• تحلیل
جذب سرمایه به واسطه تقسیم سود

مروری بر انواع استراتژی‌های تقسیم سود

فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه: 7 دقیقه | شماره ماهنامه: 142
تقسیم سود سهام یکی از عوامل مهم ترغیب حضور بیشتر سرمایه‌گذاران در بنگاه‌های اقتصادی به شمار می‌رود. بنابراین استراتژی تقسیم سود، که نحوه و مقدار سود تقسیمی را تعیین می‌کند، می‌تواند تاثیر بسزایی بر تصمیات مالی سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها داشته باشد. استراتژی تقسیم سود برای هر بنگاه اقتصادی متفاوت است و روند ثابتی ندارد، به طوری که این سیاست می‌تواند در سال‌های مختلف، متغییر باشد، زیرا عوامل متعددی در سیاست تقسیم سود تاثیرگذارند. با توجه به اینکه سهامداران همواره خواهان سود سهام نقدی‌اند و شرکت‌ها نیز تمایل به از دست دادن فرصت‌های سودآوری سرمایه‌گذاری مجدد ندارند، برقراری تعادل و توازن در استراتژی تقسیم سود بسیار مهم است.
  • icon
برای دسترسی به این مطلب، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنید:
  • تحلیل
  • مس
تحلیل جایگاه کشورهای مختلف در تاریخ زنجیره مس جهان روند تحولات صنعت مس و جایگاه آن در اقتصاد مدرن جهان

مسیر تحولات صنایع مس در دنیا به سمتی رفته است که علاوه بر تغییرات تکنولوژیک و مولفه‌های مرتبط با ارزش تولید و میزان عرضه و تقاضا برای این فلز، یک گذار جغرافیایی نیز در این حوزه در طول یک قرن اخیر رخ داده است. به گونه‌ای که صنایع تولید مس در این بازه زمانی، از کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون ایالات متحده آمریکا، اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیا نظیر ژاپن، به کشورهایی با اقتصاد در حال توسعه‌ که چین، هندوستان، شیلی، پرو و کشورهای منطقه «ASEAN» منتقل شده است. نظر به تداوم روندهایی همچون برقی‌شدن و تکامل تکنولوژی‌های دیجیتال به خصوص در این اقتصادهای نوظهور درحال توسعه، روند تولید مس در چنین کشورهایی به شکلی روزافزون در حال رشد است و به نظر می‌رسد که روندهای آتی در مورد صنایع تولید مس توسط کشورهای درحال توسعه هدایت شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • آهن اسفنجی, محصولات میانی فولاد خام
تمرکز شرکت صنعت فولاد شادگان بر بهینه‌سازی هزینه‌های تولید رویکردهای مدیریت مصرف انرژی در شرکت صنعت فولاد شادگان

با اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی قیمت‌گذاری انرژی در کشور، بسیاری از فعالان صنعت فولاد با افزایش چشمگیر هزینه‌های تامین انرژی و به تبع آن کاهش حاشیه سود مواجه شدند. راهکار کلیدی برای حفظ روند سودآوری و درآمدزایی در چنین شرایطی توجه به ارتقای سطح بهره‌وری و مدیریت هزینه‌های تولید است که رقابت‌پذیری فعالان زنجیره فولاد را نیز در بازار افزایش می‌دهد. در این میان، شرکت صنعت فولاد شادگان با استفاده از تکنولوژی مدرن پرد و تمرکز بر هوشمندسازی فرایندها و ماشین‌آلات و تجهیزات در مسیر بهینه‌سازی مصرف انرژی گام برمی‌دارد. این شرکت همچنین در مسیر تحقق رویکردهای تولید فولاد سبز نیز حرکت کرده است که این مسئله علاوه بر مدیریت بهینه هزینه‌های تولید، رقابت‌پذیری آن را در عرصه‌های بین‌المللی ارتقا می‌دهد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • انرژی, صنعت
سهم قابل توجه انرژی در ساختار هزینه بنگاه‌های صنعتی بررسی پیامدهای افزایش نرخ حامل‌های انرژی و تاثیر آن بر عملکرد صنایع

افزایش نرخ حامل‌های انرژی در ایران که به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز و مهم در حوزه انرژی و اقتصاد تبدیل شده، در کنار ناترازی‌های فزاینده انرژی، تبعات و آثار سوئی را برای صنایع کشور داشته است. این در حالی است که ایران در زمره بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز جهان قرار دارد و نبود چشم‌انداز و سیاست‌گذاری‌های مشخص برای قیمت‌گذاری انرژی موجب شده است تا امتیاز ویژه انرژی ارزان‌قیمت نسبت به سایر نقاط جهان به فرصتی سوخته برای فعالان بخش معدن و صنایع معدنی کشور تبدیل شود. در واقع یکی از مزیت‌های ویژه توسعه صنایع معدنی و فلزی، امروز به یکی از ریسک‌های تولید تبدیل شده است که تاثیرات آن دامن‌گیر همه ابعاد و جوانب اقتصاد کشور می‌شود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
  • تحلیل
  • صنعت
ترسیم دورنمایی مدرن و تحول‌گرا برای صنعت فولاد توسط ایریتک رسالت ایریتک حول محور آموزش و ارتقای سطح دانش فنی و مهندسی

با تغییر معادلات جهانی در حوزه انرژی و محیط‌زیست، سیاست‌های توسعه صنعت فولاد نیز تحولات چشمگیری را تجربه کرده‌اند، به طوری که مدرنیزاسیون فرایندها و تولید فولاد سبز از مهمترین رویکردهای تحولات توسعه‌ این صنعت به شمار می‌آیند. شرکت بین‌‌‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) به عنوان یکی از شرکت‌های فنی و مهندسی برجسته کشور که ارتقای سطح رقابت‌پذیری در مقیاس جهانی را در راس اهداف و چشم‌اندازهای خود قرار داده، امروز در مسیر حرکت می‌کند تا بتواند با این تحولات همگام شود. این شرکت با نیم‌قرن تجربه در اجرای طرح‌های توسعه صنایع معدنی و فلزی، تمرکز بر نوسازی زیرساخت‌ها، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی و بهره‌گیری از فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را در راستای مدرنیزاسیون فرایندها و رویکردهای تولید فولاد سبز در اولویت قرار داده است. این مسیر که زمینه تحقق اهداف و چشم‌اندازهای ایریتک را نیز فراهم می‌آورد، می‌تواند به سکوی توسعه صنعت فولاد تبدیل شود، به طوری که می‌توان دورنمایی تحول‌گرا را برای این صنعت استراتژیک متصور بود.

۳۱ خرداد ۱۴۰۴
فهرست