مهدی بهرامی
مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهانآرشیو مطالب مربوط به این نویسنده
- یادداشت
- معدن
امروزه شرکتهای هلدینگ در نقش یک سرمایهگذار، ادارهکننده و کنترلگر شرکتهای زیرمجموعه خود ظاهر میشوند و با دیدگاهی وسیع و همهجانبه به تقسیم هوشمندانه و هدفمند منابع در کسبوکارها کمک میکنند. شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان نیز به عنوان یکی از بازوان توانمند توسعه صنعتی و معدنی کشور، با چنین دیدگاهی در مسیر سرمایهگذاری و بهرهبرداری از پروژههای متعدد در زنجیره ارزش گام نهاده است. از جمله طرحهای توسعه این شرکت میتوان به احداث کارخانههای تولید کنسانتره سنگآهن و گندلهسازی در سیرجان، واحد احیای مستقیم شماره ۲ شرکت احیا استیل فولاد بافت، طرحهای توسعه مجتمع فولاد صنعت بناب و سرمایهگذاری در بهرهبرداری از معادن طلا، مس، سرب و روی و احداث واحدهای تولید کنسانتره اشاره کرد. شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان با بهرهمندی از توان فنی و نیروی انسانی خود و با سرعت بخشیدن به اجرای طرحهای توسعه در نظردارد تا سال ۱۴۰۴ در زمره ده شرکت سرمایهگذار در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور قرار بگیرد.
- یادداشت
- صنعت, معدن
گستردگی و پیچیدگی روابط داخلی و بینالمللی کشورها در سالهای اخیر وجود یک نظام منسجم و کارآمد را برای جلوگیری از هرجومرج ضروری کرده است. به طور کلی، نظامهای حقوقی فرایندی برای تفسیر و اجرای قوانین به شمار میآیند و به منظور ایجاد معیارها، حفظ نظم و رسیدگی به مغایرتها، این ساختارها شکل میگیرند. اما ایجاد ساختارهای حقوقی مستلزم معیار و ملاکی مشخص است تا پس از وضع قوانین، بتوان آنها را در سطح ملی و بینالمللی اجرا کرد. بر همین مبنا، پنج ساختار حقوقی کلی در دنیا شکل گرفته است که برخی از آنها بر اساس روابط انسانی و عقلانی و برخی بر اساس آموزههای ادیان الهی شکل گرفتهاند. با این حال، گاهی وجود قوانین متعدد، پیچیده و بعضا ضدونقیض موجب بروز چالشهایی برای نظامهای حقوقی میشود که برطرف کردنشان مستلزم شناخت درست و صحیح آنهاست.
۳۰ بهمن ۱۴۰۰- یادداشت
- معدن
آینده فعالیتهای سازمانی همواره با تعداد پرشماری از رویدادهای مختلف و ناشناختهای گرده خورده که به وقوع پیوستن آنها نیز مبهم و نامعلوم است. در چنین شرایطی، پیشبینی دستیابی به اهداف سازمانی مشکل میشود، زیرا پیشامدهای آتی و در پیش گرفتن استراتژی مناسب برای مواجه با آنها نیز مبهم خواهد بود. این وضعیت، که به سبب فقدان اطلاعات و یا محدود بودن دانش ایجاد میشود، عدم قطعیت نام دارد. با توجه به مجهول بودن تمامی جوانب عدم قطعیت، امکان مدلسازی و تخمین احتمالات نیز وجود ندارد، اما با توجه به اینکه عدم قطعیت در تداوم و پایداری فعالیت بنگاههای اقتصادی بسیار اهمیت دارد، همواره مورد تجزیهوتحلیل قرار میگیرد. در این راستا، استراتژیهای مختلفی نیز بر اساس منابع اطلاعاتی عدم قطعیت در سازمانها تعریف شده است.
۳۰ آذر ۱۴۰۰- یادداشت
- صنعت, معدن
در صنعت امروز مسئله تعمیر و نگهداری تجهیزات از اهمیت بالایی برخوردار است، به طوری که بخش عمده هزینههای تولید به این مهم اختصاص مییابد. هر نوع خرابی جزئی در تجهیزات و ماشینآلات میتواند موجب پایین آمدن کارایی تجهیزات، خسارت به خط تولید، کاهش میزان تولید و در پارهای از موارد، توقف کامل ماشینآلات خط تولید شود. امروزه تعمیر و نگهداری تجهیزات فقط جنبه تعمیرات ندارد و برنامه منظم برای بهروز نگه داشتن و آمادهبهکاری تجهیزات و ماشینآلات، به حداقل رساندن خرابی آنها و ایجاد شرایط پایدار در تولید، بخشی از این فرایند محسوب میشود. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری تجهیزات یک عامل مهم در تضمین تولید و کیفیت کالا به شمار میرود و مدیریت هزینههای آن میتواند موفقیت یک شرکت را در بلندمدت تضمین کند.
