![محمد کمالزاده](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-246.jpg)
محمد کمالزاده
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران![icon](https://felezatview.com/wp-content/themes/Zephyr-child/images/icons/34.png?v=11.3)
آرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
در حالی که همواره از فولاد کشور به عنوان صنعتی سودآور و درآمدزا یاد میشود، امروز این صنعت با چالشها و معضلاتی دست به گربیان شده که افزایش چشمگیر هزینهها و کاهش تولید را به همراه داشته و سودآوری آن را تحتالشعاع قرار داده است. با این وجود شرکت فولاد آلیاژی ایران با تمرکز بر رشد تولید محصولات ارزشافزا، شناسایی عوامل موثر بر بهرهوری و هزینهها و بهینهسازی فرایندها، توانسته است علیرغم افزایش دو برابری هزینههای تامین انرژی و عدم تحقق کامل برنامههای تولید، سطوح سودآوری خود را حفظ کند و درآمدهای عملیاتی خود را در نهماهه نخست سال جاری به بیش از ۱۳۹ هزار و ۷۶۰ میلیارد ريال برساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷.۳ درصدی داشته است. بخش عمده درآمدهای عملیاتی این شرکت با تمرکز بر تامین نیاز داخل از فروش داخلی حاصل شده است و به نظر میرسد با برنامهریزی این شرکت روند سودآوری فولاژ در ماههای آینده تداوم یابد.
![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2025/01/edit-19.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
در محیط کسبوکار امروز که رقابتپذیری یک بنگاه صنعتی به شدت وابسته به میزان کارایی و عملکرد خطوط تولید و ارتقای کیفیت محصولات است، تمرکز بر بهبود بهرهوری از طریق بهروزرسانی تکنولوژیهای تولید، بلوغ فرایندها و پیادهسازی سیستمهای مدیریت انرژی میتواند موفقیت بنگاههای صنعتی را تضمین کند. شرکت فولاد آلیاژی ایران که از تولیدکنندگان برجسته محصولات آلیاژی و مهندسی در کشور و خاورمیانه به شمار میآید، افزایش کارایی و اثربخشی را با نظر به تحولات صنعت فولاد دنبال میکند. در این راستا، هوشمندسازی و تحول دیجیتال در همه ابعاد و جوانب فعالیت این شرکت در دست بررسی و اجرا است. علاوه بر این، تمرکز بر ارتقای سطح آمادهبهکاری تجهیزات و ماشینآلات و سیستمهای مدیریت انرژی موجب شدهاند تا راندمان ریختهگری در واحدهای تولید این شرکت در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ به بیش از ۹۴.۴ درصد برسد.
۳۰ آذر ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/05/untitled-35.png)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد با موج جدیدی از تحولات تکنولوژیکی مواجه است، به طوری که فناوریهای جدید در این صنعت منجر به ارتقای کارایی، اثربخشی، سرعت و دقت فرایندهای تولید و افزایش کیفیت محصولات شدهاند. شتاب بالای تغییر و تحول اساسی در صنعت، ضرورت پایش این تغییرات و همگام شدن با آن را برای شرکتهای پیشتاز دوچندان میکند؛ موضوعی که شرکت فولاد آلیاژی ایران، به عنوان یکی از مدرنترین کارخانههای فولاد آلیاژی در خاورمیانه، از ابتدا آن را سرلوحه استراتژیهای توسعهای خود قرار داده است و در حال حاضر ۴۵۵ گرید مختلف فولادی را با بالاترین سطح کیفیت به بازار عرضه میکند. این شرکت به جز انطباق فناوریهای خود با تحولات صنعت، همکاری با شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی را نیز در برنامههای خود دنبال میکند تا بتواند به کارخانهای هوشمند و مدرن در مقیاس جهانی تبدیل شود.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/03/edit-51.jpg)
- تحلیل
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
در شرایطی که تولید فولاد در جهان به سمت ساخت و تولید فولادهای کیفی و ویژه حرکت میکند، حضور موثر فولادسازان کشور و ماندگاری در عرصه رقابت، مستلزم تغییر در رویکردها، تحولات تکنولوژی و تولید محصولات آلیاژی و با کیفیت بالا است. شرکت فولاد آلیاژی ایران (فولاژ) که از ابتدا بر تولید محصولات آلیاژی و خاص متمرکز بوده، به منظور حفظ و ارتقای رقابتپذیری خود در بازارهای داخلی و صادراتی احداث پروژههای افزایش ظرفیت تولید محصولات و دستیابی به ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول و راهاندازی واحد تولید وایر فولاد آلیاژی را در دستور کار قرار داده است. با توجه به ورود مفاهیمی مانند تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم به صنعت، این شرکت نیز تغییرات اساسی در رویکردها و سیستمهای مدیریتی، ایجاد زیرساختهای تحول دیجیتال و متناسب با آن آموزش منابع انسانی را در دستور کار قرار داده است. این توجه به همه ابعاد توسعه صنعت فولاد منجر به تحقق چشماندازهای این فولادساز مطرح کشور، یعنی شرکتی پیشرو در رقابت با ارائه راهکارهای نوآورانه میشود.
