![علی حسنزاده](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-37.jpg)
علی حسنزاده
تحلیلگر![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
بنگاههای اقتصادی همواره در محیط کسبوکار خود با عدم قطعیتهای مختلفی روبهرو میشوند که میتواند در عملکرد آنها تاثیری مثبت و یا منفی داشته باشد. در رویکردهای سنتی مواجهه با عدم قطعیتها، برنامهریزیهای استراتژیک تدوینشده قادر به پاسخگویی در شرایط ناپایدار نیستند، اما در رویکردهای نوین، برنامهریزیها به گونهای انجام میشود که عدم قطعیتها و تمامی جوانب آنها شناسایی و تا جای ممکن راهکاری برای مقابله با آنها ارائه شود. با این حال، در شرایط فعلی، عدم قطعیتهایی مانند تحریمها، اپیدمی کرونا و نوسانات بهای نفت خام اتفاقات پیشبینینشدهای را به دنبال داشته که هریک به نوعی فضا را برای عملکرد بنگاههای اقتصادی ناایمن کردهاند. این عوامل غالبا بیرونی و خارج از دسترس برنامهریزان و سیاستگذاراناند. با این حال، ارائه راهکارهای مناسب و کاربردی تا حدود زیادی میتواند منجر به کاهش تاثیرات منفی عدم قطعیتها بر عملکرد بنگاههای اقتصادی شود.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-36.jpg)
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
در فضای رقابتی کسبوکارهای امروز، سازمانها برای بهبود عملکرد فعالیت خود و حرکت در مسیر رشد و تعالی سازمانی با ریسکهای فراوانی روبهرو میشوند. پایش و شناساییِ بهموقع این فرصتها و تهدیدها برای دستیابی به این مهم بسیار اهمیت دارد و مدیریت ریسک نامیده میشود. در واقع مدیریت ریسک فرایند شناسایی، تحلیل و پاسخ به عوامل خطرساز محتمل در فعالیتهای سازمانی است. این مقوله در توسعه صنایع تولیدی، که همواره با چالشهای فراوانی روبهرو میشوند، نقشی تعیینکننده دارد. در سالهای قبل، بخش عمده کک مورد نیاز صنایع کشور از محل واردات تامین میشد، اما با توجه به تحریمهای موجود، میتوان از پتانسیلهای صنعت کک به منظور رشد آن بهرهمند شد. این امر مستلزم مدیریت ریسک سازمانی است. شرکت کک طبس میکوشد تا با اتخاذ سیاستهای مناسب و استفاده از ظرفیتهای خالی، با نگاهی هوشمندانه چالشها در این زمینه را به فرصت تبدیل کند.
۳۰ آبان ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-3.jpg)
- یادداشت
- تولید، هزینه و درآمد ملی, کک و زغالسنگ
توسعه اقتصادی کشورها با تغییر و تحولات اساسی در تمامی ابعاد بخش تولید و خدمات همراه است. به رغم پتانسیلهای فراوان صنایع در توسعه اقتصادی کشور، وجود موانع متعدد موجب شده است تا توسعه این بخش با چالشهای فراوانی مواجه شود. یکی از صنایعی که در ابتدای زنجیره تولید قرار گرفته صنعت کک است که ظرفیت بالایی در تامین مواد اولیه صنایع بالادستی دارد. با این حال، تامین مواد مورد نیاز صنایعی مانند فولاد از محل واردات موجب شده است تا مجتمع صنعتی کک طبس از رسیدن به جایگاه واقعی خود بازبماند. در شرایط تحریمی فعلی کشور، توجه به صنعت کک میتواند نقش بسزایی در درخشش این مجموعه در حلقه تولید صنایع معدنی کشور ایفا کند.
۳۰ مهر ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/05/edit-324.jpg)
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز کشور به کک از طریق واردات تامین میشود، در حالی که بخش عمدهای از ظرفیتهای تولید کک کشور غیرفعالاند و واحدهای تولید کک با نرخ بهرهبرداری بسیار پایینی مشغول به فعالیت هستند. به نظر میرسد که لازم است تا رویکردهای جدیدی در زمینه وضع مقررات برای حمایت از صنعت کک و تنظیم تجارت کک و زغالسنگ در کشور اتخاذ شود. بدیهی است که رونق و توسعه صنعت کک کشور میتواند به این صنعت کمک کند تا ضمن تامین نیاز داخل، در مسیر توسعه صادرات و ارزآوری به کشور نیز حرکت کند. این شرکت در تلاش است تا با تولید زغالسنگ مرغوب و باکیفیت، به سهم مناسبی از بازارهای داخلی و بینالمللی دست یابد.
۳۰ شهریور ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2021/08/edit-3.jpg)
- یادداشت
- کک و زغالسنگ
کارخانه ککسازی طبس سومین واحد تولیدکننده کک در کشور به شمار میرود که هماکنون با ظرفیت اسمی سالانه ۴۵۰ هزار تن در تولید صنعتی کک فعالیت میکند. این شرکت در طول فعالیت خود رویکردی توسعهمحور داشته و در حال حاضر، با اجرای طرحهای توسعهای و اقدامات متعدد در حوزه تولید، گامهای موثری را برای افزایش ظرفیت و ارتقای کمّی و کیفی تولیدات برداشته است. کارخانه ککسازی طبس، با شناخت بازارهای منطقه، توانسته است در جهت صادرات و ارزآوری نیز حرکت کند و به این ترتیب، مسیر را برای واردات زغالسنگ مرغوب هموار سازد.
۳۰ مرداد ۱۴۰۰