![رضا بهاالدینی](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-527.jpg)
رضا بهاالدینی
رئیس واحد تحقیق و توسعه شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- آهن اسفنجی
فناوریهای دیجیتال به سرعت در حال تغییر و تحول محیط کسبوکار صنعت فولاد هستند و با فراگیر شدن موضوع انقلاب صنعتی چهارم و بروز تکنولوژیهایی نظیر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، تحلیل داده، رایانش ابری، ارتقای سطوح اتوماسیون صنعتی و ...، بهبودهای شگرفی در فرایندهای عملیاتی، تجربههای ذینفعان و مدلهای کسبوکار قابل دستیابی است. در حالی که فولادسازان بزرگ دنیا پرشتاب در مسیر این تحولات حرکت نموده و اکوسیستم کسبوکار خود را به وجود آوردهاند، لیکن فعالان زنجیره فولاد کشور کمتر در این عرصه گام برداشتهاند. عوامل مختلفی نظیر تحریمهای اقتصادی، دسترسی به منابع انرژی نسبتا ارزانقیمت و فراوان و کمرنگ بودن فرهنگ و مهارتهای دیجیتالی در صنایع فولادی کشور از جمله دلایل این جاماندگی از قافله تحولات جهانی به شمار میآیند. با این حال، شرایط فعلی ایجاب میکند که فعالان زنجیره فولاد کشور نیز به سمت تحولات دیجیتال و صنعت نسل چهار گام بردارند. شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر در این راستا با بررسی تحولات جهانی و سنجش و ارزیابی بخشهای مختلف سازمان، تحول دیجیتال را با تدوین سند رهنگاشت جامعی آغاز کرده است که بر اساس آن، این شرکت تا چشمانداز ۱۴۱۰ به شرکتی یکپارچه و هوشمند در کلیه فرایندها تبدیل میشود.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/10/edit-42.jpg)
- یادداشت
- آهن اسفنجی
اقتصاد چرخشی مدل جدیدی برای تولید و مصرف است که تضمینی بر رشد پایدار در طول زمان محسوب میشود. در واقع بهکارگیری این مدل، بهرهوری منابع، کاهش مصرف مواد خام و بازیابی ضایعات را از طریق بازیافت به دنبال دارد. گفتنی است که مزایای پیادهسازی این مدل تنها به حفظ محیطزیست که خود ارزش بزرگی به جهان اضافه میکند محدود نمیشود و بر توسعه اقتصاد محلی، ایجاد شغل و کاهش وابستگی به منابع نیز تاثیر بهسزایی دارد. شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر نیز در مسیر جاریسازی این رویکرد گام نهاده و به نتایج قابل توجهی نیز در این زمینه دست یافته است. نتایج مثبت حاصلشده از بهکارگیری اقتصاد چرخشی در شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، چشمانداز روشنی را برای این شرکت ترسیم میکند.
۳۰ مهر ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-278.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
بازار و صنعت فولاد طی دهههای اخیر جهشهای قابل توجهی را تحت تاثیر گسترش فعالیتهای صنعتی و در نتیجه افزایش روزافزون تقاضای فولاد تجربه کرده است و انتظار میرود در سالهای آتی نیز روند صعودی این صنعت ادامه داشته باشد. این مسئله با توجه به سهم قابل توجه صنعت فولاد در انتشار دیاکسیدکربن و از طرفی نیز الزام به کاهش حداقل ۵۰ درصدی انتشار دیاکسیدکربن تا سال ۲۰۵۰، ضرورت رویآوردن فعالان این صنعت به استفاده از تکنولوژیهایی در راستای تولید فولاد سبز را در سالهای آتی آشکار میکند. میدرکس پایههیدروژن، الکترولیز و فلش چند نمونه از تکنولوژیهایی هستند که در حال حاضر به منظور کاهش میزان انتشار دیاکسیدکربن در صنعت فولاد مورد استفاده قرار میگیرند.
۳۰ خرداد ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-49.jpg)
- یادداشت
- آهن اسفنجی
با تحولات شدید محیط کسب و کار و افزایش فضای رقابتی، شرکتها برای سرعت بخشیدن به رشد خود از تکنولوژیهای متفاوت و در دسترس بهره میبرند. استفاده موثر از تکنولوژیهای روز، باعث ایجاد مزیت رقابتی برای شرکتها و افزایش توان رقابت آنها در بازار میشود. توسعه محصول، سهولت تولید، توسعه بازار و... از دیگر مزایایی است که با بهکارگیری موثر تکنولوژی در سازمانها قابل مشاهده خواهد بود. باید توجه داشت که همگام شدن مدیریت تکنولوژی با استراتژی کسبوکار، فاکتوری کلیدی برای افزایش پایداری سازمانها در فضای پیچیده کسبوکارها به شمار میآید. شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر نیز از جمله شرکتهایی است که با مدیریت موثر خود در حوزه تکنولوژی، در تلاش برای ارتقای هر چه بیشتر جایگاه بلند خود در صنعت فولاد کشور است.
۳۰ آذر ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-526.jpg)
- یادداشت
- آهن اسفنجی
با توجه به پیشرفت سریع علم و تکنولوژیهای صنعت فولاد، انجام پروژههای تحقیقاتی در حوزههای مختلف تولید، کاهش بهای تمامشده محصول و ارتقای ارزش افزوده اهمیت بسیاری دارد. این فرایند که به نام تحقیق و توسعه در سازمانها شناخته میشود، نقش ارزندهای را در موفقیت واحدهای فعال در زنجیره فولاد ایفا میکند. با توجه به اهمیت این مسئله، شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر اقدام به تدوین یک نقشه راه برای فعالیتهای تحقیق و توسعه کرده است که توسعه پایدار و آیندهپژوهی مهمترین محورهای آن محسوب میشوند. در همین راستا، واحد تحقیق و توسعه این شرکت پروژههای تحقیقاتی متعددی را در زمینه بهبود بهرهوری خطوط تولید و رفع گلوگاههای اساسی تعریف و اجرا کرده که نتیجه این مسئله دستیابی به نتایج اثربخش در حوزه کاهش توقفات و افزایش راندمان تولید بوده است.
۳۰ مهر ۱۴۰۱