میثم شهنیانی
نویسنده

میثم شهنیانی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت فولاد خوزستان
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ توجه ویژه فولاد خوزستان به توسعه متوازن تولید و زیرساخت حرکت فولاد خوزستان در مسیر تحقق چشم‌انداز ۱۴۱۰

صنعت فولاد ایران در طول چند دهه گذشته با تکیه بر مزیت انرژی شکل گرفت و توسعه یافت. با این حال، در سال‌های گذشته، این صنعت که از جمله صنایع استراتژیک و اساسی اقتصاد ایران به شمار می‌آید، با چالش تامین انرژی برق در تابستان و گاز در زمستان دست‌به‌گریبان بوده است. این مسئله عدم‌النفع‌های سنگینی را برای این صنایع به دنبال دارد، به طوری که در سایر فصول سال نیز چندان قابل جبران نیست. این آسیب‌ها شامل حال شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین فولادسازان کشور نیز شده و زیان‌های سنگینی را برای این شرکت به دنبال داشته است، به طوری که این شرکت تنها در سال جاری حدود ۵۴۵ هزار تن محصول خود را از دست داده است. با این حال، شرکت فولاد خوزستان رویکردهای ارزشمندی را برای مقابله با چالش‌های یادشده در دستور کار خود قرار داده است که به سبب آن‌ها می‌تواند سریع‌تر از گذشته در مسیر تحقق چشم‌اندازهای تعریف‌شده حرکت کند.

  • یاد‌داشت
  • آهن اسفنجی
بررسی طرح توسعه واحد تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد خوزستان مروری بر اقدامات توسعه‌ای شرکت فولاد خوزستان

در عصر حاضر با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیکی و شرایط حاکم بر محیط کسب‌و‌کار، حفظ قدرت رقابت به منظور باقی ماندن در بازار بسیار دشوارتر از گذشته است. حاکم شدن چنین شرایطی بر فضای اقتصادی، نیازمند اتخاذ تمهیداتی نظیر استفاده حداکثری از ظرفیت‌های فنی موجود و دانش روز و همچنین ارزیابی نیاز بازار به منظور افزایش توان رقابت است. شرکت فولاد خوزستان به عنوان یکی از پیشگامان صنعت فولاد کشور با در نظر گرفتن اقتضائات دنیای امروز و نیاز موجود در بازار، حدود ۳ دهه‌ است که پیاده‌سازی برنامه‌های توسعه‌ای را دستور کار خود قرار داده است. این شرکت در مدت کوتاهی توانست میزان تولید شمش خود را به ۲.۵ برابر ظرفیت اولیه برساند. همچنین این شرکت قصد دارد که میزان ظرفیت تولید در کل زنجیره ارزش فولاد خود را به ۶ میلیون تن افزایش دهد. این شرکت همچنین در افق ۱۴۱۰، چشم‌انداز رسیدن به ظرفیت ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن را برای خود را ترسیم کرده است.

۳۰ خرداد ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
مرور محورهای سرمایه‌گذاری فولاد خوزستان سیاست‌های فولاد خوزستان در زمینه سرمایه‌گذاری‌های اثر‌گذار

سرمایه‌گذاری تاثیرگذار، علاوه‌ بر بازدهی مالی، زمینه توسعه پایدار سازمان را نیز فراهم می‌سازد. این نوع از سرمایه‌گذاری‌ها، در کنار رفع چالش‌ها و مشکلات، توسعه زیرساخت‌ها و تامین نیازهای فعلی و آینده بازار، موجب سودآوری و ماندگاری سازمان‌ها در چرخه رقابت کسب‌وکارها نیز می‌شوند. شرکت فولاد خوزستان هدف اصلی سیاست‌های سرمایه‌گذاری خود را تکمیل زنجیره ارزش فولاد قرار داده است و می‌کوشد تا با ورود به بخش بالادستی و حل مشکلات زیرساختی، زمینه مناسبی را برای تولید پایدار خود فراهم آورد. مهم‌ترین اولویت‌های این مجموعه در زمینه طرح‌های توسعه، رفع مشکلات و گلوگاه‌های زیرساختی در فرایندهای تولید این مجموعه است.

۳۰ اسفند ۱۳۹۹
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به اولویت‌های فولاد خوزستان در انجام سرمایه‌گذاری‌ها بررسی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت شرکت فولاد خوزستان

تحقق چشم‌اندازهای ترسیم‌شده برای صنعت فولاد کشور با چالش‌های متعددی روبه‌روست که حل این چالش‌ها به سرمایه‌گذاری‌های سنگینی نیاز دارد. شرکت فولاد خوزستان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده شمش فولادی در کشور است و چشم‌انداز این شرکت تولید ۶ میلیون تن شمش فولاد در افق ۱۴۰۴ توسعه است. در همین راستا، این شرکت اولویت سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت خود را تکمیل زنجیره فولاد و شناسایی و رفع مشکلات و گلوگاه‌های ظرفیتی و زیرساختی، از جمله تامین مواد اولیه و لجستیک قرار داده است.

۳۰ دی ۱۳۹۹
فهرست