سعید قاسم‌زاده
نویسنده

سعید قاسم‌زاده

مشاور مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان
  • یاد‌داشت
  • صنعت, محصولات میانی فولاد خام
۳۰ مهر ۱۴۰۳ تافکو در مسیر نقش‌آفرینی پررنگ‌تر در صنعت فولاد کشور نگاه ویژه تافکو به دو مقوله بومی‌سازی و نوآوری

در سال‌های اخیر شرایط تحریم و نوسانات اقتصادی، سبب شده‌اند که تامین بسیاری از اقلام و مواد مصرفی و یا قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع، دشوار و بعضا غیرممکن شود. این مسئله در خصوص صنعت فولاد که جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد کشور و گذار آن به سمت اقتصاد غیرنفتی دارد، دو چندان اهمیت می‌یابد. شاید این مسئله را بتوان مقدمه‌ای بر پررنگ‌تر شدن دو عنصر بومی‌سازی و نوآوری در کشور دانست؛ عناصری که روند رشد قابل توجهی را تا امروز به واسطه همکاری شرکت‌های بزرگ با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها طی کرده‌اند. در این میان، شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) به عنوان بازوی اجرایی شرکت فولاد خوزستان در حوزه نوآوری، گام‌های بلندی در راستای حل مسائل و مشکلات پیچیده صنعت فولاد، آن هم از طریق بهره‌گیری از توان و تخصص داخل کشور، برداشته است.

  • یاد‌داشت
  • صنعت, محصولات میانی فولاد خام
جایگاه نوآوری در شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر ضرورت توجه به نوآوری برای حل مسائل پیچیده صنعت فولاد

رقابت‌پذیری یک بنگاه اقتصادی از عوامل مختلفی تاثیر می‌گیرد و به دلیل روند پرسرعت تحولات و پررنگ‌تر شدن عدم قطعیت‌ها در دنیای امروز، دیگر نمی‌توان موفقیت یک کسب‌و‌کار را با استفاده از راهکارهای گذشته تضمین کرد. در واقع در چنین شرایطی است که مفهوم نوآوری اهمیت می‌یابد. شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر که از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ بزرگ فولاد خوزستان محسوب می‌شود، به نوعی با همین هدف شکل گرفته است. این شرکت که خود را بازوی اجرایی گروه فولاد خوزستان در زمینه نوآوری می‌داند، در راستای حل مسائل یچیده صنعت فولاد که لازمه آن عنصر نوآوری است، حرکت می‌کند.

۳۰ خرداد ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • صنعت, معدن
راهبردهای تافکو برای افزایش توان رقابتی صنعت فولاد ایران مسیر تحقق نوآوری در شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر

تحولات سریع علم و فناوری به صورت مستقیم بر روند پیشرفت تکنولوژی در صنعت فولاد تاثیرگذار بوده است، به طوری که هر روز دستاوردها و فناوری‌های جدیدی برای بهبود این صنعت ارائه می‌شود. از آنجایی که ارتباط صنعت فولاد کشور به دلایل مختلف نظیر تحریم‌ها با صنایع جهان محدود شده، پیشرفت فناوری در این صنعت بسیار به نوآوری‌های جدید و فناورانه در داخل متکی است. در این راستا، شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر (تافکو) در جهت سیاست‌های گروه فولاد خوزستان و بهبود و توسعه فناوری صنعت گام برمی‌دارد. این شرکت در گام نخست، استقرار و بهره‌برداری از مرکز نوآوری تخصصی فولاد را در دستور کار دارد. تافکو همچنین راه‌حل‌های مناسب برای مسائل و مشکلات پیچیده صنعت را به شرکت فولاد خوزستان و یا سایر شرکت‌ها ارائه می‌کند.

۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
جایگاه تولید دانش‌بنیان در استراتژی‌های گروه فولاد خوزستان محوریت نوآوری در شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر

موضوع اقتصاد دانش‌بنیان مفهومی است که در چند سال گذشته به طور ویژه‌ای در جهان مطرح شده است و اقتصاد کشورها را از محوریت منابع به سرمایه‌های فکری سوق داده است. ایران از این منظر نیز مزیت‌های بالقوه زیادی دارد و از سرمایه‌های انسانی با توان دانشی بالایی برخوردار است. مجموع این عوامل سبب ظهور و درخشش بیش از پیش شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور شده‌اند؛ شرکت‌هایی که تنها با اتکا به توان علمی و دانشی خود می‌توانند بسیاری از معادلات و روندها را تغییر دهند. شرکت توسعه اقتصادی پایدار فراگیر نیز که در راستای تامین مواد اولیه و سایر کالاهای مورد نیاز صنعت فولاد فعالیت می‌کند، توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت‌های آن‌ها برای تحقق تامین داخلی نیازهای صنعت فولاد کشور دارد.

۳۰ آذر ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
ابعاد تاثیرگذاری صنعت فولاد بر توسعه منطقه‌ای رویکردهای فولاد خوزستان در حوزه توسعه کسب و کارهای محلی

فعالیت شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای صنعتی کشور، در سال‌های اخیر همواره تاثیرات مثبت اقتصادی قابل‌توجهی را برای استان خوزستان به ارمغان آورده است. رویکرد این شرکت در مسیر توسعه و تلاش برای تامین داخلی قطعات و مواد مصرفی و بی‌نیازی از واردات موجب شده است تا تحولات قابل‌توجهی در کسب‌وکارهای منطقه خوزستان رخ دهد، به طوری که واحدهای صنعتی متعددی در زمینه‌های مختلف از جمله ماشین‌سازی، ساخت قطعات، ساخت سازه و تولید تجهیزات مورد نیاز در سطح این استان ایجاد شده و در حال فعالیت هستند که منجر به اشتغال‌زایی قابل‌توجهی در این استان شده‌اند.

۳۰ خرداد ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • آهن اسفنجی, محصولات میانی فولاد خام
مرور مزیت‌های رقابتی شرکت فولاد خوزستان اهمیت توجه به مزیت‌های رقابتی در صنعت فولاد

یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد مزیت‌های رقابتی در صنعت فولاد کشور مکان‌یابی مناسب واحدهای فولادی است. اگر مکان‌یابی مجتمع‌های صنعتی به‌ویژه در حوزه فولاد بر اساس دسترسی به آب‌ فراوان به منظور تامین آب مورد نیاز تولید و تسهیل حمل‌ونقل صورت بگیرد، طبعا باید انتظار رشد واحدهای فولادی، کاهش بهای تمام‌شده و به تبع آن، افزایش مزیت رقابتی در بلندمدت را داشت. ایران، به عنوان یکی از کشورهایی که دسترسی مناسبی به آب‌های آزاد جنوب دارد، می‌تواند با پی‌جویی از سیاست‌ تاسیس واحدهای فولادی در کنار آب‌های آزاد، موقعیتی فوق‌استراتژیک را برای آن‌ها فراهم آورد. شرکت فولاد خوزستان و شرکت فولاد شادگان دو نمونه مناسب از نظر جانمایی در صنعت فولاد کشور به شمار می‌آیند که در صورت توجه به موقعیت و ظرفیت‌های آن‌ها، می‌توان مزیت رقابتی صنعت فولاد کشور را در سطح جهان ارتقا بخشید.

۳۰ فروردین ۱۴۰۰
فهرست