![حجتالله دربانی](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-138.jpg)
حجتالله دربانی
مدیرعامل شرکت ذغالسنگ نگین طبس![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
اگرچه قدمت صنعت زغالسنگ کشور بیش نیم قرن است و تقاضای فراوانی نیز برای این ماده معدنی در کشور وجود دارد، چالشهای فعلی موجب شدهاند تا بخش بزرگی از پتانسیلها و ظرفیتهای این صنعت همچنان مغفول بماند. این چالشها، که غالبا از توزیع نامتوازن یارانه در صنعت فولاد سرچشمه میگیرند، منجر به به توسعهنیافتن بخش معدن و توسعهنیافتگی صنعت زغالسنگ کشور شده است. در شرکت زغالسنگ نگین طبس، ارتقای تکنولوژی نگهداری کارگاههای استخراج زیرزمینی زغالسنگ موجب افزایش میزان تولید این شرکت در سال جاری شده است. بررسی عملکرد این شرکت در نُهماهه سال جاری نسبت به سال گذشته رشدی را در تولید نشان میدهد. با توجه به ارتقای زیرساختها در شرکت زغالسنگ نگین طبس، شرایط افزایش تولید، بهرهوری و ایمنی در معادن را بهبود خواهد بخشید.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/05/edit-333.jpg)
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
نحوه قیمتگذاری زغالسنگ در کشور موجب شده است تا مقوله بهای تمامشده از جنبه بقا و تداوم فعالیت بیش از بازارهای رقابتی حائز اهمیت باشد. صنعت زغالسنگ کشور، با قدمتی نزدیک به پنجاه سال، به طور مناسب توسعه نیافته است. روشهای معدنکاری سنتی در این صنعت باعث افزایش هزینهها، شامل نیروی انسانی، مصالح مصرفی، حفریات و سربار تولید میشود که این عوامل مستقیما بر بهای تمامشده اثرگذارند. در شرکت ذغالسنگ نگین طبس، علیرغم کنترل هزینهها، بهای تمامشده به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و نرخ افزایش هزینهها غالبا از نرخ تورم کشور بیشتر بوده که دلیل آن فزونی افزایش قیمت در نهادههای تولید زغالسنگ نسبت به شاخص مصرفکننده کل کشور است. این شرکت، برای مدیریت بهای تمامشده، برنامههای کوتاهمدت و میانمدتی را از طریق کاهش سهم نیروی انسانی از منابع مستقیم تولید و جایگزینی و کاهش سهم مصالح مصرفی تولید زغالسنگ هدفگذاری کرده است.
۳۰ شهریور ۱۴۰۰