![رضا وکیلی](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-301.jpg)
رضا وکیلی
سرپرست معاونت فروش شرکت فولاد خوزستان![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- صادرات, محصولات میانی فولاد خام
در طول چند دهه گذشته، توسعه شگرف صنعت فولاد ایران زمینه تامین نیاز صنایع پاییندستی و رشد صادرات غیرنفتی کشور را فراهم آورده است. در این بین، نکته حائز اهمیت، فراهم آوردن بستری مناسب برای فعالیت و توسعه صنایع فولادی است، به نحوی که از سرمایهگذاریهای صورتگرفته به بهترین شکل بهره گرفته شود. شرکت فولاد خوزستان معروفترین برند صنعت فولاد ایران در بازارهای جهانی و لیدر صنعت فولاد ایران محسوب میشود که در چند سال گذشته جایگاه ویژه خود را چه در بازارهای داخلی و چه بازارهای صادراتی تثبیت کرده است. این شرکت اولویت فعالیتهای خود را با توجه به اهمیت تکمیل زنجیره فولاد در کشور، در وهله نخست تامین نیاز بازار داخل و سپس حضور در بازارهای صادراتی قرار داده است. بررسی عملکرد فروش داخلی و صادراتی شرکت فولاد خوزستان نیز حاکی از روند رو به رشد این شرکت به رغم مواجهه با انواع چالشهای داخلی و خارجی است. همچنین باید توجه داشت که با بهرهبرداری از پلنت زمزم ۳ در شرکت فولاد خوزستان، میتوان روند مثبتتری را نیز برای عملکرد فروش این شرکت در سالهای آتی متصور بود.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/01/edit-65.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد بخش مهمی از اقتصاد جهانی را تشکیل میدهد. هزاران شغل و کسبوکار برای حفظ حیات خود به صنعت فولاد وابسته هستند، بنابراین اگر تغییری در این صنعت رخ دهد، اثر موجدار آن کل اقتصاد را در بر میگیرد. گفتنی است که رشد صنعت فولاد که دارای ماهیت قیمت مناسب، در دسترس و با کاربردهای متنوع است، توسعه صنایع دیگر مانند راهآهن، ساختمانسازی و ماشینسازی را به دنبال دارد. اگرچه عوامل مختلفی به اشکال گوناگون بر عملکرد و سودآوری این صنعت تاثیر میگذارند، اما بررسی روندهای موجود نشان میدهد که چشمانداز بسیار روشنی پیشروی بازار فولادهای ویژه به عنوان بخش مهمی از این صنعت قرار دارد.
۳۰ دی ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/10/edit-46.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد کشور متاثر از کاهش قیمت فولاد در بازار جهانی، دستورالعملهای دولتی در حوزه تعرفه صادرات و محدودیتهای گسترده انرژی، شرایط پر تلاطمی را در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ سپری کرد. قطعیهای طولانیمدت برق موجب شد تا شرکت فولاد خوزستان عملا در کل فصل تابستان، دوماه از تولید خود را از دست بدهد و افت تولید ۵۶۰ هزار تنی را تجربه کند. به رغم این مسئله، شرکت فولاد خوزستان، برنامهای جامع و همهجانبه را برای توسعه خود فراهم کرده است تا به این ترتیب، ضمن به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از چالشهای زیرساختی، هدفگذاری خود برای تولید ۱۳.۶ میلیون تنی در چشمانداز ۱۴۱۰ را محقق سازد.
۳۰ مهر ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-190.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
امروزه توسعه سبد محصولات به عنوان یک اصل در پیشرفت و افزایش سودآوری، مورد توجه بسیاری از مدیران بنگاههای اقتصادی قرار گرفته است، چرا که این رویکرد به بنگاههای اقتصادی کمک میکند تا حضور خود در بازارها را افزایش دهند. شرکت فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین عرضهکننده محصولات میانی فولاد، به منظور کاهش ریسکهای سرمایهگذاری و افزایش توان مقاومت در برابر تنشهای بازار و صنعت، اقدام به تنوعبخشی سبد محصولات خود با تولید طیف مختلف ابعادی و گریدهای پایه شمش کرده است. علاوه بر این، پروژههای بسیاری در خصوص افزایش توانمندی تولید گونههای فولادی خاص و توسعه هر چه بیشتر سبد محصولات از سوی این سازمان در دستور کار قرار دارد.
