ماهنامه شماره 163

دی ماه سال 1402

  • تحلیل
  • تولید، هزینه و درآمد ملی, خدمات عمومی, محصولات میانی فولاد خام, مس
میزان تاثیرپذیری محیط‌زیست از ساختار اقتصاد خطی در جهان تاثیر رونق صنعتی بر تحقق اقتصاد چرخشی در کشور

اقتصاد چرخشی در ایران از حد مطلوب فاصله زیادی دارد. از جمله مهمترین دلایل این مسئله می‌توان به فقدان ثبات اقتصادی و ضعف قانونی برای مدیریت کالاهای فرسوده اشاره کرد. با این حال، بررسی وضعیت بازیافت و الگوی اقتصاد چرخشی در میان صنایع مختلف نشان می‌دهد که صنایع فلزی در کشور در مقایسه با سایر صنایع از وضعیت به نسبت بهتری برخوردار هستند. برآورد می‌شود در سال ۱۴۰۱، تقریبا ۱۶.۶ درصد از کل فولاد کشور از محل منابع ثانویه تامین شده باشد که در مقایسه با سال ۱۳۹۷، رشد ۲.۱ واحد درصدی را نشان می‌دهد. در سمت مقابل رشد عملکرد صنعت آلومینیوم نیز طی سال‌های اخیر عمدتا بر پایه مصرف آلومینا شکل گرفته است. با این حال، وضعیت در خصوص صنعت مس چندان مطلوب نیست. مروری بر گزارش‌های ارائه‌شده حاکی از آن است که اکثر تولیدکنندگان محصولات مسی در تامین قراضه با چالش‌هایی مواجه هستند که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به بی‌ثباتی در بازار قراضه مس اشاره کرد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • انرژی, تولید، هزینه و درآمد ملی, خدمات عمومی
اهمیت مدیریت پسماند به عنوان راهکاری برای عبور از چالش‌های زیست‌محیطی کشور نگاهی به چالش‌های توسعه اقتصاد چرخشی در ایران

«اقتصاد چرخشی» که فاز مطالعاتی آن تقریبا از دهه ۱۹۷۰ آغاز شده است، مفهومی نوین برای تسهیل گذار از رویکردهای سنتی توسعه (که منجر به ناپایداری زیست‌محیطی می‌شوند) به رویکرد توسعه پایدار و سازگار با محیط‌زیست است. اهمیت این موضوع برای ایران به عنوان کشوری در حال توسعه و مواجه با وضعیت زیست‌محیطی نسبتا وخیم، دوچندان است. با این حال، به منظور پیاده‌سازی الگوهای اقتصاد چرخشی در کشور نه‌تنها اقدام موثری صورت نگرفته، بلکه در برخی از موارد وضعیت بدتر هم شده است. بهبود بهره‌وری انرژی، استفاده حداکثری از منابع انرژی تجدیدپذیر و افزایش نرخ بازیافت از فاضلاب‌ها و پسماندها، اصلی‌ترین اقداماتی هستند که معمولا در راستای تحقق مفهوم «اقتصاد چرخشی» دنبال می‌شوند. آمارها و گزارش‌های ارائه‌شده حاکی از آن است که ایران در هیچ یک از آن‌ها عملکرد قابل قبول و مطلوبی نداشته است؛ موضوعی که چنانچه به آن توجه ویژه نشود، بدون تردید در آینده‌ای نه‌چندان دور روند توسعه در کشور را به صورت اساسی مختل خواهد کرد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • آسیا و اقیانوسیه, آمریکای شمالی و جنوبی, اتحادیه اروپا, خدمات عمومی
تاثیرپذیری محیط‌زیست از ساختار اقتصاد خطی در جهان تاثیرگذاری اقتصاد چرخشی در کاهش چالش‌های زیست‌محیطی