۳۰ مهر ۱۴۰۰- یادداشت
- صنعت, معدن
امروزه تغییر و تحولات در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و محیط کسبوکار انسانها به شکل فزایندهای در حال وقوع هستند. بنابراین سازمانها، برای بقا و ماندگاری خود، ناگزیر به همگام شدن با تحولات ایجادشده در عرصههای مختلفاند. بدیهی است که برای ایجاد تحول سازنده و موثر در سازمان، برنامهریزی، طراحی و مدیریت برنامه استراتژیک ضرورت دارد. فرایند اصولی برنامهریزی، سازماندهی و اِعمال تغییرات تا تحقق کامل اهداف سازمان را «مدیریت تحول» مینامند. مدیریت تحول مقدمات لازم برای ایجاد تغییرات در سازمان را فراهم میکند. در حین اجرای تغییرات، ممکن است مجموعه در وضعیتی ناپایدار قرار گیرد؛ اینجاست که مدیریت تحول نقشی استراتژیک برای تحقق برنامه ایفا میکند. در صورتی که در این مرحله، روند تغییرات با جدیت و پشتکار مورد پایش قرار نگیرد، پروژه تحول سازمانی ناکام خواهد ماند. در گزارش پیشِرو، پیشدرآمدی بر تحولات سازمانی و علل به وجود آمدن آن ارائه شده، چالشبرانگیزترین مشکلاتی که مسیر تغییرات را سد میکنند مورد بررسی قرار گرفته و در پایان اقداماتی ثمربخش برای عبور از این موانع بیان شده است.
۳۰ تیر ۱۴۰۰- یادداشت
- تولید، هزینه و درآمد ملی
اقتصاد جهان با نوسانات و تحولات پرتعداد و گوناگونی دستوپنجه نرم میکند. تحولات قابلتوجه در زمینه تغییرات تکنولوژیک، تغییرات اقلیمی، تغییرات جمعیتی و یا انتظارات و تقاضای شهروندان، کشورها را دچار چالشهای زیادی کرده است. هیچ کشوری در برابر تغییرات و اتفاقات مصون نیست؛ به همین دلیل، کسب آمادگی برای برخورد با تحولات و بحرانهای ناگهانی در طولانیمدت اقدامی ضروری محسوب میشود. ایجاد یک آینده منعطف در برابر تغییرات اقدامی موثر است که نیاز به همکاری پیچیده همه ارکان یک کشور را دارد. کشورها واکنشهای متفاوتی در برابر شوکهای ناگهانی از خود نشان میدهند و نحوه واکنش نشان دادن آنها بر میزان موفقیت و رفاه شهروندان و نهادهای آن اقتصاد تاثیرگذار است.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰- یادداشت
- معدن
بسیاری معتقدند که سوق یافتن سرمایهگذاریها به سمت سرمایهگذاریهای اثرگذار یکی از راهکارهای مورد اجماع در عرصه بینالمللی برای حفظ زیستبوم و دستاوردهای شگرف آن است. این نوع سرمایهگذاری، با تکیه بر حفظ شرایط اقلیمی و محیطزیست به منظور دستیابی به یک نوع تعادل ارگانیک از طریق بازتعریف موضوع رفاه و آموزش اجتماعی، دائما بر اصول بهینهسازی محصولات مورد استفاده بشر برای حفظ آینده تاکید دارد. اینجاست که دو رکن محیطزیست و بازده مالی به عنوان مهمترین ویژگیهای سرمایهگذاری اثرگذار برای دستیابی به بهینهسازی محصولات در آینده شناخته میشوند. بنابراین، ضمن ضرورت توجه به صنایع آلاینده همانند صنایع معدنی که بانیِ آلایندگی بسیاری هستند، لازم است که صنایع معدنی به عنوان صنایع استراتژیک برای حفظ موقعیت خود در آینده، علاوه بر حفظ محیطزیست، بازده مالی را از طریق توجه به سرمایهگذاریهای اثرگذار، بیش از پیش کنند.
۳۰ اسفند ۱۳۹۹- یادداشت
- صنعت, معدن
با توجه به گسترش بازارها و پیچیدهتر شدن فرایندها و ساختارهای سازمانی، سازمانهایی به توسعه دست پیدا میکنند که به انتظارات مشتریان، سهامداران، ذینفعان و نیز جامعه پاسخگو باشند و به سودآوری و ثروتآفرینی به عنوان شاخصهای کلیدی و برتر سازمانی توجه کنند. تعالی و سرآمد شدن یک سازمان فرایند پیوستهای است که از برنامهریزی و هدفگذاری آغاز میشود و طی آن، با ارزیابیهای مداوم و انجام اصلاحات لازم، چالشها برطرف میشوند و نقاط قوت بهبود مییابند. مدلهای تعالی سازمانی چارچوبهایی به حساب میآیند که برای ارزیابی عملکرد و سنجش میزان موفقیتهای سازمانها، در استقرار سیستمهای نوین مدیریتی و مدیریت کیفیت جامع مورد استفاده قرار میگیرند.
۳۰ دی ۱۳۹۹- یادداشت
- سنگآهن
در دنیای امروز و با تحولات دائمی و پیوسته دانش و اطلاعات، ضروری است که سازمانها از قابلیتهای لازم برای ادامه فعالیت و بقا در این شرایط برخوردار باشند. در عصر کنونی که بنگاههای اقتصادی در تلاش برای به دست آوردن مزیت رقابتی برای بقا در میان رقبای خود هستند، لازم است که شرکتها مفهوم دانش و مدیریت آن را بهخوبی درک کنند و بدانند که چگونه باید دانش را در درون سازمان ایجاد، سازماندهی، اشتراکگذاری و استفاده کنند. مدیریت دانش میتواند با گردآوری و سازماندهی اطلاعات و تاثیرگذاری بر مفاهیمی مانند تولید دانش جدید، تبدیل دانش ضمنی به صریح، تولید محصولات جدید، ارتقای محصولات، اعتلای فرهنگ سازمانی، یادگیریسازمانی، استفاده از تجارب قبلی و تصمیمگیری هوشمندانه، سازمان را در رسیدن به اهداف پیشبینیشده خود یاری کند.
۳۰ آبان ۱۳۹۹