر بازارها و عدم توازن در سرمایهگذاری در زنجیره فولاد کشور نبود.
۳۰ شهریور ۱۴۰۰