تحلیل‌گر اخبار فلزات

تحلیل‌گر اخبار فلزات

کارشناس اقتصادی
  • تحلیل
  • مس
۳۱ خرداد ۱۴۰۴ تحلیل جایگاه کشورهای مختلف در تاریخ زنجیره مس جهان روند تحولات صنعت مس و جایگاه آن در اقتصاد مدرن جهان

مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفه‌های مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونه‌ای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه‌ که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقی‌شدن و تکامل تکنولوژی‌های دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر می‌رسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.

  • تحلیل
  • سنگ‌آهن
حرکت شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی پتانسیل بالای بخش معدن در ایجاد توسعه فراگیر و همه‌جانبه

اهمیت بخش معدن و صنایع معدنی در رشد و توسعه اقتصادی کشورهای معدن‌خیز، واقعیتی انکارناپذیر است. این بخش علاوه بر پتانسیل‌های بالایی که در ارزش‌افزایی و ایجاد رشد اقتصادی دارد، با فراهم آوردن زمینه لازم برای توسعه زیرساختی و بهبود شرایط اقتصادی نواحی فعالیت خود می‌تواند شکل‌گیری یک توسعه همه‌جانبه و فراگیر را به ارمغان بیاورد. در این میان شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس نیز به عنوان یکی از بزرگترین نقش‌آفرینان زنجیره فولاد کشور، به خصوص در بخش‌های استراتژیک بالادست و میانی این زنجیره، به طور توقف‌ناپذیری در مسیر توسعه پایدار و همه‌جانبه و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در حرکت است.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • آلومینیوم
اقدامات شرکت آلومینای ایران در حوزه مدیریت انرژی راهبردهای شرکت آلومینای ایران برای کاهش تاثیرپذیری از چالش‌ها

در سال‌های اخیر به کرات بر اهمیت و ضرورت تکمیل و توسعه زنجیره‌های ارزش و همچنین خلق ارزش افزوده در کشور تاکید شده است. با این حال، باید توجه داشت که یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای تحقق این موضوع در پایداری و پیشرفت فعالیت‌ها در حلقه‌های نخست زنجیره‌های ارزش یا همان تامین‌کنندگان مواد اولیه صنایع نهفته است. صنعت آلومینیوم نیز به عنوان صنعتی که هر روز بر اهمیت آن در جهان افزوده می‌شود از این قاعده مستثنی نیست. در این میان، شرکت آلومینای ایران به عنوان یکی از نقش‌آفرینان استراتژیک در زنجیره ارزش آلومینیوم، عنوان تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور به عنوان ماده اولیه اصلی در تولید فلز آلومینیوم را یدک می‌کشد. با این حال، این شرکت با چالش‌هایی در مسیر پیشبرد فعالیت‌های خود مواجه است که از مهمترین آن‌ها می‌توان به مشکلات حوزه انرژی اشاره کرد؛ موضوعی که خود از تامین پایدار این موتور محرک تولید تا افزایش قیمت حامل‌های انرژی را شامل می‌شود. در چنین شرایطی، نگاهی به راهبردها و اقدامات انجام‌شده در شرکت آلومینای ایران نشان می‌دهد که این شرکت استراتژی‌های موثری را برای عبور از چالش‌های یادشده اتخاذ کرده است و به شکل استواری در مسیر رشد و توسعه گام بر می‌دارد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
اولویت‌بخشی فجهان به مدیریت انرژی و بهینه‌سازی تولید

افزایش نرخ حامل‌های انرژی در سال‌های اخیر، در کنار ناترازی‌ها و محدودیت‌های مصرف انرژی به یکی از چالش‌های صنعت فولاد تبدیل شده است. آثار و تبعات این مسئله می‌تواند تاثیرات قابل توجه را در عملکرد، افزایش هزینه‌های تولید و بهای تمام‌شده محصول و افت حاشیه سود صنعت مشاهده کرد. در این میان شرکت جهان فولاد سیرجان با وجود افزایش هزینه‌های تولید، موفق به درآمد عملیاتی ۲۴۶ هزار و ۱۹۶ میلیارد ریالی و حاشیه سود ۱۳ درصدی در سال ۱۴۰۳ شده است. این شرکت با تمرکز بر تامین پایدار انرژی و مدیریت هزینه‌های تولید و سرمایه‌گذاری برای انجام پروژه‌های هوشمندسازی و به‌روزرسانی خطوط تولید، هزینه‌های تولید را به حداقل برساند و رقابت‌پذیری خود را در بازار داخلی و بین‌المللی ارتقا دهد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات فولادی
برنامه‌ریزی‌های فخاس برای توسعه تولید و ارتقای سودآوری ضرورت تامین پیش‌نیازها و امکانات زیرساختی برای تحقق توسعه پایدار

در شرکت مجتمع فولاد خراسان نگاه همه‌جانبه‌ای به مقوله توسعه وجود دارد و همواره تلاش می‌شود تا ضمن ارتقای مستمر کیفیت و کمیت تولید محصولات، برنامه‌ریزی لازم در خصوص فراهم آوردن امکانات زیربنایی و زیرساختی لازم نیز صورت گیرد. نتیجه این مسئله، توانمندی بالای این شرکت در استفاده از ظرفیت‌های در دسترس و حرکت مستمر در مسیر جهش تولید و ارزش‌آفرینی است. در نتیجه این موضوع، در حالی که در سال ۱۴۰۳، اغلب فعالان زنجیره فولاد کشور با چالش‌های جدی در زمینه تولید و سودآوری مواجه بودند، فخاس توانست، به آمار تولید یک میلیون و ۶۱۱ هزار تن گندله سنگ‌آهن، یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن آهن اسفنجی، حدود ۹۰۲ هزار تن شمش فولاد و بیش از ۶۰۰ هزار تن محصولات سبک ساختمانی دست یابد و میزان درآمدزایی و سود خالص خود را حدود ۲۶ درصد ارتقا دهد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن
راهبرد موثر شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین برای مدیریت مصرف انرژی چالش‌های تامین انرژی در کشور از جنبه‌های مالی و عملیاتی

