![علی خطیبی](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/047.jpg)
علی خطیبی
مدیرعامل شرکت راهسازی و معدنی مبین![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- معدن
در عصر امروز تکنولوژیها و پیشرفتهای روز افزون آنها، تقریبا تمام جوانب زندگی انسانها را درنوردیدهاند که در این میان، هوش مصنوعی از مهمترین فناوریهایی است که پتانسیل ایجاد تحولات بزرگی را در خود نهفته دارد. با نگاهی به نفوذ پرسرعت فناوری هوش مصنوعی در زندگی مدرن امروز میتوان به جرات گفت که تردیدی در پررنگتر شدن و افزایش میزان تسلط آن بر فعالیتهای مختلف در سالهای آتی وجود ندارد. بخش معدن و صنایع معدنی نیز به عنوان عرصهای با ابعاد وسیع فعالیتهای استراتژیک از این قاعده مستثنی نیست، به طوری که در حال حاضر نیز کشورها و شرکتهای بزرگ معدنی دنیا به طور موثری از فناوری هوش مصنوعی در فعالیتهای معدنی خود بهره میگیرند. از این رو، به نظر میرسد که حرکت بخش معدن و صنایع معدنی کشور به سمت استفاده موثر از فناوریهای مختلف به خصوص هوش مصنوعی، ضرورتی اجتنابناپذیر است؛ موضوعی که میتواند به محرک قابل توجهی برای رشد و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در کشور تبدیل شود.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/09/edit-35.jpg)
- یادداشت
- معدن
یکی از روندهای مهم بخش معدن جهان در چند سال گذشته استفاده از باطلههای معدنی و فرآوری آنها با روشها و فناوریهای جدید است که ضمن اینکه اثرات زیستمحیطی پسماندهای معدنی را کاهش میدهد موجب استفاده بهینه از منابع طبیعی و ارزشآفرینی مضاعف در فعالیتهای معدنی میشود. این مسئله در مورد ایران نیز با توجه به پتانسیلهای معدنی و دامنه گسترده فعالیتهای معدنی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال نکته مهم در این عرصه توانایی دسترسی به فناوریهای روز، آموزش منابع انسانی و سرمایهگذاری مناسب در این عرصه است تا ضمن جلوگیری از هدررفت منابع طبیعی و خدادادی کشور، زمینه ارزشآفرینی مضاعف در حوزه معدن فراهم شود.
۳۰ مرداد ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/07/edit-30.jpg)
- یادداشت
- معدن
فلوتاسیون شامل جداسازی باطلهها از مواد معدنی با استفاده از مواد شیمیایی خاص و تشکیل حبابهای هوا است که هماکنون در صنایعی نظیر مس، طلا و زغالسنگ مورد استفاده قرار میگیرد. منابع غنی معدنی در ایران و جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور، بهبود شرایط فرایند فلوتاسیون در ایران را به یکی از ضرورتها تبدیل کرده است. یک نمونه کاملا موفق از کاربردهای فرایند فلوتاسیون در ایران، استفاده از آن برای تغلیظ مس در معدن مس سرچشمه است که از جمله مهمترین دلایل موفقیت آن میتوان به بهرهگیری از سلولهای فلوتاسیون پیشرفته و مواد شیمیایی با کارایی بالا اشاره کرد. چالشهای زیستمحیطی یکی از مهمترین عوامل محدودکننده بهکارگیری فرایند فلوتاسیون در ایران به حساب میآید که مرتفع ساختن آن مستلزم افزایش سرمایهگذاریها در تحقیقات و توسعه مواد شیمیایی جدید و فناوریهای نوین مانند نانوذرات است.
۳۰ خرداد ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/05/edit-30.jpg)
- یادداشت
- صنعت, معدن
ایران به عنوان کشوری دارای ذخایر متنوع و فراوان معدنی، از فرصت مناسبی برای توسعه صنعت فرآوری مواد معدنی برخوردار است. با این حال، بهکارگیری تکنولوژی قدیمی، محدودیتهای ناشی از اعمال تحریم، کمبود نیروی متخصص و ماهر و ... به بروز مشکلات و چالشها در این صنعت دامن زدهاند و منجر به کاهش بهرهوری و افزایش هزینهها شدهاند. به نظر میرسد که با سرمایهگذاری در فرایندهای تحقیق و توسعه، ارتقای سطح دانش فنی منابع انسانی و گسترش همکاری با شرکتهای بینالمللی پیشرو میتوان گامهای بلندی را در این حوزه برداشت و جایگاه ایران را به عنوان یکی از قطبهای صنایع معدنی و فلزی تحکیم کرد.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/01/edit-62.jpg)
- یادداشت
- معدن
کارآمدی و بهرهوری منابع انسانی یکی از مولفههای اساسی در عملکرد هر بنگاه اقتصادی است. این موضوع در بخش معدن با توجه به پیچیدگی مضاعف فعالیتها و نیز بالابودن سطوح ریسک و مهارتهای مورد نیاز از اهمیت دوچندانی برخوردار است و به همین دلیل لازم است تا رویکردهای مناسبی برای آموزش منابع انسانی و برقراری ارتباطی مناسب میان دانشگاه و صنعت اتخاذ شود. از آنجایی که یکی از دغدغههای تازه فارغالتحصیلان دانشگاهها، کمبود و یا عدم تجربه کاری در شرایط واقعی صنعت است، رویکرد بهرهگیری از این افراد به عنوان کارورز در شرکتها و ارائه آموزشهای همزمان تئوری و عملی به آنها، میتواند به شدت به رفع این دغدغه کمک کند. گفتنی است که این مسئله نه تنها کمک قابل توجهی به فارغ التحصیلان دانشگاهی محسوب میشود، بلکه برگ برندهای برای این شرکتها نیز به شمار میآید. شرکت راهسازی و معدنی مبین نیز از جمله شرکتهایی است که رویکرد پذیرش و آموزش فارغالتحصیلان و حتی دانشجویان برتر کشور را در قالب کارورز اتخاذ کرده است که بیتردید نتیجهای برد- برد برای طرفین این فرایند به همراه خواهد داشت.
