• تحلیل
رویکرد شرکت فولاد هرمزگان جنوب در مواجهه با چالش‌های صنعت فولاد

حرکت پرقدرت شرکت فولاد هرمزگان در جهت ارزش‌آفرینی پایدار

اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه: 8 دقیقه | شماره ماهنامه: 177
شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از بازیگران استراتژیک صنعت فولاد کشور، نقش پررنگی را تامین نیاز داخلی و صادرات فولاد کشور ایفا می‌کند. اگرچه این شرکت مانند سایر فعالان صنعت فولاد، در ماه‌های اخیر با محدودیت‌های بی‌سابقه‌ای در زمینه تامین حامل‌های انرژی دست به گریبان بوده اما در تلاش است تا با افزایش بهره‌وری خطوط تولید و نیز توسعه زیرساخت‌های انرژی و نیز جایگزینی هیدروژن با گاز طبیعی، تاثیرپذیری خود را از محدودیت‌ها به حداقل برساند و در مسیر جهش تولید، خلق ثروت و ارزش‌آفرینی پایدار حرکت کند.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس
تحلیل جایگاه کشورهای مختلف در تاریخ زنجیره مس جهان روند تحولات صنعت مس و جایگاه آن در اقتصاد مدرن جهان

مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفه‌های مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونه‌ای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه‌ که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقی‌شدن و تکامل تکنولوژی‌های دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر می‌رسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • آلومینیوم
مسیر نقش‌آفرینی کشورهای مختلف در زنجیره‌های ارزش صنعت آلومینیوم مسیر شکل‌گیری و توسعه زنجیره‌های ارزش صنعت آلومینیوم در جهان

اهمیت جایگاه آلومینیوم در تمام صنایع دنیا، کشورهای بسیاری را به عرصه تولید این فلز کشانده است. تولید این فلز با وجود کاربرد گسترده و مزیت‌هایی که برای صنعتگران ایجاد می‌کند، دارای فرایندی بسیار انرژی‌بر و آلاینده است. این مسئله با توجه به بحران انرژی در کشورهای توسعه‌یافته، به معضل تبدیل شد و صرفه اقتصادی در تولید آلومینیوم را کاهش داد. از این رو، انتقال صنایع تولید آلومینیوم به کشورهای در حال توسعه به عنوان یک روند تدریجی، علاوه بر این که رشد اقتصادی قابل توجهی را برای کشورهای درحال توسعه فراهم کرد، منجر به کاهش انتشار کربن در اقتصادهای توسعه‌یافته و حفاظت از اقلیم و محیط زیست آن‌ها شد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات میانی فولاد خام
حرکت شرکت ایده‌پردازان به سوی تحولات بنیادین در اجرای فرایندها استراتژی بازآرایی سازمانی در شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد

مدرن‌سازی فرایندها یک ضرورت راهبردی در مسیر ارتقای سطح بهره‌وری، چابکی و رقابت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی به شمار می‌آید. شرکت ایده‌پردازان صنعت فولاد، بازوی اجرایی خدمات فنی و مهندسی گروه فولاد خوزستان با دیدگاهی هوشمندانه، مدرن‌سازی فرایندهای سازمانی را به عنوان اصل اساسی پیشرفت در اولویت قرار داده است. این شرکت با رویکردی هوشمندانه پروژه‌های مختلفی را در زمینه هوشمندسازی، به‌روزرسانی و نوسازی فرایندها در دستور کار دارد که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اقدامات حوزه منابع انسانی، نگهداری و تعمیرات، انجام پروژه‌های عمرانی و زیرساختی و مدیریت دانش اشاره کرد. نتایج رویکردهای مدرنیزاسیون شرکت ایده‌پردازان را می‌توان در افزایش شفافیت، ارتقای ایمنی، بهبود شاخص‌های «HSE» و تحولات مدیریت پروژه‌ها و همچنین ارتقای رقابت‌پذیری این شرکت در ارائه خدمات فنی و مهندسی مشاهده کرد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • محصولات فولادی, محصولات میانی فولاد خام
شکل جدید صنعت و بازار فولاد جهان متاثر از تحولات اقتصادی جهان نگاهی به روندهای حاکم بر توسعه صنعت فولاد در چند دهه گذشته

صنعت فولاد که از مهمترین محرک‌های رشد زیرساختی و همچنین تولید ثروت در دنیا محسوب می‌شود، تغییر و تحولات عمیقی را در چند دهه گذشته پشت سر گذاشته است. به این معنا که رشد تولید و توسعه صنایع فولاد از اواخر قرن بیستم بیش از آن که تحت تسلط فولادسازانی همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و ژاپن باشد، توسط فولادسازان جدیدی از جمله چین و هندوستان و سایر کشورهای درحال توسعه هدایت شد. به نوعی می‌توان گفت که صنایع فولاد یک گذار جغرافیایی را از کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته به کشورهای در حال توسعه طی کرد که این انتقال، منجر به بروز تغییرات قابل توجهی در زنجیره ارزش فولاد شد که البته تبعات منفی اقلیمی و زیست‌محیطی قابل ملاحظه‌ای را متوجه بازارهای جدید این محصول کرد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
فهرست