رشد و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی با تامین پایدار انرژی به عنوان عاملی حیاتی گره خورده است، به طوری که هر گونه اختلال در پایداری انرژی به تنهایی می‌تواند مانع بزرگی در مقابل پیشبرد فعالیت‌ها در این حوزه تلقی شود. اهمیت انرژی در این عرصه علاوه بر بحث عملیاتی، به لحاظ مالی نیز قابل بررسی است. با توجه به اینکه هزینه‌های انرژی بخش مهمی از بهای تمام‌شده محصولات را تشکیل می‌دهند، می‌توانند به طور مستقیم رقابت‌پذیری بنگاه‌ها و محصولات آن‌ها را به خصوص در بازارهای بین‌المللی تحت تاثیر قرار دهند. در همین راستا، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که یکی از فعال‌ترین و برجسته‌ترین شرکت‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی کشور به شمار می‌آید، اقدامات مهم و موثری را در جهت مدیریت مصرف انرژی انجام داده و در دستور کار قرار داده است. این اقدامات که تا امروز نیز با نتایج درخشانی در گهرزمین همراه بوده‌اند، چشم‌انداز روشن‌تری را نیز پیش روی این شرکت ترسیم می‌کنند.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
استراتژی‌های شرکت چادرملو برای مدیریت بهینه مصرف و هزینه‌های انرژی هدف‌گذاری شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برای تولید بدون توقف

شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ شمش فولاد کشور، در سال‌های اخیر همواره تلاش داشته است که با اتخاذ راهبردهای هوشمندانه و برنامه‌ریزی‌های هدفمند در راستای غلبه بر همه چالش‌هایی که فضای کسب‌وکار صنعت فولاد ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است، روند رشد درآمد و سودآوری خود را حفظ کند. در این راستا کاوه با هدف‌گذاری تولید بدون توقف برای سال ۱۴۰۴ و سرمایه‌گذاری برای توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی در مسیر بسترسازی برای حفظ پایداری تولید در بلندمدت و کاهش تاثیرپذیری از افزایش نرخ حامل‌های انرژی قدم گذاشته است تا از این طریق بتواند جایگاه رقابتی خود را نیز در بازارهای داخلی و بین‌‌المللی تقویت کند. نمود این موضوع در توانمندی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در حفظ حاشیه سود و درآمد عملیاتی قابل مشاهده است که این مسئله تاب‌آوری این شرکت را در شرایط پرچالش فعلی به تصویر می‌کشد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
استراتژی‌های شرکت چادرملو برای مدیریت بهینه مصرف و هزینه‌های انرژی ضرورت بازنگری در برنامه‌های بلندمدت قیمت‌گذاری انرژی

افزایش نرخ حامل‌های انرژی با هدف بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف انرژی در سال‌های اخیر در دست اقدام قرار گرفته است. این موضوع در کنار تشدید ناترازی‌های انرژی، آثار و پیامدهای نامطلوبی را بر عملکرد و ساختار هزینه‌های فعالان زنجیره فولاد کشور داشته و برنامه‌ریزی‌های مالی و تولیدی آن‌ها را با پیچیدگی‌های بسیاری مواجه کرده است. در چنین شرایطی، شرکت چادرملو با ترسیم برنامه‌ای هدفمند در مسیر حفظ پایداری تولید و نقش‌آفرینی موثر در صنعت فولاد گام برداشته و توانسته است در شرایطی که نرخ حامل‌های انرژی به طور چشمگیری افزایش یافته‌اند، با مدیریت بهای تمام‌شده محصول، حاشیه سود خود را در سطح ۲۶ درصد حفظ کند. همچنین این شرکت به‌روزرسانی و استفاده از هوش مصنوعی در فرایندهای تولید را در دستور کار دارد تا بتواند با ارتقای سطح بهره‌‎وری ضمن مدیریت بهینه هزینه‌ها، پرشتاب‌تر از گذشته در مسیر پیشرفت و توسعه‌ای مستمر حرکت کند.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • انرژی, صنعت
سهم قابل توجه انرژی در ساختار هزینه بنگاه‌های صنعتی بررسی پیامدهای افزایش نرخ حامل‌های انرژی و تاثیر آن بر عملکرد صنایع

افزایش نرخ حامل‌های انرژی در ایران که به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز و مهم در حوزه انرژی و اقتصاد تبدیل شده، در کنار ناترازی‌های فزاینده انرژی، تبعات و آثار سوئی را برای صنایع کشور داشته است. این در حالی است که ایران در زمره بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز جهان قرار دارد و نبود چشم‌انداز و سیاست‌گذاری‌های مشخص برای قیمت‌گذاری انرژی موجب شده است تا امتیاز ویژه انرژی ارزان‌قیمت نسبت به سایر نقاط جهان به فرصتی سوخته برای فعالان بخش معدن و صنایع معدنی کشور تبدیل شود. در واقع یکی از مزیت‌های ویژه توسعه صنایع معدنی و فلزی، امروز به یکی از ریسک‌های تولید تبدیل شده است که تاثیرات آن دامن‌گیر همه ابعاد و جوانب اقتصاد کشور می‌شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
صفحه 1 تا 177 را مطالعه بفرمایید.
فهرست