عطا تفضلی
نویسنده

عطا تفضلی

معاون خرید شرکت فولاد خوزستان
  • یاد‌داشت
  • صنعت, محصولات میانی فولاد خام
۳۰ دی ۱۴۰۳ دستاوردهای ارزشمند شرکت فولاد خوزستان در حوزه اتکا به توانمندی‌های داخلی ریسک‌های صنعت فولاد متاثر از ناترازی انرژی و نوسانات قیمت‌ها

وضعیت پرنوسان اقتصادی کشور در چند سال گذشته، شرایط پیچیده‌ای را برای بخش صنعت و به طور خاص صنعت فولاد ایجاد کرده است. نوسان قیمت ارز و متاثر از آن رشد قیمت کالاهای وارداتی و نیز افزایش قیمت کالاهای تولید داخل در کنار نوسانات قیمت فولاد در بازارهای داخلی و بین‌المللی موجب شده است که صنعت فولاد ایران با شرایط پرریسکی در زمینه کاهش حاشیه سود و سودآوری مواجه شود. بر همین اساس، شرکت فولاد خوزستان به عنوان بازیگر پیشرو صنعت فولاد کشور راهبردهای ویژه‌ای را با هدف کاهش هزینه‌ها و بهای تمام‌شده محصولات خود اتخاذ کرده تا بتواند در کوتاه‌مدت و بلندمدت نتایج درخشانی را نه‌تنها برای این شرکت بلکه برای صنعت فولاد کشور به ارمغان بیاورد.

  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
استراتژی شرکت فولاد خوزستان در خصوص بهره‌وری مصرف منابع نگاه کارآمد فولاد خوزستان به موضوع تعمیق ساخت داخل

هر بنگاه اقتصادی که عوامل موثر بر بهره‌وری را به درستی شناسایی کند و برنامه‌ریزی‌های لازم برای انتفاع حداکثری از آن‌ها را انجام دهد، به شاخص‌های عملکردی تولید و سودآوری بیشتری نسبت به رقبا دست می یابد. موضوع بهره‌وری منابع در صنایع عظیم و انرژی‌بری نظیر فولاد از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا هرگونه افزایش و یا کاهش مصرف انرژی و مواد اولیه، هزینه‌های تولید و بهای تمام‌شده محصول را متاثر می‌کند و در نهایت نیز در میزان سودآوری و خلق ارزش نمود می‌یابد. شرکت فولاد خوزستان به عنوان شرکتی پیشرو و باسابقه در صنعت فولاد کشور، همواره در صدد ارتقای بهره‌وری و بهینه‌سازی در زمینه تامین مواد اولیه و مصرف انرژی است.

۳۰ شهریور ۱۴۰۳
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاه همه‌جانبه شرکت فولاد خوزستان به مقوله مدیریت تامین راهبردهای فولاد خوزستان در حوزه تامین پایدار و بهره‌ور

دسترسی به مواد اولیه و نهاده‌های تولید و برنامه‌ریزی مناسب و دقیق برای خرید آن‌ها یکی از فاکتورهای موثر بر رقابت‌پذیری صنعت فولاد به شمار می‌آید. این مسئله در شرایطی که فولادسازان کشور اغلب با ریسک‌ها و چالش‌های متعددی مواجه هستند، اهمیت بسیاری دارد. در راستای مدیریت زنجیره تامین، شرکت فولاد خوزستان به عنوان قطب صادراتی فولاد کشور، برنامه‌های متعددی را در دستور کار قرار داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به ورود به حلقه‌های بالادستی و تملک پهنه‌های معدنی در کلاس جهانی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بومی‌سازی و همکاری و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد. به نظر می‌رسد که برنامه‌های همه‌جانبه شرکت فولاد خوزستان موجب شده است تا نه‌تنها تولید طبق برنامه‌ تداوم یابد، بلکه این شرکت در زمره رقابت‌پذیرترین شرکت‌های فولادی کشور باشد.

۳۰ آذر ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
جایگاه تامین پایدار در سیاست‌های فولاد خوزستان اقدامات فولاد خوزستان در زمینه حفظ و بهینه‌سازی موجودی

شرکت فولاد خوزستان طی سال‌های اخیر به بالاترین میزان بهره‌وری و تحقق ظرفیت تولید در میان سایر شرکت‌های فولادی سطح کشور دست یافته است. این مهم بر همگان مبرهن است که تحقق این دستاورد به پشتوانه تحقق اهداف سایر فرایندها و به ویژه حوزه فرایند تامین و به یمن تلاش، خوشفکری در تبدیل تهدیدها به فرصت و بهبودهای عملکردی متولیان این فرایند میسر شده است. در واقع رویکردها و اقدامات شرکت فولاد خوزستان، به ویژه در حوزه تامین و خرید نه تنها موجب شده است تا چالش‌های بزرگی مانند تحریم‌های همه‌جانبه و نوسانات نرخ ارز خللی را در روند تامین پایدار مواد و کالای مورد نیاز این شرکت ایجاد نکنند، بلکه فرصت‌های ارزشمندی نیز برای ارتقای توانمندی تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان داخلی پدید آمده است تا قادر به تامین نیاز کشور و کاهش واردات باشند.

۳۰ آذر ۱۴۰۱
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
سیاست‌های شرکت فولاد خوزستان برای تامین پایدار مواد اولیه بررسی معضل تامین مواد اولیه در زنجیره فولاد کشور

امروز زنجیره فولاد ایران با چالش‌هایی جدی در خصوص تامین مواد اولیه مواجه است که این امر از عواملی مانند حرکت شرکت‌های معدنی به سمت تکمیل زنجیره و بی‌توجهی به اکتشافات در کشور نشئت می‌گیرد. این مسئله آینده سرمایه‌گذاری‌های این صنعت را با ریسکی جدی مواجه می‌سازد و به نظر می‌رسد که لازم است رویکردی جدید در خصوص توسعه اکتشافات معدنی در کشور در دستور کار قرار گیرد. شرکت فولاد خوزستان، که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان شمش فولاد در کشور به شمار می‌آید، رویکردهای مختلفی را به منظور تامین پایدار مواد اولیه در دستور کار قرار داده است که از آن جمله می‌توان به انعقاد قرارداد بلندمدت با شرکت‌های معدنی، فعال‌سازی و تملک معادن کوچک‌مقیاس و سرمایه‌گذاری و توسعه اکتشافات اشاره کرد.

۳۰ تیر ۱۴۰۱
فهرست