۳۰ دی ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/10/edit-10.jpg)
- یادداشت
- معدن
فعالان بخش معدن در جهان با سرعت بالایی در حال حرکت به سمت استفاده از فناوریهای نوین و معدنکاری مدرن هستند، موضوعی که تا حد زیادی بهرهوری عملیاتی را افزایش میدهد و از هزینههای تولید، مخاطرات و آسیبهای زیستمحیطی میکاهد. به رغم این مسئله، کماکان در ایران، به عنوان کشوری معدنی، رویکرد یا حرکتی جدی برای ایجاد تحول در فرایندها و فناوریهای معدنی شکل نگرفته است که ریشه این مسئله را باید در عوامل مختلفی مانند تحریمها، پایین بودن سطوح هزینه نیروی انسانی و بیتوجهی نهادهای بالادستی جستجو کرد. از طرفی باید توجه داشت که بیتوجهی به این حوزه میتواند موجب عقب ماندن بخش معدن ایران از روندهای توسعه و بازارهای جهانی باشد.
۳۰ شهریور ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-322.jpg)
- یادداشت
- معدن
در رویکردهای نوین مدیریتی، نگرشهای فرایندمحور از اهمیت بسیار بالایی در ارتقای بهرهوری و عملکرد سازمانها برخوردار هستند. در واقع کلیه مولفهها، اجزا و فرایندهای سازمان و ارتباط میان آنها با دیدگاه همهجانبه و کلینگر توصیف و تحلیل میشوند. بر اساس این مفهوم که به آن معماری سازمانی میگویند، مدلهای مختلفی برای بهبود فرایندهای جاری و تدوینشده در سازمان طراحی میشوند که در نهایت بهرهوری سازمان را افزایش میدهند. بر همین اساس، در شرکت راهسازی و معدنی مبین نیز نظام مدیریت نظارت بر فرایندها بر مبنای مدلهای مرجع استقرار یافته است. در این شرکت با استفاده از شاخصهای سنجش عملکرد، روند پیادهسازی و اجرای فرایندها سنجیده میشود و اقدامات لازم برای بهبود و افزایش اثربخشی آنها صورت میپذیرد.
۳۰ تیر ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-263.jpg)
- یادداشت
- معدن
موضوع تامین مالی یکی از مفاهیم پراهمیت و تعیینکننده در فعالیت کسب و کارها و توسعه اقتصادی به شمار میآید. در ایران بانکها مهمترین بازیگر فرایند تامین مالی هستند که از طرق مختلف، در تامین سرمایه مورد نیاز صنایع و بنگاههای اقتصادی نقش بهسزایی را ایفا میکنند. در حال حاضر و با توجه به رشد و توسعه بازار سرمایه، امکان تامین مالی از طریق انتشار برخی اوراق بهادار در این بازار نیز فراهم شده است تا به تسهیل فرایند تامین سرمایه برای فعالیت بنگاههای اقتصادی بپردازد. با این حال، کمتوجهی به الگوهای روز جهان در مورد تامین مالی، موجب شده است تا این مسئله امروز در کشور به یک چالش اساسی تبدیل شود.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-160.jpg)
- یادداشت
- معدن
چرخههای تحقیق و توسعه به عنوان بازوی بهکارگیری تکنولوژی و نوآوری، می¬تواند به عنوان کلیدی در توسعه اجتماعی و اقتصادی، به منظور رفع شکاف ثروت میان اقتصادهای نوظهور و توسعهیافته عمل کنند. با توجه به نقش «رقابتپذیری دیجیتال» در میزان کارکرد موثر صنایع و بنگاهها، میتوان در حال حاضر که نوآوریهای فنی و رهیافت فناوریهایی چون هوش مصنوعی به چرخه عملیاتی بنگاهها راه یافته، از مرزهای زوال در صنعت فاصله گرفت و با قطار پیشرفت کشورهای توسعهیافته همسو شد.
۲۹ اسفند ۱۴۰۱