۳۰ فروردین ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-78.jpg)
- یادداشت
- سنگآهن, محصولات میانی فولاد خام
امروزه صنعت فولاد به دلیل کاربرد گستردهای که در صنایع دیگر از جمله ساختوساز و حملونقل دارد، به یک کالای مهم در سطح جهان تبدیل شده و مسئله تعیین قیمت آن مورد توجه بسیاری از دولتها قرار گرفته است. بررسی روند قیمت جهانی این کالای استراتژیک صنعتی نشان میدهد عوامل مختلف اقتصادی و غیراقتصادی میتواند در تعیین قیمت محصولات زنجیره فولاد اثر بگذارد، اما در نهایت این مقدار عرضه و تقاضا است که قیمت محصولات این زنجیره را تعیین میکند. اما در ایران تا چندی پیش به دلیل شرایط خاص سیاسی و اقتصادی، قیمت محصولات در زنجیره فولاد به صورت دستوری و بر اساس درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان جهت ایجاد توازن در کل زنجیره تعیین میشد، هرچند اکنون قیمت محصولات این زنجیره در بورس کالا تعیین میشود.
۳۰ دی ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2022/11/edit-2.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
در سالهای گذشته که درآمدهای حاصل از فروش نفت خام کاهش یافت، نهادهای بالادستی به سمت توسعه سایر صنایع حرکت کردند. این رویکرد با پیشرفت چشمگیر صنعت فولاد کشور همراه بود، اما هماکنون برخی سیاستگذاریهای فعلی منجر به بروز چالشها و مشکلاتی در این صنعت شده که بر روند تامین بازار فولاد تاثیرگذار بوده است. به منظور تاثیرپذیری کمتر از این مشکلات، شرکت فولاد خوزستان استراتژیهای مختلفی را در پیش گرفته که این استراتژیها در کنار ظرفیت بالای تولید، موقعیت ویژه و سابقه درخشان، منجر به حضور پررنگ این شرکت در بازارهای داخلی و صادراتی شده است. شرکت فولاد خوزستان برنامههای متعددی را برای افزایش توانمندی شرکت در دستور کار دارد که محقق شدن این برنامهها سهم فولاد خورستان را از بازار افزایش میدهد.
۳۰ آبان ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-300.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد ایران در سالهای اخیر با سرعت بالایی رشد و توسعه یافته و امروز از سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال، تولید ناخالص داخلی و صادرات کشور برخوردار است. هدفگذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ حاکی از افزایش اهمیت و توسعه جایگاه و سهم صنعت فولاد در اقتصاد ایران است؛ چشماندازی که چالشهای زیرساختی موجود، بهویژه در حوزه انرژی و نیز سیاستگذاریها و دستورالعملهای دولتی، تحقق آن را با اما و اگرهای بسیاری مواجه میسازد. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان شرکتی برخوردار از ویژگی منحصربهفرد تولید همزمان دو محصول بیلت و اسلب، همواره سعی داشته است که با ارتقای کیفیت محصولات و کاهش بهای تمامشده، ضمن تامین نیاز داخل و کسب سهم مناسب از بازارهای صادراتی، سودآوری مناسبی را برای سهامداران خود محقَق کند. تاثیر این امر بهوضوح در شاخصهای مالی و سودآوری این شرکت قابل مشاهده است.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2021/09/edit-2.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
در اغلب کشورها، دولتها تلاش دارند تا با تعیین استراتژیهای اساسی و رویکردهای کلی، فضای مناسبی را برای فعالیت کسبوکارها و رونق بازارهای خود ایجاد کنند تا به این ترتیب، بنگاههای اقتصادی بتوانند همگام با شرایط اقتصادی به رقابت با سایر تولیدکنندگان بپردازند. اما در ایران به نظر میرسد که مقرراتگذاریهای دولتی بیش از آنکه عاملی برای حرکت بنگاههای اقتصادی باشند خود به موانعی در این مسیر تبدیل شدهاند. صنعت فولاد، به عنوان صنعتی که بخش بزرگی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص میدهد و نقشی اساسی را در ارزآوری به کشور ایفا میکند، سالهاست با چالش مقرراتگذاری دولتی دستبهگریبان است. به نظر میرسد که لازمه تحقق اهداف پیشبینیشده برای صنعت فولاد کشور، جلوگیری از وضع مقرراتی دستوپاگیر نظیر قیمتگذاری دستوری است.
۳۰ شهریور ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2020/12/edit-2.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
طبقهبندی، دستهبندی و ارزیابی بازار، کالا و مشتریان باعث شناسایی بخش مهمتر، سودآورتر و مستمر¬تر بازار میشود و شرکت می تواند با شناسایی ویژگیها و نیازهای بخش مورد نظر، امکانات خود را متمرکز و با ایجاد و تحویل ارزش به مشتریان، برای تامین منافع سازمان و ذینفعان اقدام کند. همچنین، بر اساس این یافته ها، سرمایهگذاری های آتی شرکت نیز مشخص میشود. تحلیل گزارش های فروش، سود حاصل از نوع فروش و مقدار و سهم فروش بر اساس تنوع کالاهای تولیدی در دوره های مختلف، یکی از ابزارهای بخش بندی بازار و طراحی و انتخاب استراتژی مناسب فروش و بازاریابی است.
۳۰ آذر ۱۳۹۹