علی عباسلو
نویسنده

علی عباسلو

تحلیل‌گر
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
۳۰ مهر ۱۴۰۱ رویکرد جهان فولاد سیرجان در راستای دستیابی به چشم‌انداز 1404 بررسی عملکرد تولید شرکت جهان فولاد سیرجان

در افق ۱۴۰۴ صنعت فولاد کشور، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده است که دستیابی به آن، عملکرد موثر تمامی شرکت‌های فولادی را در همسویی با این هدف مشخص می‌طلبد. بی‌تردید محدودیت‌های برق و گاز که از مهم‌ترین پارامترهای تولید فولاد به شمار می‌روند و همچنین بحث عوارض صادراتی که مانع از دستیابی به فرصت‌های جهانی بسیاری در کشور شده‌اند، بر شرایط فعلی و آینده این صنعت اثرگذار هستند. شرکت جهان فولاد سیرجان نیز از جمله شرکت‌هایی است که در این راستا در حال حرکت است و به رغم وجود محدودیت‌ها و مشکلاتی که به‌خصوص در سال‌های اخیر گریبان‌گیر صنایع فولادی کشور شده‌اند، برای ارتقای عملکرد خود تلاش می‌کند. امید می‌رود که با تداوم این رویکرد، مسیر دستیابی به افق ۱۴۰۴ فولاد کشور نیز هموار‌تر شود.

  • یاد‌داشت
  • صنعت, معدن
طبقه‌بندی ریسک‌های موجود در اقتصاد ایران نگاهی به مهمترین ریسک‌های پیش روی بخش صنعت

در فضای پیچیده کسب‌وکارهای امروز، وقوع ریسک‌ها و مخاطرات سازمانی امری انکارناپذیر است و هر سازمان، متناسب با نوع فعالیت خود، با آ‌ن‌ها مواجه می‌شود. بنابراین شناسایی ریسک و علل ایجاد آن در سازمان‌ها به منظور کاهش وقوع ریسک‌های سازمانی از اهمیت بالایی برخوردار است. ریسک در سازمان می‌تواند ناشی از عوامل داخلیِ مربوط به ضعف‌های ساختاری، مدیریتی و فرایندها باشد و یا از عوامل بیرونی مانند سیاست‌گذاری‌ها و شرایط اقتصادی نشئت بگیرد. در چند سال اخیر، صنایع معدنی و فلزی کشور، متاثر از عوامل مختلف درون‌سازمانی و برون‌سازمانی، با انواع ریسک‌ها و چالش‌ها مواجه بوده‌اند. شرکت جهان فولاد سیرجان نیز به عنوان یکی از بزرگترین فولادسازان کشور، در سال‌های اخیر، در محیط فعالیت و فضای کسب‌وکار خود با ریسک‌ها و عدم‌قطعیت‌های متعددی از قبیل قطعی‌های برق، تحریم‌ها، مقررات‌گذاری‌های نامطلوب و چالش‌ توسعه‌ ناکافی زیرساخت‌ها، به ویژه در حوزه حمل‌و‌نقل مواجه بوده است. با این حال، این شرکت توانسته است تا با تعریف و اجرای برنامه‌های تولید مناسب و تکیه بر توان داخلی، تاثیر ریسک‌های فضای کسب‌و‌کار را بر عملکرد خود به حداقل برساند.

۳۱ مرداد ۱۴۰۱
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی
بررسی تولید و فروش شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان مروری بر عملکرد شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان در سال‌های اخیر

امروزه صنعت فولاد نقش بسزایی را در رشد اقتصادی و صادرات کشورها ایفا می‌کند. در ایران نیز، با توجه به پتانسیل‌های فراوان کشور، در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های فراوانی در صنعت فولاد کشور انجام شده است. شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان از جمله نقش‌آفرینان صنعت فولاد در منطقه معدنی گل‌گهر سیرجان به شمار می‌آید و وجود مزیت‌های رقابتی فراوان، از جمله دسترسی آسان به ذخایر سنگ‌آهن گل‌گهر و قرار گرفتن در نزدیکی آب‌های آزاد و خطوط ریلی، فرصت مناسبی را برای حضور این شرکت در عرصه تولید و صادرات محصولات فولادی فراهم کرده است. شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان طرح‌های توسعه‌محور فراوانی را در زمینه تولید انواع محصولات فولادی در برنامه‌های خود قرار داده است که می‌تواند حضور پررنگ‌تر این شرکت فولادی را به همراه داشته باشد.

