محمود لندی
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد خوزستانآرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
در چند سال اخیر بروز چالش محدودیت در مصرف انرژی باعث افزایش ریسک فعالیت شرکتهای فولادی شده، به طوری که تحقق برنامههای تولید را برای صنایع فولادی دشوارتر از قبل کرده است. شرکت فولاد خوزستان به منظور کم اثر کردن چالشهای فعلی تولید، عملیات نگهداری و تعمیرات را در بازه اعمال محدودیتهای انرژی انجام میدهد. این شرکت برای جبران خسارت و تامین هزینههای جاری افزایش فروش آهناسفنجی را در دستور کار قرار داده که این راهکار تاکنون مثمر ثمر واقع شده است. با این حال در شش ماهه نخست سال جاری ۵۶۰ هزار تن تولید شمش شرکت فولاد خوزستان از دست رفت و در همین راستا این شرکت رویکردهایی را برای ارتقای بهرهوری در شش ماهه دوم سال اتخاذ کرده است.
- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
برنامهریزی یکی از مهمترین فرایندهایی است که برای نظم بخشیدن به اجرای فعالیتها در سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد و از آنجایی که برنامهریزی تولید مستقیما با عملکرد سازمان ارتباط دارد، بسیار مهم است. در شرکت فولاد خوزستان، که یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور به شمار میرود، تدوین برنامه تولید و اجرای آن به شکلی جدی و مستمر دنبال میشود، به طوری که این شرکت تا سال ۱۳۹۹ تقریبا به تمام اهداف برنامه تولید دست یافته است. در سال ۱۴۰۰، با شدت گرفتن محدودیت انرژی، شرکت فولاد خوزستان نیز همانند سایر فولادسازان بزرگ کشور برای اجرای برنامههای تولید با اختلال مواجه شد، اما این شرکت، با اجرای اقداماتی موثر، در راستای کماثر کردن محدودیتهای انرژی و تحقق اهداف برنامهریزی تولید حرکت میکند.
۳۰ شهریور ۱۴۰۱- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
بدیهی است که هر بنگاه اقتصادی برای ادامه حیات اقتصادی خود نیاز به منابع و نهادههای مورد نیاز برای تولید و یا ارائه خدمات دارد. البته در فضای رقابتی و پرچالش اقتصاد جهانی، این حقیقت که با چه میزان بهرهوری از این منابعِ در دسترس استفاده میشود یک مزیت رقابتی و یا حتی عامل بقا به شمار میآید. نظریههای کلاسیک رشد بر انباشتگی عوامل تولید توجه ویژه داشتند، اما مدلهای جدید تاکید بیشتری بر افزایش بهرهوری برای تامین، توسعه و استفاده از این منابع دارند. شرکت فولاد خوزستان سالها است که با تدوین کارراهه مشخص، پیگیری اصول استراتژی بومیسازی، حمایت از تامینکنندههای داخلی و بهکارگیری استراتژی جایگزینی واردات از طریق استقرار و توسعه رویکردهای نظاممند، اکثر مواد مصرفی خود را از منابع داخلی تهیه میکند، به طوری که امروزه حدود ۹۰ درصد مواد نسوز از داخل کشور تامین میشود و بیش از ۹۰ درصد هزینههای این شرکت در حوزه تامین در داخل کشور صورت میگیرد.
۲۹ اسفند ۱۴۰۰- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
اگرچه در سند چشمانداز ۱۴۰۴ دستیابی به تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد پیشبینی شده، در شرایط ناپایداری انرژی برق در تابستان سال جاری و بعضا گاز، تولید محصولات فولادی در کشور به چالشکشیده شده است. این مسئله محقَق شدن افق ۱۴۰۴ را با مشکلات فراوانی مواجه میکند. با قطعی برق در تابستان، شرکت فولاد خوزستان ۱۵ درصد از تولید فولاد خام خود را از دست داد که جبران تولیدات ازدسترفته در شرایط فعلی چندان امکانپذیر به نظر نمیرسد. با این حال، این شرکت برنامههای متعددی را برای جبران بخشی از این کاهش تولید در دستور کار دارد. توجه به انجام پروژههای زیرساختی به منظور رفع چالشها در آینده از دیگر فعالیتهای شرکت فولاد خوزستان است. با وجود این، مرتفع کردن چالشهای صنایع مستلزم توجه نهادهای بالادستی و توسعه کلیه زیرساختها متناسب با صنعت فولاد کشور است.
۳۰ دی ۱۴۰۰- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
شرکت فولاد خوزستان از زمان تاسیس و شروع به کار خود رویکردها و سیاستهای متعددی را در زمینه افزایش تولید و تنوعبخشی به محصولات در دستور کار قرار داده است. این شرکت، با هدف تولید شمش فولاد با استفاده از تکنولوژی کوره قوس الکتریکی، بیش از سی سال پیش راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون تلاش کرده است که مسیر رشد و بالندگی خود را در تمام ابعاد و به صورت متوازن دنبال کند. شرکت فولاد خوزستان، با برنامهریزی و ارتقای تولیدات، در حال حاضر دومین تولیدکننده فولاد کشور شناخته میشود و برنامههای توسعهای بسیاری را با توجه به سند چشمانداز صنعت فولاد کشور تدوین کرده است.
۳۰ خرداد ۱۴۰۰- یادداشت
- محصولات میانی فولاد خام
استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید فولاد کشور زمینه مناسبی را برای صنایع فعال در این حوزه ایجاد میکند تا بتوانند ضمن اشتغالزایی و تامین تقاضای داخلی، در مسیر رشد صادرات و ارزآوری به کشور حرکت کنند. اما لازمه دستیابی به این امر تامین زیرساختهای مورد نیاز، متناسب با نیاز توسعه صنعت فولاد کشور است. با توجه به برنامه جامع ۱۴۰۴ توسعه صنعت فولاد کشور، مسئله زیرساختها چالشی بزرگ برای دستیابی به اهداف تعیینشده محسوب میشود و به همین دلیل، لازم است تا برنامهریزی مناسبی برای رفع این چالشها صورت پذیرد.
۳۰ شهریور ۱۳۹۹- یادداشت
- آلومینیوم, محصولات میانی فولاد خام
در جهان رقابتی امروز، افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها عنصری کلیدی برای عملکرد بهتر سازمانها و واحدهای تولیدی محسوب میشود. به همین دلیل، شرکتها سعی دارند تا با اتخاذ سیاستهای مناسب در زمینه مدیریت بهینه داراییهای فیزیکی خود، بیشترین بازدهی را از فرایند تولید حاصل کنند و هزینههای تعمیر و نگهداری خود را به حداقل برسانند. توجه به این مسئله در صنایع معدنی و فلزی، که فرایند تولید آنها وابستگی زیادی به عملکرد تجهیزات و ماشینآلات دارد، از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
۳۰ خرداد ۱۳۹۹