امروزه مدیریت پسماند و اقتصاد چرخشی به واسطه اقدامات آن‌ها برای کاهش اثرات زیست‌محیطی پسماندها در هم تنیده شده‌اند. در حالی که مدیریت سنتی و ضعیف پسماند منجر به مصرف خطی منابع و در نتیجه به تخلیه مواد طبیعی و افزایش آلودگی منجر می‌شود. در مقابل، اقتصاد دایره‌ای با هدف به حداقل رساندن تولید پسماند با ترویج استفاده مجدد، بازیافت و استفاده مجدد از مواد، در نتیجه کاهش نیاز به استخراج منابع خام و به حداقل رساندن تخریب محیط‌زیست مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین با ادغام اصول اقتصاد چرخشی در شیوه‌های مدیریت پسماند، می‌توان تاثیرات مخرب زیست‌محیطی پسماند را به میزان قابل توجهی کاهش داد. این رابطه همزیستی بین مدیریت پسماند و اقتصاد چرخشی در نهایت به رویکردی پایدارتر و سازگار با محیط‌زیست برای مدیریت پسماند کمک می‌کند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • قراضه, مس
نگاهی بر روند چرخشی‌سازی صنعت مس در مقیاس جهانی روند همسویی صنعت مس با ساختار چرخشی‌‌ اقتصاد جهان

طی دهه‌های گذشته، صنعت مس در مقیاس جهانی رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. آمارها نشان می‌دهد که همگام با این رشد، فرایندهای تولید کاتد مس تا حدی در راستای توسعه پایدار و اقتصاد چرخشی حرکت کرده است. در سال ۱۹۸۰، سهم مس ثانویه از کل تولید کاتد مس در جهان تقریبا ۱۶ درصد بود. تا سال ۲۰۲۲، این رقم در بدترین و بهترین حالت خود به ۱۴ درصد و ۱۸ درصد تغییر کرده است. در واقع، طی ۴ دهه گذشته، بازیافت قراضه مس در مقیاس جهانی همگام با افزایش میزان تولید کاتد، رشد کرده است. مروری بر گزارش‌ها و آمارهای ارائه‌شده حکایت از آن دارد که تغییرات اساسی صنعت مس معطوف به تغییر رویکرد در تولید مس اولیه بوده است. در این راستا می‌توان به رشد بیش از ۱۰ برابری تولید مس اولیه با استفاده از فناوری استخراج با حلال و الکترووینینگ اشاره کرد که در مقایسه با رویکردهای سنتی، شدت انرژی و انتشار و همچنین رهاسازی پسماند در محیط را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • معدن
استراتژی شرکت راهسازی و معدنی مبین در زمینه آموزش نیروی انسانی برنامه شرکت مبین در راستای ارتباط دانشگاه و صنعت

کارآمدی و بهره‌وری منابع انسانی یکی از مولفه‌های اساسی در عملکرد هر بنگاه اقتصادی است. این موضوع در بخش معدن با توجه به پیچیدگی مضاعف فعالیت‌ها و نیز بالابودن سطوح ریسک و مهارت‌های مورد نیاز از اهمیت دوچندانی برخوردار است و به همین دلیل لازم است تا رویکردهای مناسبی برای آموزش منابع انسانی و برقراری ارتباطی مناسب میان دانشگاه و صنعت اتخاذ شود. از آنجایی که یکی از دغدغه‌های تازه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، کمبود و یا عدم تجربه کاری در شرایط واقعی صنعت است، رویکرد بهره‌گیری از این افراد به عنوان کارورز در شرکت‌ها و ارائه آموزش‌های همزمان تئوری و عملی به آن‌ها، می‌تواند به شدت به رفع این دغدغه کمک کند. گفتنی است که این مسئله نه تنها کمک قابل توجهی به فارغ التحصیلان دانشگاهی محسوب می‌شود، بلکه برگ برنده‌ای برای این شرکت‌ها نیز به شمار می‌آید. شرکت راهسازی و معدنی مبین نیز از جمله شرکت‌هایی است که رویکرد پذیرش و آموزش فارغ‌التحصیلان و حتی دانشجویان برتر کشور را در قالب کارورز اتخاذ کرده است که بی‌تردید نتیجه‌ای برد- برد برای طرفین این فرایند به همراه خواهد داشت.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • آهن اسفنجی
رویکرد شرکت فولاد شادگان در زمینه توسعه منابع انسانی روند آموزش مستمر در شرکت صنعت فولاد شادگان

