علی امیدی
نویسنده

علی امیدی

مدیر بخش خدمات صنعتی شرکت فولاد خوزستان
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
۳۰ مرداد ۱۴۰۱ سیاست فولاد خوزستان در خصوص مدیریت هزینه‌های حمل‌ونقل تاثیر توسعه حمل ریلی بر ارتقای قدرت رقابت صنایع معدنی

در عصر حاضر، صنعت حمل‌ونقل از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برای صنایع فولادی برخوردار است و این بخش تاثیر بسزایی را بر توسعه و رشد این صنعت استراتژیک کشور دارد. بنابراین نیاز صنایع به حمل‌ونقل یکی از دلایل اصلی توسعه این صنعت محسوب می‌شود. حمل‌ونقل ریلی، با توجه به مزیت‌های فراوانی که دارد، در صنعت فولاد بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. با این حال، به سبب دسترسی نداشتن برخی واحدهای معدنی و صنعتی به حمل ریلی و توجه کمتر به توسعه زیرساخت‌های ناوگان حمل‌ونقل ریلی، عمده حمل بار در صنعت فولاد بر دوش حمل‌ونقل جاده‌ای است. شرکت فولاد خوزستان، که دومین متولی بزرگ صنعت فولاد کشور است، با در اختیار داشتن ظرفیت‌های مناسب در حوزه حمل‌ونقل ریلی، از پتانسیل‌های این بخش بهره‌مند شده است و محصولات صادراتی خود را از این طریق به بازار عرضه می‌کند. با این حال، بخشی از حمل بار در این شرکت از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای انجام می‌شود.

  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به چالش‌های زنجیره‌ فولاد در حوزه لجستیک استراتژی فولاد خوزستان در حوزه حمل و نقل

موضوع لجستیک و حمل‌ونقل از جمله موارد مهم و اثرگذار بر بهره‌وری و هزینه‌های صنعت فولاد محسوب می‌شود. این صنعت هم‌اکنون با سرعت زیادی به سمت اهداف پیش‌بینی‌شده خود حرکت می‌کند، اما ‌توسعه‌نیافتگی زیرساخت‌های حمل‌ونقل به‌خصوص در عرصه ریلی و سرمایه‌گذاری‌های ناکافی در این عرصه نگرانی‌هایی را در زمینه لجستیک محصولات و مواد اولیه ایجاد می‌کند. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحدهای فولادی کشور، از زیرساخت‌های مناسبی در حوزه ریلی برخوردار است، اما به سبب محدودیت‌های موجود، به‌‎ناچار حمل‌ونقل بخشی از مواد اولیه و محصولات خود را به روش جاده‌ای انجام می‌دهد.

۳۰ آذر ۱۳۹۹
فهرست