حمید رجب‌پور
نویسنده

حمید رجب‌پور

مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینیوم المهدی
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
۳۰ آذر ۱۴۰۳ بررسی شروط لازم برای ارتقای کارآمدی صنعت آلومینیوم ایران محوریت ارتقای کارآمدی در برنامه‌های شرکت آلومینیوم المهدی

بهره‌وری و کارآمدی، کلید رشد و مولفه اساسی رقابت‌پذیری و توسعه هر بنگاه اقتصادی به شمار می‌آید. این موضوع در مورد صنعت آلومینیوم ایران، نظر به جایگاه استراتژیک این صنعت، شرایط رقابتی بازارهای جهانی و ظهور بازیگران جدید و نیز محدودیت‌های تامین انرژی و مواد اولیه از اهمیت دوچندانی برخوردار است و می‌تواند آینده این صنعت و مسیر توسعه و تعالی آن را تحت‌الشعاع قرار دهد. با توجه به این مسئله، شرکت آلومینیوم المهدی، به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران صنعت آلومینیوم ایران، موضوع ارتقای کارآمدی و بهره‌وری را یکی از محورهای برنامه‌های توسعه و بالندگی خود قرار داده است تا به این ترتیب بتواند ضمن ایفای نقشی ممتاز در اقتصاد و صادرات کشور، هدف‌گذاری خود مبنی بر تحقق ظرفیت اسمی را به بهترین شکل محقق کند.

  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم
اقدامات شرکت آلومینیوم المهدی برای تولید پایدار و تحقق ظرفیت اسمی ریسک‌های مسیر رشد و پایداری تولید در صنعت آلومینیوم

پایداری تولید در هر صنعتی لازمه‌ها و پیش‌نیازهای خاص خود را دارد و مستلزم تامین پایدار و اقتصادی نهاده‌های مختلف تولید است. این موضوع در صنعت آلومینیوم اهمیت بالایی دارد، زیرا اساسا فرایند تولید در این صنعت به گونه‌ای است که امکان توقف در آن وجود ندارد؛ به این معنا که هرگونه خلل در تامین انرژی پایدار، هوای فشرده، گاز طبیعی و مواد اولیه، آسیب‌های جبران‌ناپذیری را برای خطوط تولید و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در این صنعت به دنبال خواهد داشت. این در حالی است که صنعت آلومینیوم در ایران با ریسک‌های مهمی در خصوص تامین مواد اولیه و انرژی رو‌به‌رو است. شرکت آلومینیوم المهدی نیز با علم به این موضوع و در راستای تحقق تولید پایدار اقدامات قابل توجهی را انجام داده است تا بتواند در آینده‌ای نزدیک، تولید با حداکثر ظرفیت خود را حاصل کند.

۳۰ آبان ۱۴۰۳
  • تحلیل
  • آلومینیوم
چشم‌انداز شرکت آلومینیوم المهدی در مسیر بهبود عملکرد و تحقق ظرفیت اسمی روند رشد تولید و ارتقای عملکرد در شرکت آلومینیوم المهدی

اساسا فعالیت‌های صنعتی با ماشین‌آلات و تجهیزات مختلف، متعدد و بعضا پیچیده‌ای سر و کار دارند که تنها بروز مشکل در یکی از آن‌ها، می‌تواند کل خطوط تولید را با چالش‌های بسیاری رو‌به‌رو کند و به توقف تولید و تحت تاثیر قرار گرفتن درآمدها و سودآوری شرکت‌ها منجر شود. شرایط خاص فرایندهای تولید در صنعت آلومینیوم موجب می‌شود که هرگونه بروز توقف متاثر از خرابی دستگاه‌ها و یا تامین نشدن مواد و کالاهای اولیه و مصرفی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به کل خط تولید وارد آورد و این مسئله اهمیت دوچندانی را به موضوع آماده‌به‌کاری تجهیزات و ماشین‌آلات در این صنعت می‌بخشد. در همین راستا شرکت آلومینیوم المهدی به عنوان یکی از نقش‌آفرینان اصلی صنعت آلومینیوم ایران، در مسیر رشد تولید و رسیدن به چشم‌انداز تحقق ظرفیت اسمی تولید، نگاه ویژه‌ای به موضوع تامین پایدار و ارتقای مستمر عملکرد و آماده‌به‌کاری تجهیزات خود دارد.

۳۰ شهریور ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • آلومینیوم, صنعت
نگاهی به چالش‌های توسعه و فعالیت صنعت آلومینیوم ایران هدف‌گذاری شرکت آلومینیوم المهدی برای تحقق ظرفیت اسمی

توسعه صنعت آلومینیوم به عنوان یک صنعت استراتژیک، با تکیه بر مزیت رقابتی انرژی از سال‌ها قبل در کشور مورد توجه قرار گرفت. امروز اما، فعالیت این صنعت به سبب موانع موجود در تامین پایدار انرژی و مواد اولیه مناسب در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع انرژی که روزی مهمترین مزیت رقابتی صنعت آلومینیوم به شمار می‌آمد، امروز به گلوگاهی برای این صنعت تبدیل شده است. شرکت آلومینیوم المهدی برای عبور از این چالش، با مشارکت گروه معظم مپنا، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی را در دستور کار قرار داد که توربین اول از بخش گاز این نیروگاه در اواخر سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید و راه‌اندازی فازهای بعدی نیز در دستور کار قراردارد. علاوه بر این، مسائلی نظیر کیفیت مواد اولیه، تولید آند باکیفیت، تامین هوای فشرده پایدار، ارتقای سطح مهارت و تخصص نیروی انسانی و بهبود مسائل رفاهی پرسنل از موارد مهمی است که در دستور کار قرار گرفته است تا به این ترتیب، مجموعه المهدی بتواند در پایان سال ۱۴۰۵ به ظرفیت اسمی تولید سالانه ۲۵۳ هزار تن شمش آلومینیوم دست یابد.

۳۰ مرداد ۱۴۰۳
فهرست