مدیریت آموزش رویکردی اساسی برای گسترش و ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان محسوب می‌شود و زمینه رشد و پیشرفت سازمان را در بلندمدت فراهم می‎‌سازد. شرکت صنعت فولاد شادگان به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه توسعه منابع انسانی، مدیریت آموزش را جزء جدایی‌ناپذیر برنامه‌های پیشرفت و تعالی سازمانی می‌داند و برنامه‌های آموزشی و تقویتی خود را بر مبنای تجزیه و تحلیل مستمر فضای صنعت و در دو بخش عمومی (مبتدی) و تخصصی (پیشرفته) به صورت گام‌به‌گام تدوین و اجرا می‌کند. این مسئله موجب شده است تا شرکت صنعت فولاد شادگان با دسترسی داشتن به سطح بالایی از دانش و مهارت روز، به تمامی اهداف و برنامه‌های خود جامه عمل بپوشاند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن
رویکردهای شرکت فولاد سنگان برای استقرار نظام مدیریت آموزش اقدامات شرکت فولاد سنگان در راستای رشد و تعالی همه‌جانبه

در محیط کسب‌وکار امروز، آموزش سرمایه‌های انسانی به منزله ورود به پارادایم‌ یادگیری مستمر بر مبنای سیستم‌های مدیریتی نوین است و بر توسعه شایستگی‌های فردی، گروهی و سازمانی تاکید بسیاری دارد. مدیریت آموزش و توسعه شایستگی‌های فردی و گروهی در حوزه صنایع معدنی و فلزی از اکتشاف تا محصول نهایی، به صورت به هم پیوسته و سلسله‌وار بر سایر بخش‌ها اثر می‌گذارد که این مسئله منجر به ارتقای سطح بهره‌وری سازمان و رشد دانش بومی می‌شود. با توجه به اهمیت این مسئله، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان نقشه راه مدیریت آموزش منابع انسانی را بر اساس مدل‌ هی گروپ (Hay Group) تدوین کرده است. ارزشیابی برنامه‌های آموزشی این شرکت به صورت مستمر از طریق الگوی ارزیابی (CIPPTOO) انجام می‌شود تا آموزش و توسعه مهارت سرمایه‌های انسانی این شرکت در مسیر اهداف کلان شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان قرار بگیرد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
حرکت شرکت فولاد آلیاژی ایران در مسیر توسعه و پرورش منابع انسانی اقدامات استراتژیک شرکت فولاد آلیاژی در حوزه مدیریت آموزش

عملکرد مناسب هر سازمانی بسیار به استفاده کارآمد و موثر منابع انسانی بستگی دارد. از آنجایی که محیط کسب‌وکارها پیوسته در حال تغییر و دگرگونی است، مدیریت موثر آموزش و ایجاد زیرساخت‌های آموزشی به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و هدفمند می‌تواند این منابع را در جهت تحقق اهداف و برنامه‌های سازمان هدایت کند. شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان شرکتی دانش‌بنیان و متخصص در تولید فولادهای آلیاژی و خاص، به‌روزرسانی سیستم مدیریت آموزش، تدوین و اجرای برنامه‌های متعدد در حوزه منابع انسانی را از محورهای رویکرد متحولانه خود قرار داده و به نتایج چشمگیری دست یافته است. به نظر می‌رسد که این شرکت با تثبیت و ترویج فرهنگ آموزش و بهبود مهارت‌های فنی و تخصصی سرمایه‌های انسانی به جایگاهی ویژه در صنعت فولاد کشور دست یابد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • سنگ‌آهن
سیاست‌های شرکت توسعه فراگیر سناباد برای رشد پایدار درآمدها نگاهی به استراتژی‌های توسعه‌ای سیمیدکو

شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان مواد اولیه زنجیره فولاد ایران در چند سال اخیر در مسیر رشد تولید کنسانتره و درآمدزایی بیشتر حرکت کرده است. این شرکت با برنامه‌ریزی و مدیریت هزینه‌ها و اقداماتی نظیر تامین پایدار مواد اولیه، بومی‌سازی و ساخت تجهیزات در داخل کشور و بسترسازی برای سهولت در فرایند خرید برخی اقلام استراتژیک زمینه رشد درآمدهای عملیاتی را فراهم ساخته است. اقدامات سیمیدکو در حوزه تولید و فروش محصولات، این شرکت را قادر ساخته است سطح درآمدهای خود را افزایش دهد، به طوری که در شش‌ماهه نخست جاری درآمدهای این شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۷ برابر شده است. با توجه به این مسئله می‌‎توان انتظار داشت که درآمدهای عملیاتی سیمیدکو تا پایان سال رشد چشمگیری را تجربه کند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
استراتژی‌های شرکت فولاد هرمزگان برای ارتقای کمی و کیفی تولید روند رشد تولید و درآمد شرکت فولاد هرمزگان

شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران صنعت فولاد ایران، همواره در مسیر پیشرفت همه‌جانبه و ارتقای شاخص‌های عملکردی در حوزه تولید و درآمدزایی گام برمی‌دارد. این شرکت با استفاده از مزیت‌های رقابتی در دسترس خود و استفاده حداکثری از آن‌ها همواره در صدد رشد تولید فولاد و ارتقای سطح درآمدهای خود بوده و این مسئله با تحقق تولید پایدار موجب رشد درآمدهای داخلی و صادراتی ناشی از فروش محصولات شرکت فولاد هرمزگان شده است. این شرکت طرح‌های توسعه‌ مختلفی را در زمینه افزایش ظرفیت تولید و ایجاد زیرساخت‌ها در دستور کار قرار داده است. علاوه بر این، شرکت فولاد هرمزگان در حوزه فولاد سبز نیز برنامه‌ریزی برای استفاده از گاز هیدروژن در فرایند تولید آهن‌اسفنجی را در دست اقدام دارد. کلیه طرح‌ها و برنامه‌های در دستور کار علاوه بر ایجاد تحولات اساسی، زمینه رشد درآمدهای عملیاتی این شرکت را نیز فراهم می‌سازند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
چشم‌انداز رشد تقاضای بازار فولاد جهان در سال‌های آتی اهمیت حرکت به سمت تولید محصولات ارزش‌افزا

صنعت فولاد بخش مهمی از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهد. هزاران شغل و کسب‌وکار برای حفظ حیات خود به صنعت فولاد وابسته هستند، بنابراین اگر تغییری در این صنعت رخ دهد، اثر موج‌دار آن کل اقتصاد را در بر می‌گیرد. گفتنی است که رشد صنعت فولاد که دارای ماهیت قیمت مناسب، در دسترس و با کاربردهای متنوع است، توسعه صنایع دیگر مانند راه‌آهن، ساختمان‌سازی و ماشین‌سازی را به دنبال دارد. اگرچه عوامل مختلفی به اشکال گوناگون بر عملکرد و سودآوری این صنعت تاثیر می‌گذارند، اما بررسی روندهای موجود نشان می‌دهد که چشم‌انداز بسیار روشنی پیش‌روی بازار فولادهای ویژه به عنوان بخش مهمی از این صنعت قرار دارد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • معدن
چشم‌انداز ومعادن برای دستیابی به سود یک میلیارد دلاری ومعادن نقش چشم‌گیر ومعادن برای توسعه صنایع معدنی و فلزی

توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی از جمله مهمترین محرک‌های بهبود و رشد اقتصادی کشور به شمار می‌آید و تحقق این رشد تنها با سرمایه‎‌گذاری هدفمند در این بخش امکان‌پذیر است. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری مطرح در کشور، با در پیش گرفتن استراتژی توسعه همه‌جانبه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی و برنامه سرمایه‌گذاری هدفمند در این حوزه گام برداشته است. برنامه‌های این شرکت شامل ۶۱ طرح توسعه با سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری در حوزه اکتشاف، استخراج و معدنکاری، تکمیل زنجیره ارزش و احداث کارخانه‌های تامین اقلام مصرفی تعریف شده‌اند. این مسئله نه‌تنها موجب توسعه منسجم زنجیره ارزش در استخراج کانه‌های فلزی و تولید محصولات نهایی می‌شود، بلکه رشد درآمد را برای شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به همراه دارد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • ساختمان, محصولات میانی فولاد خام
اقدام فولاد اکسین خوزستان در پیشبرد طرح مسکن ملی اقدام استراتژیک شرکت فولاد اکسین برای رونق بخش ساختمان