۳۰ بهمن ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
بررسی ساحتار و مزیت‌های پیاده‌سازی نظام تشویق و تنبیه نقش نظام تشویق و تنبیه در ارتقای بهره‌وری

با توجه به میدان رقابتی اقتصاد جهان در عصر حاضر، برای حضور پایدار و رشد سازمان‌ها، لازم است که نیروهای انسانی به اندازه قابلیت، دانش و مهارتشان عملکرد مطلوبی در سازمان داشته باشند. موفقیت یک سازمان در دستیابی به اهداف خود در گرو مدیریت رهبران سازمان است تا با سیستم‌های مدیریتی هم‌راستا با ارتقای سازمان، عملکرد افراد را در موقعیت‌ها‌ و فعالیت‌های گروهی سازماندهی کنند. بنابراین مدیریت کارآمد یکی از عوامل اساسی در موفقیت هر سازمان به حساب می‌آید. استفاده مدیران از نظام تشویق و تنبیه منجر به ایجاد افزایش احساس رضایت‌مندی و تعهد نیروی انسانی به سازمان می‌شود که با بهبود عملکرد نیروی انسانی همراه است. در این راستا، توجه به پارامترهای مختلف ایجاد انگیزه برای افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و انتخاب هریک از اقدامات تشویق و یا تنبیه بسیار اهمیت دارد.

۳۰ دی ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
لازمه‌ها و مولفه‌های مدیریت ریسک ضرورت وجود سیستم مدیریت ریسک در سازمان‌ها

به موازات اهمیت مدیریت پروژه‌ها با رویکردی متفاوت، شناسایی خطرها و ریسک‌ها در عملکرد سازمان‌ها ضرورت یافت و شاخه‌ جدیدی در علوم مدیریتی با عنوان مدیریت ریسک به وجود آمد. این شاخه از مدیریت، گستره متنوعی از ریسک امور مختلف مالی، سرمایه‌گذاری، تجاری، اجتماعی، پروژه‌های صنعتی و ... را در بر می‌گیرد. امروزه مدیریت ریسک نقش مهمی را در شناسایی و مواجه شدن با چالش‌های احتمالی در فرایندهای سازمانی و پشت سر گذاشتن آن‌ها ایفا می‌کند. این اهمیت موجب شده است تا استانداردهای متعددی در سطح جهانی برای بهبود عملکرد سازمانی تدوین شود. با این حال، برای تمامی مدل‌های مدیریت ریسک اصول و قواعدی یکسان وجود دارد که اولین مرحله آن ضرورت شناخت و اجرای مدیریت ریسک است. در مراحل بعدی، رویکردهای مناسبی برای مواجه شدن با انواع ریسک‌ها اتخاذ و اجرا می‌شوند تا سازمان‌ها هرچه کمتر آسیب ببینند.

۳۰ آبان ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • صنعت, معدن
چالش‌های مقررات‌گذاری دولتی در فضای اقتصادی ایران بررسی مقررات‌گذاری دولتی در جهان و وضعیت آن در ایران

دولت‌ها، برای اجرای قوانین اساسی، از ابزارها و سیاست‌هایی بهره می‌گیرند تا ضمن مداخله و کنترل، وضعیت حاکم بر کشور را با وضعیت مطلوب مطابقت دهند. تنظیم‌گری‎های دولتی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و ... از طریق وضع قانون و مقررات اجرایی می‌شوند. مقررات‌گذاری دولتی به معنای تعریف دستورالعمل‌هایی برای کنترل و نظارت بر فعالیت‌های صنعتی، بازارها، امور خدماتی و رفاهی و ... است که در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. هدف اصلی دولت‎ها از مقررات‌گذاری‌ها تامین منافع عمومی، تنظیم بازار و تامین کالا و خدمات است تا بتوانند فضای رقابتی را در حوزه فعالیت‌های صنعتی ایجاد کنند و از ایجاد بازار انحصاری جلوگیری به عمل آورند. در ایران نیز قانون‌گذاری دولتی با استفاده از الگوبرداری از مدل‌های قانون‌گذاری جهانی در حال پیاده‌سازی است. با این حال، به نظر می‌رسد این مقررات‌گذاری‌ها آن طور که باید و شاید نتوانسته‌اند اهداف مورد نظر را در کشور محقَق سازند.