۲۶ اسفند ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2024/03/edit-19.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
صنعت فولاد ایران در چند سال گذشته، متاثر از توسعه ناکافی زیرساختهای کشور، به ویژه در حوزه انرژی، ریسکها و چالشهای بزرگی را تجربه کرده است، به طوری که محدودیتهای مصرف برق و گاز موجب از دست رفتن بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید این صنعت شده است. در همین راستا شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان یکی از پیشتازان صنعت فولاد با مدیریت مناسب تامین و غلبه بر چالشها در نظر دارد تا مسیر تحقق اهداف و برنامههای خود را هموارتر کند. سرمایهگذاری برای بهینهسازی مصرف آب، احداث نیروگاه با ظرفیت ۳۳۰ مگاوات و بهبود زیرساختهای مدیریت منابع انسانی از مهمترین برنامههای این شرکت به شمار میآیند. رشد چشمگیر ۷۲ درصدی تولید محصولات مهندسی در دهماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از بارزترین دستاوردهای این شرکت در ماههای اخیر بوده است که موثر بودن رویکردها و برنامههای فولاژ را در عبور از بحرانهای زیرساختی نشان میدهد.
۳۰ بهمن ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/12/edit-51.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
در سالهای اخیر تحولات سریع و همهجانبه صنعت فولاد، شرایط رقابتی بازار جهانی فولاد را تحت تاثیر قرار داده و مسیر حرکت فعالان این صنعت را برای بقا و کسب سهم بیشتر از بازار با پیچیدگیهای فنی و نظری خاصی مواجه کرده است. در همین راستا توجه بنگاههای اقتصادی به حوزه تولید دانشبنیان جلب شده تا به این ترتیب بتوانند با محوریت قراردادن موضوع دانش، همگام با این تحولات حرکت کنند. شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان اولین شرکت دانشبنیان کشور در صنعت فولاد شناخته میشود که توانسته به واسطه این رویکرد به اهداف و برنامههای خود جامه عمل بپوشاند و اقدامات لازم برای تولید فولادهای آلیاژی خاص و بهروز را در دستور کار قرار دهد. به نظر میرسد شرکت فولاد آلیاژی ایران با اتخاذ رویکرد تولید دانشبنیان میتواند جایگاه خود را در بازارهای داخلی و بینالمللی بیش از گذشته ارتقا دهد.
۳۰ آذر ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/11/edit-56.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی
در عصر حاضر، افزایش انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای بیش از هر زمان دیگری باعث افزایش نگرانیهای زیستمحیطی شده است. صنعت فولاد که طبق آمارها عامل انتشار ۸ درصد از گازهای گلخانهای در جهان است، از مهمترین صنایعی به شمار میآید که لزوم حرکت آن به سمت انتشار کربن صفر احساس میشود. «فولاد سبز» رویکردی است که آلایندگی حاصل از صنعت جهانی فولاد را به صفر میرساند. البته باید توجه داشت که مسیر دستیابی به فولاد سبز نیز بیچالش نخواهد بود و نه تنها نیازمند تغییرات عمدهای در تکنولوژیهای مورد استفاده است، بلکه سرمایهگذاری قابل ملاحظهای را میطلبد که تصور انجام آن در شرایط حال حاضر کشور دشوار به نظر میرسد. با این حال، با یک تغییر استراتژی میتوان انتشار کربن را به حداقل رساند و حتی این مسیر را به یک سرمایهگذاری اقتصادی تبدیل کرد.
۳۰ آبان ۱۴۰۲![](https://felezatview.com/wp-content/uploads/2023/07/edit-245.jpg)
- یادداشت
- محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
صنایع معدنی و فلزی همواره از جایگاه مهمی در توسعه اقتصادی جوامع برخوردار بودهاند. در شرایط حال حاضر کشور که بیش از هر زمان دیگری نیاز به رشد اقتصادی و برونرفت از شرایط وابستگی به نفت احساس میشود، این صنایع میتوانند به طور ویژهای نقشآفرینی کنند. بیتردید بهرهمندی حداکثری از این موضوع نیازمند اتخاذ سیاستها و استراتژیهایی است که مسیر را برای رشد و توسعه این بخش هموارتر کند. استراتژیهایی که در نهایت بتوانند قدرت رقابت شرکتهای داخلی را در فضای امروزی کسبوکارها در جهان، ارتقا ببخشند. در این میان، طبیعتا سیاستگذاریهای شرکتهای فولادی از اهمیت ویژهای برخوردار است و شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز با اتخاذ استراتژیهایی حول محور توسعه، در این مسیر حرکت میکند.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