شرکت فولاد اکسین خوزستان از برجسته‌ترین فعالان صنعت فولاد کشور و بزرگترین تولیدکننده ورق عریض در ایران و خاورمیانه به شمار می‌آید که محصولات خود را به ۱۹ کشور دنیا عرضه می‌کند. این شرکت موضوع توسعه پایدار و همه‌جانبه را در دستور کار خود قرار داده است. با توجه به اینکه موضوع تامین مسکن به عنوان یکی چالش‌های مهم در استان خوزستان برشمرده می‌شود و مشارکت واحدهای صنعتی بزرگ در به ثمر رسیدن طرح مسکن ملی مطرح شده است، شرکت فولاد اکسین نیز اقدام به همکاری و مشارکت در پروژه مسکن ملی کرده است تا به این ترتیب زمینه احداث یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی را فراهم آورد. همکاری برای راه‌اندازی و اجرای این طرح، نقش شرکت فولاد اکسین خوزستان را در آبادانی و پیشبرد یک پروژه ملی در استان خوزستان پررنگ‌‎تر می‌کند و گامی در راستای رفع مشکلات و ایجاد رفاه منابع انسانی به شمار می‌آید.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • سنگ‌آهن
همگامی گل‌گهر با آخرین تحولات حوزه کسب‌و‌کار

شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران تامین مواد اولیه زنجیره فولاد کشور، از ابتدای فعالیت خود تاکنون تلاش داشته است تا با همگام شدن با آخرین تحولات حوزه معدن و صنایع معدنی، بالاترین سطوح کارامدی و بهره‌وری را در فرایندهای تولید خود به ثبت برساند. البته در این مسیر، استفاده از توان متخصصان داخلی، بومی‌سازی تجهیزات و قطعات و خودکفایی در امر تولید همواره سرلوحه اقدامات این شرکت بوده است، موضوعی که نتیجه آن به وضوح در شاخص‌های مختلف عملکردی مانند مدیریت هزینه‌ها و رشد تولید و فروش این شرکت قابل مشاهده است.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • معدن
بررسی نقش روابط عمومی در رشد و ارتقای کسب‌و‌کار اهمیت ارتباط دوسویه سازمان و مخاطبان

امروزه نقش و اهمیت بخش روابط عمومی در رشد و پیشرفت سازمان بر کسی پوشیده نیست. در حال حاضر حجم بالایی از اطلاعات و داده‌ها در تمامی ساعات شبانه‌روز در اختیار افراد و جوامع قرار می‌گیرد و تنها زمانی می‌توان انتظار داشت که اخبار و اطلاعات درست منتشر می‌شود که روابط عمومی یک سازمان بتواند با استفاده از ابزارهای مناسب و استراتژی سازنده، مخاطبان خود را از اخبار سازمان مطلع سازد و با در اختیار قرار دادن اطلاعات درست، جایگاه سازمان را در نگاه عمومی تثبیت کند. با توجه به اهمیت این مسئله، روابط عمومی شرکت فولاد اقلید پارس با به‌روزرسانی ابزارهای ارتباطی و در پیش گرفتن استراتژی‌های کارآمد در جهت تعاملات سازنده با مخاطبان خود و عموم جامعه حرکت می‌کند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به عملکرد شرکت جهان فولاد سیرجان در حوزه تولید و فروش چشم‌انداز رشد سودآوری در شرکت جهان فولاد سیرجان