۳۰ شهریور ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • تولید، هزینه و درآمد ملی, معدن
مرور مولفه‌های تاثیرگذاری بخش معدن بر شاخص‌های اقتصادی تاثیر بخش معدن بر رشد اقتصاد کشور

معادن و صنایع معدنی در واقع تامین‌کننده مواد اولیه صنعتی و ملزومات زندگی بشر محسوب می‌شوند و بنابراین، با گذشت زمان، همواره تقاضا برای محصولات معدنی و فلزی افزایش می‌یابد و این مسئله خود فرصت مناسبی را برای کشورهای برخوردار از ذخایر معدنی ایجاد می‌کند تا با سرمایه‌گذاری در این حوزه، اقتصاد خود را تقویت کنند. از آنجا که اغلب معادن و صنایع معدنی در مناطقی دور از شهرهای بزرگ و در نواحی کمتر توسعه‌یافته واقع شده‌اند، توسعه این بخش بر عمران و آبادانی مناطق اطراف اثرگذار خواهد بود. همچنین توسعه معادن، به موجب گستردگی فعالیت‌ها و پتانسیل‌های بالای سودآوری و ایجاد ارزش افزوده، به عنوان ابزاری برای اشتغال و رشد پایدار اقتصادی و صنعتی در این مناطق محروم شناخته می‌شود. در ایران نیز، به عنوان کشوری که از معضل عدم توسعه‌یافتگی متوازن رنج می‌برد، بررسی سهم معادن در تولید ناخالص داخلی استان‌های مختلف نشان از نقش حیاتی این بخش در توسعه اقتصادی کشور دارد.

۳۰ تیر ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
اقدامات شرکت جهان فولاد سیرجان در حوزه مدیریت انبارها بررسی ارتباط تولید پایدار با تامین موجودی

در شرایط فعلی که تامین مواد اولیه و قطعات یدکی مورد نیاز صنعت فولاد به یکی از چالش‌های اساسی این صنعت تبدیل شده است، برنامه‌ریزی در راستای تامین موجودی این ملزومات می‌تواند زمینه‌ساز حل چالش‌ها و توسعه صنعت فولاد باشد. مدیریت موجودی انبارها یکی از پارامترهای تفکر سیستمی موثر در توسعه صنعت و رشد اقتصادی است که نقش بسزایی در تداوم تولید و سودآوری مجموعه ایفا می‌کند. شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان، با تکیه بر این مقوله، توانسته است گام بلندی را در تامین مواد اولیه و قطعات یدکی و همچنین برقراری تعادلی میان تولید و فروش محصولات خود بردارد.

۳۰ شهریور ۱۳۹۹
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
مرور عملکرد مجتمع جهان فولاد سیرجان در سال 1398 برنامه شرکت جهان فولاد سیرجان برای جهش تولید

صنعت فولاد یکی از شاخص‌های اصلی توسعه‌یافتگی کشورها و جوامع به شمار می‌آید. یک منطقه با وجود صنعت فولاد می‌تواند از مزایای قابل توجهی در زمینه توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغال‌زایی، پژوهش، آموزش و تجارت بهره‌مند شود. به طور کلی زندگی بشر با فولاد آمیخته شده است و صنایع فولادی سهم شایانی را در سازندگی، بازسازی و توسعه کشورها به خود اختصاص داده‌اند. صنایع پایه بسیاری از قبیل ساخت‌وساز، معادن و صنایع مرتبط با نقل‌وانتقال انرژی در رابطه تنگاتنگی با صنعت فولاد قرار دارند. گزارش حاضر، عملکرد شرکت جهان فولاد سیرجان به عنوان اولین تولیدکننده شمش فولاد در قطب سنگ‌آهن ایران را در سال ۱۳۹۸ مورد بحث و بررسی قرار داده است.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
فهرست