علیرضا کعبی‌نژادیان
نویسنده

علیرضا کعبی‌نژادیان

تحلیلگر
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
۳۰ آذر ۱۴۰۰ نگاهی به رویکردهای تامین مالی در صنعت شاخص نسبت تسهیلات به سرمایه در شرکت فولاد خوزستان

در عصر کنونی، بنگاه‌های اقتصادی در مسیر توسعه خود با چالش‌های متعددی نظیر کمبود منابع مالی و شرایط اقتصادی پرنوسان مواجه می‌شوند. تداوم و ادامه حیات فعالیت‌های اقتصادی در فضای رقابتی فزاینده حال حاضر، مستلزم اتخاذ سیاست‌های صحیح مالی است. از این رو، توجه به مدیریت امور مالی سازما‌ن‌ها بسیار اهمیت دارد، زیرا سنجش ارتقای سودآوری سازمان‌ها با ارزیابی عملکرد آن‌ها میسر می‌شود. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نقش‌آفرینان فعال صنعت فولاد کشور، همواره تلاش داشته است تا با اتخاذ سیاست‌های توسعه‌محور، در مسیر افزایش سودآوری و ارتقای بهره‌وری به جایگاه مناسبی در بازارهای جهانی دست‌ یابد. طرح‌ها و اقدامات ارزشمند این شرکت، علاوه بر کاهش بدهی از طریق تسهیلات مالی، موجب خلق سود قابل توجه برای سهامداران شده است.

  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
رویکردهای شرکت فولاد خوزستان در زمینه مدیریت جریان نقدینگی نقش توان نقدینگی در ارتقای قدرت رقابت

نقدینگی به معنای ورود و خروج وجه نقدی است که در یک کسب‌وکار مبادله می‌شود. این ابزار مهم و کارآمد، لازمه بقای فعالیت‌ بنگاه‌های اقتصادی است. مدیریت هوشمندانه نقدینگی در یک سازمان موجب موفقیت آن مجموعه در حیطه فعالیت خود می‌شود و افزایش بهره‌وری مجموعه را به دنبال دارد. مدیریت جریان نقدینگی همواره با مشکلات و چالش‌هایی روبه‌‌روست که در شرایط فعلی، بی‌ثباتی و ناپایداری اقتصادی در بازارها و تورم عمومی نرخ سود مهم‌ترین آن‌‌ها محسوب می‌شوند. شرکت فولاد خوزستان، در راستای مدیریت نقدینگی و عبور از چالش‌ها، سیاست‌‎ها و استراتژی‌های مختلفی را در پیش گرفته که این امر در تامین نقدینگی پایدار و افزایش بهره‌وری این شرکت تاثیرگذار بوده است. این شرکت، که یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان حوزه فولاد کشور در سال ۱۳۹۹ بود، نقش بسزایی در تامین ارز کشور داشت. ارزآوری شرکت فولاد خوزستان موجب بهبود نقدینگی پایدار در این مجموعه شده است.

۳۰ آبان ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
عوامل موثر بر بهای تمام شده در صنعت فولاد رویکردهای فولاد خوزستان برای مدیریت بهای تمام‌شده

در سال‌های اخیر شرایط تورمی اقتصاد ایران موجب شده است تا هزینه‌های تولید واحدهای صنعتی، به‌خصوص در صنعت فولاد، رشد قابل توجهی داشته باشند. بروز چنین شرایطی، حاشیه سود بنگاه‌های اقتصادی را به‌شدت تحت فشار قرار می‌دهد و به همین دلیل، لازم است تا هر واحد صنعتی و تولیدی پارامترهای تعیین‌کننده و اثرگذار در بهای تمام‌شده محصولات خود را به‌خوبی شناسایی و برای کنترل و مدیریت آن‌ها اقدام کند. در همین راستا شرکت فولاد خوزستان نیز اقدامات متعدد و گسترده‌ای را در خصوص مدیریت هزینه‌های تولید و ارتقای حاشیه سود در دستور کار قرار داده است. سرمایه‌گذاری در حوزه بالادست به منظور تامین پایدار و ارزان مواد اولیه، کنترل شاخص‌های مصرف انرژی و آب و نیز توسعه ظرفیت‌های گندله‌سازی و تولید آهن‌اسفنجی از جمله اقدامات شرکت فولاد خوزستان محسوب می‌شوند که در بلندمدت تاثیراتی قابل توجه بر بهای تمام‌شده محصولات این شرکت خواهند داشت.

۳۰ شهریور ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
سهم فولاد خوزستان در تولید ناخالص داخلی کشور بررسی ارزش افزوده خلق شده توسط فولاد خوزستان

صنعت فولاد از پتانسیل بسیار مناسبی برخوردار است تا با ایجاد و رشد روزافزون ارزش افزوده، نقشی قابل‌ملاحظه در اقتصاد کشور ایفا کند. شرکت فولاد خوزستان را می‌توان یکی از قطب‌های تولید فولاد در کشور عنوان کرد. تولیدات این مجموعه از شرایطی کیفی قابل‌رقابت در بازارهای جهانی برخوردار هستند، اما این مجموعه اولویت اصلی و اساسی خود را تامین نیاز داخلی قرار داده است تا به کمک ایجاد حداکثر ارزش افزوده در زنجیره فولاد، این صنعت بتواند به پیشران اصلی اقتصاد کشور بدل شود.

۳۰ اسفند ۱۳۹۹
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
سیاست‌های فولاد خوزستان در راستای ارتقای شاخص‌های سودآوری بررسی بازدهی دارایی‌ها در شرکت فولاد خوزستان

بازده دارایی را می‌توان یکی از شاخصه‌های اساسی سودآوری سازمان‌ها دانست که نشان می‌دهد واحد تولیدی تا چه میزان توانسته است از دارایی‌های خود در مسیر رشد درآمد و سود استفاده کند. اتخاذ سیاست مناسب در حوزه نگه‌داری بهتر از دارایی‌هایی نظیر ساختمان‌ها و تجهیزات و مدیریت بهینه تولید و فروش محصولات سبب می‌شود تا سازمان بتواند به بازدهی و بهره‌وری مناسبی از دارایی‌های خود دست یابد. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای فولادی کشور، توانسته است با اتخاذ سیاست‌های مناسب، به سودآوری قابل‌توجهی دست یابد و بازدهی دارایی‌های خود را بهبود ببخشد.

۳۰ مهر ۱۳۹۹
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
بررسی عوامل موثر بر قرارگیری شرکت فولاد خوزستان در میان صد شرکت برتر جایگاه فولاد خوزستان در زمره صد شرکت برتر کشور

رتبه‌بندی شرکت‌ها در سراسر جهان یک رسم و البته معیاری کاربردی برای شناسایی میزان رشد شرکت‌ها در مدت یک سال، بررسی وضعیت آینده و نیز مقایسه آن‌هاست. در ایران نیز رتبه‌بندی شرکت‌ها از سال ۱۳۷۷ شروع شده است و شرکت‌ها از لحاظ معیارهای مختلف، نظیر وضعیت مالی، صنعتی و رشد، با هم به رقابت پرداخته‌اند. در این عرصه رقابتی، شرکت فولاد خوزستان موفق شده است جایگاه مناسبی را به خود اختصاص دهد.

۳۰ خرداد ۱۳۹۹
فهرست