شرکت جهان فولاد سیرجان با هدف تولید محصولات فولادی و تکمیل زنجیره فولاد استان کرمان تاسیس شد و امروز با تولید آهن‌اسفنجی، بریکت سرد، شمش فولادی و میلگرد نقش به‌سزایی در تکمیل زنجیره فولاد کشور ایفا می‌کند. با این حال، این شرکت فعالیت خود را به جایگاه فعلی محدود نکرده و همچنان به تعریف طرح‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف می‌پردازد. گفتنی است که بهره‌برداری از این طرح‌ها می‌تواند جایگاه این شرکت را به طور قابل توجهی در بازارهای داخلی و بین‌المللی ارتقا ببخشد و منافع سهامداران و ذی‌نفعان این شرکت را نیز تضمین کند. از طرف دیگر، دستیابی به چشم‌انداز ترسیم‌شده برای صنعت فولاد کشور، نیازمند تحقق مفهوم توسعه در این صنعت است؛ موضوعی که شرکت جهان فولاد سیرجان همواره توجه ویژه‌ای به آن داشته است. گفتنی است که نگاه توسعه‌محور این شرکت در عملکرد تولید و فروش آن نیز نمود پیدا کرده و در رکوردشکنی‌های متعدد این شرکت تنها در بازه هشت ماهه سال جاری نیز به وضوح قابل مشاهده است.

۳۰ دی ۱۴۰۲

«ساختارهای اقتصادی، تجاری و صنعتی کشور پس از گذشت حدود 50 سال از شروع صنعتی‌سازی کشور، در حال گذر از دوران سنتی به دوران پررقابت نوین است که بسیاری از مزایای گذشته نظیر دسترسی به بازار بکر و یا دسترسی آسان به منابع مالی، انرژی و مواد اولیه را با خود همراه ندارد. تغییر و تحولات دو دهه گذشته به همراه تغییرات داخلی و خارجی که پیش‌بینی می‌شود طی یک‌دهه آینده به وقوع خواهد پیوست، شرکت‌های ایرانی را وارد محیطی به شدت رقابتی خواهد کرد که دوام، بقا و رشد آن‌ها را منوط به داشتن شناخت از تهدیدها و فرصت‌های دهه آینده و برنامه‌ریزی دقیق برای مواجهه با آن می‌سازد. مطالب و تحلیل‌های ما بر همین اساس، تهیه می‌شوند تا اطلاعات مورد نیاز شما را تامین کنند. »

  • تحلیل
  • آسیا و اقیانوسیه, آمریکای شمالی و جنوبی, اتحادیه اروپا, انرژی, خدمات عمومی
تبدیل پسماند به انرژی، راهکاری در مسیر اقتصاد چرخشی جایگاه پسماند در سبد انرژی جهان

انرژی را می‌توان به عنوان محرکه اساسی فعالیت‌های بشر، در عصر حاضر در نظر گرفت. در این بین تامین انرژی از پسماندهای مختلف می‌تواند به عنوان راهکار موثری تلقی شود که علاوه بر تامین بخش قابل توجهی از انرژی جهان، با جلوگیری از انتشار گاز متان و سایر گازهای آلاینده و مخرب، تبعات زیست‌‎محیطی پسماندها را تا حد ممکن کاهش می‌دهد. از طرفی، توسعه فناوری‌های بازیافت و تبدیل پسماند به انرژی نیز در چند سال گذشته، عامل محرکی برای حرکت بشر در این مسیر بوده است. آمارها بیانگر این موضوع است که سالانه بیش از ۹ درصد از انرژی‌های اولیه جهان با استفاد از رویکردهای چرخشی تبدیل پسماند به انرژی تامین می‌شود.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • آسیا و اقیانوسیه, آمریکای شمالی و جنوبی, اتحادیه اروپا, خدمات عمومی
ارتقای مدیریت پسماند از طریق ظهور سیستم‌های نوین بازیافت آخرین تحولات فناوری‌های مدیریت و توسعه اقتصاد چرخشی

با گنجاندن برخی فناوری‌ها از جمله مراکز بازیافت، تاسیسات کمپوست‌سازی و کارخانه‌های پیرولیز در شیوه‌های مدیریت پسماند و اقتصاد چرخشی، به تدریج راه‌حل‌های پایدار برای تبدیل و استفاده مجدد از مواد زائد در سراسر جهان شکل گرفته است. به طوری که امروزه نیاز به استفاده از مواد بکر و دست‌نخورده را در چرخه تولید تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهند، از فعالیت‌های کشاورزی حمایت می‌کنند و به عنوان مواد خام برای فرایندهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نتیجه، این فناوری‌ها علاوه بر حفظ منابع طبیعی، منجر به ارائه رویکردی پایدارتر و چرخشی‌تر برای مدیریت جریان‌های پسماند می‌شوند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
نگاهی به عملکرد شرکت جهان فولاد سیرجان در حوزه تولید و فروش چشم‌انداز رشد سودآوری در شرکت جهان فولاد سیرجان

