![محسن شیریبابادی](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-255.jpg)
محسن شیریبابادی
مدیر استراتژی و تعالی سازمانی شرکت فولاد خوزستان![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
از نظر رقابتپذیری، بنگاههایی که بهرهوری و کارآمدی بالاتری دارند، میتوانند محصولات و خدمات خود را با قیمتهای رقابتیتر و به موقع عرضه کنند، به بازارهای جدید نفوذ کنند و در برابر تغییرات اقتصادی و فشارهای رقابتی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند. بنابراین بهرهوری و کارآمدی نه تنها برای بقای یک بنگاه در بازار اهمیت دارند، بلکه برای افزایش سهم بازار و دستیابی به مزیت رقابتی پایدار نیز ضروریاند. در همین راستا، شرکت فولاد خوزستان نیز در استراتژیهای خود، جایگاهی اساسی و بنیادین را به مفهوم بهرهوری اختصاص داده و آن را به اولویتی در تمامی سطوح سازمان تبدیل کرده است.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/02/edit-2.jpg)
- تحلیل
- محصولات میانی فولاد خام
ارزشآفرینی در محیط کسبوکار به معنای طراحی و تنظیم یک موقعیت برای پیشبرد اهداف مشخصشده و ارزشمند است. به عبارت دیگر، ارزشآفرینی یعنی کسبوکار بتواند برای معرفی و فروش محصولات و خدمات خود، زمینههای خاصی را ایجاد و مسیر خود را طبق یک برنامه مشخص طی کند تا به سودآوری پایدار، کاهش هزینهها، افزایش رضایت ذینفعان، پایداری تولید و ... دست یابد. این موضوع که امروز بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است، ضرورتی برای بقای صنایع محسوب میشود. در همین راستا، شرکت فولاد خوزستان نیز برنامهای بلندمدت برای خود تعریف کرده است تا هر چه بهتر در مسیر خلق ارزش مضاعف و تحقق چشمانداز خود حرکت کند.
۳۰ بهمن ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-241.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
میزان تاثیرگذاری صنعت فولاد بر اقتصاد جوامع به عنوان صنعتی مادر بر کسی پوشیده نیست. با این حال، صنعت فولاد ایران امروز در مسیر فعالیت خود با چالشهای متعددی روبهرو است که میتواند هزینه گزافی را برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد. ضرورت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت نیز عاملی است که بر اهمیت تداوم حیات صنعت فولاد میافزاید. طبیعی است که تداوم رویکردهای گذشته، نمیتواند این صنعت را به سلامت از میان موانع موجود عبور دهد. از این رو، صنعت فولاد نیز همچون اغلب کسبوکارها نیاز به اتخاذ استراتژیهایی از جنس توسعه دارد تا از این طریق، بتواند با توان بالاتری به فعالیت خود ادامه دهد. در این میان، شرکت فولاد خوزستان نیز به عنوان بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی کشور همواره در مسیر حیات خود، توجه ویژهای به تدوین و اجرایی ساختن استراتژیهای جامع توسعه داشته که این موضوع، منجر به دستیابی به دستاوردهای قابل توجهی نیز برای این شرکت شده است.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-453.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
با توجه به تحولات سریع در محیط کسبوکارها، تدوین برنامهریزی استراتژیک به عنوان روشی سازمانیافته و سیستماتیک، که اهداف و چشماندازهای سازمان را مشخص میکند، بسیار اهمیت دارد. هر سازمان، با در نظر گرفتن نقاط قوت و قابل بهبود خود و بررسی و ارزیابی عوامل محیط درونی و بیرونی، برنامهریزی استراتژیک را در راستای تحقق اهدافش تدوین و اجرا میکند. شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی کشور به شمار میآید و در عرصه صادرات محصولات فولادی نیز جایگاه ویژهای دارد. این شرکت برای حفظ موقعیت فعلی و تحقق چشمانداز خود در سال۱۴۱۰ اهداف استراتژیک مختلفی را تدوین کرده است. همچنین، علاوه بر بررسی عوامل موثر در تحقق برنامهریزی استراتژیک، از موثرترین ابزارهای مدیریتی برای دستیابی به اهداف خود بهره می برد.
۳۰ شهریور ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-290.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد ایران، به رغم سرعت توسعه بالای آن در سالهای اخیر و سرمایهگذاریهای صورتگرفته، با چالشهایی جدی بهویژه در عرصه زیرساختی مواجه است که دلیل این مسئله را باید عدم توجه مناسب به توسعه و ایجاد زیرساختهای معدنی، انرژی و حملونقل، متناسب با توسعه ظرفیتهای صنعتی کشور دانست. نتیجه این امر در دشواری در تامین کنسانتره سنگآهن، قطعیهای برق و گاز صنعت فولاد در سال ۱۴۰۰ و آسیبهای قابل توجه وارده به این صنعت نمایان شد. به نظر میرسد که این روند در سال ۱۴۰۱ نیز تداوم داشته باشد که این مسئله، ارائه پیشبینی و چشمانداز برای صنعت فولاد در سال جاری را دشوار میسازد. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران صنعت فولاد کشور، برای سال ۱۴۰۱ تولید ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد را هدفگذاری کرده است. بدیهی است که تحقق هدفگذاریهای واحدهای فولادسازی کشور مستلزم توجه بیشتر و بازنگری نهادهای بالادستی در خصوص سیاستگذاری مدیریت معادن، مصرف انرژی و نیز توسعه زیرساختهای برق و گاز است.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-254.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
هر سازمان و بنگاه اقتصادی، برای تحقق اهداف و متعالی شدن، استراتژیها و راه کارهایی را اتخاذ و دنبال میکند. اجرای یک استراتژی کسبوکار مناسب مزیتهای بیشماری از جمله حرکت طبق برنامه، ارتقای کارایی و اثربخشی، شناسایی دقیق فرصت ها ، تهدیدها ، قوت ها و ضعف ها و نیز کنترل، اصلاح و بهبود فرایندها و همچنین امکان مدیریت ریسک ها و فرصت ها را برای سازمان به ارمغان میآورد. شرکت فولاد خوزستان، که امروز یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور محسوب میشود، استراتژیهای کسبوکار خود را تدوین و اجرایی کرده است و به منظور کنترل و اطمینان از اجرای مطلوب آنها، از ابزارهای مختلفی استفاده میکند. نتیجه این رویکرد، تحقق اهداف تولید و فروش شرکت فولاد خوزستان و تبدیل شدن این شرکت به یکی از شرکتهای پیشتاز کشور در حوزه درآمد و سودآوری و رسیدن به دستاوردهای گوناگون و کسب جایگاههای مطلوب در ارزیابیها، ممیزیها و همایشهای تخصصی داخلی و بینالمللی بوده است.
۳۰ فروردین ۱۴۰۱![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/06/edit-63.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
در عصر کنونی، رویدادها و روندهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی منجر به افزایش عدم قطعیت در پیشبینی روندها شده است. به همین دلیل، مدیریت عدم قطعیت یکی از پارامترهای اثرگذار در سودآوری سازمانها محسوب میشود. بنابراین داشتن برنامه استراتژیک برای کاهش عدم قطعیتها گامی موثر در راستای حضور پررنگ در بازارهای داخلی و بینالمللی به شمار میآید. شرکت فولاد خوزستان، به عنوان یکی از فعالترین واحدهای فولادی کشور، توانسته است با برنامهریزی برای تعیین عدم قطعیتهای پیشِروی صنعت و مقابله با آنها، سیاست مناسب و راهکارهای استراتژیک اتخاذ کند.
۳۰ آذر ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/05/edit-266.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
در زمان کنونی، سازمانها به طور فزایندهای با محیط پویا و در حال تغییر روبهرو هستند و لازم است تا برای وفق دادن خود با این شرایط، برای ایجاد و اجرای تحولات برنامهریزی کنند. پیادهسازی موفقیتآمیز تحولات موجب رشد و بالا بردن قدرت رقابت سازمان میشود و عدم برنامهریزی مناسب برای این مقوله موجب میگردد که بنگاه اقتصادی بهمرور از رقبای خود عقب بماند و حتی به ورطه نابودی کشیده شود. در همین راستا، شرکت فولاد خوزستان نظام مدیریت راهبردی و تحول سازمانی را تدوین میکند و برنامههاي راهبردی تغییر و بهبود سازماني را در چارچوب آن سازماندهی و اجرایی میسازد.
۳۰ تیر ۱۴۰۰![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/05/edit-198.jpg)
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد در مسیر تبدیل شدن به پیشران اصلی اقتصاد ایران و نقشآفرینی در صادرات کشور حرکت میکند. از این رو، لازم است تا واحدهای فعال در این عرصه در مسیر همگام شدن با آخرین تحولات و پیشرفتهای این صنعت گام بردارند. شرکت فولاد خوزستان نیز به عنوان بزرگترین عرضهکننده شمش فولادی کشور، برای بالا بردن سطح آمادگی خود در مقابل تغییرات محیطی، بر قابلیتها و توانمندیهای رقابتی متمرکز شده است. این قابلیتها چهار عنصر اساسی پاسخگویی، شایستگی، انعطافپذیری و قابلیت سازگاری و سرعت را در بر میگیرند.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