شرکت جهان فولاد سیرجان با هدف تولید محصولات فولادی و تکمیل زنجیره فولاد استان کرمان تاسیس شد و امروز با تولید آهن‌اسفنجی، بریکت سرد، شمش فولادی و میلگرد نقش به‌سزایی در تکمیل زنجیره فولاد کشور ایفا می‌کند. با این حال، این شرکت فعالیت خود را به جایگاه فعلی محدود نکرده و همچنان به تعریف طرح‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف می‌پردازد. گفتنی است که بهره‌برداری از این طرح‌ها می‌تواند جایگاه این شرکت را به طور قابل توجهی در بازارهای داخلی و بین‌المللی ارتقا ببخشد و منافع سهامداران و ذی‌نفعان این شرکت را نیز تضمین کند. از طرف دیگر، دستیابی به چشم‌انداز ترسیم‌شده برای صنعت فولاد کشور، نیازمند تحقق مفهوم توسعه در این صنعت است؛ موضوعی که شرکت جهان فولاد سیرجان همواره توجه ویژه‌ای به آن داشته است. گفتنی است که نگاه توسعه‌محور این شرکت در عملکرد تولید و فروش آن نیز نمود پیدا کرده و در رکوردشکنی‌های متعدد این شرکت تنها در بازه هشت ماهه سال جاری نیز به وضوح قابل مشاهده است.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات میانی فولاد خام
رویکرد شرکت فولاد هرمزگان برای آموزش و توسعه نیروی انسانی استراتژی موثر آموزش در شرکت فولاد هرمزگان

در فضای کسب‌و‌کار امروز، سرمایه‌های انسانی یک سازمان، محور اساسی فعالیت آن برشمرده می‌شوند، به طوری که پیشرفت و تحقق اهداف عملکردی و توسعه بنگاه اقتصادی ارتباط مستقیمی با سطوح کارامدی و بهره‌وری کارکنان آن دارد. از این رو، موضوع مدیریت آموزش و پی‌ریزی یک ساختار آموزشی قدرتمند برای کارکنان می‌تواند با فراهم آوردن زمینه مناسب برای ارتقا و به‌روز رسانی سطوح دانش و تجربه افراد و همچنین تقویت خلاقیت و نوآوری آن‌ها، تاثیر زیادی را بر عملکرد سازمان داشته باشد. موضوعی که شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یک مجموعه فولادی متعالی و رو به ‌توسعه آن را سرلوحه اقدامات و فعالیت‌های خود قرار داده و نظام مدیریت آموزش و توسعه کارکنان و فرایندهای مرتبط با آن را طراحی و اجرا کرده است.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • صنعت, معدن
مفهوم مدیریت آموزش و اهمیت آن در ارتقای عملکرد و بهره‌وری سازمان الزامات و مولفه‌های پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت دانش

تئوری‌های مدیریتی در طول تاریخ تا امروز دستخوش تغییرات فراوانی شده‌اند. نگاهی به رویکرد مدیریت سازمانی در عصر حاضر، از جایگاه بسیار مهم کارکنان و سرمایه‌های انسانی حکایت دارد، به طوری که حتی از آن‌ها به عنوان شریک استراتژیک سازمان یاد می‌شود. از این رو می‌توان اذعان داشت که رشد و توسعه کارکنان هر سازمان، تاثیر مستقیمی بر ارتقای جایگاه آن سازمان دارد. بنابراین حرکت سازمان در جهت رشد و پیشرفت سرمایه‌های انسانی، امری ضروری است؛ مسئله‌ای که با توجه به تغییرات تکنولوژیکی روز افرون، اهمیت آن بیشتر نمود پیدا می‌کند. مفهوم «مدیریت آموزش» که در نهایت می‌تواند به ارائه خدمات آموزشی باکیفیت منتج شود، یکی از حوزه‌های مدیریتی است که نقش پررنگی در روند بهبود و ارتقای هر سازمان ایفا می‌کند.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • یاد‌داشت
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
رویکردهای آموزش سرمایه‌های انسانی در شرکت فولاد مبارکه الگوی راهبردی شرکت فولاد مبارکه در حوزه آموزش

سرمایه‌های انسانی در حال حاضر، نقش استراتژیکی در تحقق اهداف سازمان دارند و به تنهایی می‌توانند معادلات موجود را در جهت پیروزی کسب‌و‌کار تغییر دهند. از این رو، یکی از مهمترین رویکردهایی که هر سازمان باید مد نظر قرار دهد، توجه به آموزش و توسعه سرمایه‌های انسانی است تا به این ترتیب، از مسیر ارتقای بهره‌وری و کارآمدی، مسیر تحقق اهداف خود را هموارتر کند. در همین راستا شرکت فولاد مبارکه از جمله شرکت‌هایی است که با توجه ویژه خود به توسعه و رشد سرمایه‌های انسانی، الگویی راهبردی را در این زمینه تدوین کرده است؛ اقدامی که بی‌تردید می‌تواند بر تداوم نقش‌آفرینی پررنگ این شرکت تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • معدن
چشم‌انداز ومعادن برای دستیابی به سود یک میلیارد دلاری ومعادن نقش چشم‌گیر ومعادن برای توسعه صنایع معدنی و فلزی

توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی از جمله مهمترین محرک‌های بهبود و رشد اقتصادی کشور به شمار می‌آید و تحقق این رشد تنها با سرمایه‎‌گذاری هدفمند در این بخش امکان‌پذیر است. شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری مطرح در کشور، با در پیش گرفتن استراتژی توسعه همه‌جانبه بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی و برنامه سرمایه‌گذاری هدفمند در این حوزه گام برداشته است. برنامه‌های این شرکت شامل ۶۱ طرح توسعه با سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری در حوزه اکتشاف، استخراج و معدنکاری، تکمیل زنجیره ارزش و احداث کارخانه‌های تامین اقلام مصرفی تعریف شده‌اند. این مسئله نه‌تنها موجب توسعه منسجم زنجیره ارزش در استخراج کانه‌های فلزی و تولید محصولات نهایی می‌شود، بلکه رشد درآمد را برای شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به همراه دارد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
  • تحلیل
  • انرژی, تولید، هزینه و درآمد ملی, خدمات عمومی
اهمیت مدیریت پسماند به عنوان راهکاری برای عبور از چالش‌های زیست‌محیطی کشور نگاهی به چالش‌های توسعه اقتصاد چرخشی در ایران

«اقتصاد چرخشی» که فاز مطالعاتی آن تقریبا از دهه ۱۹۷۰ آغاز شده است، مفهومی نوین برای تسهیل گذار از رویکردهای سنتی توسعه (که منجر به ناپایداری زیست‌محیطی می‌شوند) به رویکرد توسعه پایدار و سازگار با محیط‌زیست است. اهمیت این موضوع برای ایران به عنوان کشوری در حال توسعه و مواجه با وضعیت زیست‌محیطی نسبتا وخیم، دوچندان است. با این حال، به منظور پیاده‌سازی الگوهای اقتصاد چرخشی در کشور نه‌تنها اقدام موثری صورت نگرفته، بلکه در برخی از موارد وضعیت بدتر هم شده است. بهبود بهره‌وری انرژی، استفاده حداکثری از منابع انرژی تجدیدپذیر و افزایش نرخ بازیافت از فاضلاب‌ها و پسماندها، اصلی‌ترین اقداماتی هستند که معمولا در راستای تحقق مفهوم «اقتصاد چرخشی» دنبال می‌شوند. آمارها و گزارش‌های ارائه‌شده حاکی از آن است که ایران در هیچ یک از آن‌ها عملکرد قابل قبول و مطلوبی نداشته است؛ موضوعی که چنانچه به آن توجه ویژه نشود، بدون تردید در آینده‌ای نه‌چندان دور روند توسعه در کشور را به صورت اساسی مختل خواهد کرد.

۳۰ دی ۱۴۰۲
فهرست