حسین اطمینان
نویسنده

حسین اطمینان

تحلیلگر
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
۲۹ اسفند ۱۴۰۰ چالش‌های تاثیرگذار بر توازن زنجیره فولاد سیاست‌های چادرملو برای تامین پایدار منابع

تامین عوامل تولید و مواد اولیه یکی از ملزومات پایداری تولید و توسعه واحدهای صنعتی محسوب می‌شود. در حال حاضر، تامین پایدار مواد اولیه، یکی از معضلات اساسی صنعت فولاد به شمار می‌رود و تحقق اهداف این صنعت را با اما و اگرهای زیادی مواجه کرده است. به نظر می‌رسد که لازم است سیاست‌گذاری جدیدی در خصوص توسعه اکتشافات سنگ‌آهن در کشور انجام شود. در غیر این صورت، ذخایر سنگ‌آهن کشور در طولانی‌مدت پاسخگوی نیاز صنایع فولادی نخواهد بود. در همین راستا شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، به عنوان واحدی که از زنجیره کامل تولید فولاد، از سنگ‌آهن تا شمش برخوردار است، اقدامات متعددی را در زمینه توسعه اکتشافات در پهنه‌های جدید، استفاده از تجهیزات اکتشافی نوین و مدیریت بهینه انبارهای قطعات و مواد مصرفی در دستور کار قرار داده است تا بتواند پایداری تولید خود را حتی در سال‌های آتی حفظ کند.

  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
مروری بر عدم‌قطعیت‌های زنجیره فولاد ایران تبعات سیاست‌های ناکارآمد در مواجهه با عدم قطعیت‌ها

فضای کنونی محیط اقتصاد و کسب‌وکارها موجب می‌شود تا سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی همواره با عدم قطعیت‌های فراوانی روبه‌رو باشند. اتخاذ رویکرد مناسب در مواجهه با این عدم قطعیت‌ها بسیار در تداوم فعالیت و برنامه‌ریزی‌های آتی آن‌ها موثر خواهد بود. شناسایی عدم قطعیت‌ها مستلزم توجه همه‌جانبه است و بی‌توجهی به هریک از آن‌ها نتایج نامطلوبی در دستیابی به برنامه‌ای صحیح و بهینه برای مواجهه با عدم قطعیت‌ها در پی خواهد داشت. در حوزه معدن و صنایع معدنی، عدم قطعیت‌ها را می‌توان از جنبه‌های مختلف سیاست‌های داخلی و بین‌المللی، تکنولوژی و ... ارزیابی کرد. یکی از عدم قطعیت‌های مهم در این حوزه را می‌توان صدور بخشنامه‌های غیرکارشناسانه در نحوه قیمت‌گذاری و فروش و با زمان‌بندی نامناسب دانست که این مسئله زیان‌های فراوانی را برای صنایع معدنی به همراه دارد. به نظر می‌رسد استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان در صدور مجوزها و بخشنامه‌ها و ارائه برنامه‌های بلندمدت یکی از بهترین راهکارها برای مواجهه با عدم قطعیت‌های فعلی در حوزه معدن و صنایع معدنی باشد.

۳۰ آذر ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
تبعات منفی مقررات‌گذاری دولتی در صنعت فولاد بررسی آثار منفی مداخله‌گری دولت

امروزه دولت‌ها تلاش دارند تا با تعریف و اجرای استراتژی‌های مناسب، زمینه مناسبی را برای تسهیل ‌فعالیت کسب‌وکارها و سازماندهی بازارها ایجاد کنند. اما در ایران، مقوله دخالت‌ها و مقررات‌گذاری‌های دولتی بیش از آنکه زمینه‌ساز تسهیل صنعت و بازار کشور باشد خود امروز به چالشی برای صنایع تبدیل شده است. صنعت فولاد در حال حاضر یکی از بخش‌‌های مهم اقتصاد کشور محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر مقررات‌گذاری‌ها و دخالت‌های دولتی آسیب‌های سنگینی را به آن وارد کرده است. امید می‌رود که در ماه‌های آتی، با اتکا به نظرات کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار، دولت گام‌های مثبتی را برای سامان بخشیدن به وضعیت بازار و صنعت فولاد کشور بردارد.

۳۰ شهریور ۱۴۰۰
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن, محصولات میانی فولاد خام
مرور استراتژی فروش در شرکت چادرملو بررسی رویکرد شرکت چادرملو در حوزه رصد بازارها

توانایی در فروش کافی محصولات زمینه را برای سودآوری در تجارت فراهم می‌آورد. تجزیه‌وتحلیل داده‌های فروش درک درستی از کالاهای خریداری‌شده توسط مشتریان فراهم می‌سازد و کمک بسزایی در تفکیک صحیح رفتار خریداران می‌کند و همچنین الگوهایی را برای بهبود در روند فروش محصولات ارائه می‌دهد. هدف اصلی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تامین کامل نیاز داخل کشور و عرضه تمام محصولات فولادی خود در بورس کالاست. علاوه بر این، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با استفاده از فناوری‌های روز و آنالیز فروش محصولات خود از طریق تحلیل و ارزیابی داده‌های موجود، تمامی اطلاعات مربوط به فروش داخلی و صادراتی خود را تقسیم‌بندی می‌کند.

۳۰ آذر ۱۳۹۹
  • یاد‌داشت
  • سنگ‌آهن
تاثیر بحران کرونا بر توسعه صنعت فولاد راهکارهای گل‌گهر برای عبور از چالش کرونا

گسترش بحران کرونا و در پی آن به وجود آمدن رکود اقتصادی شدید موجب شد تا تقاضا برای محصولات فولادی به‌شدت کاهش یابد و به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر برسد. این مسئله تردیدهای بسیاری را برای چشم‌اندازهای جهانی این صنعت، خصوصا در آمریکا و قاره اروپا، پدید آورد. در ایران نیز در ابتدا پیش‌بینی می‌شد که اِعمال تحریم‌های شدید و وجود چالش‌های فراوان اقتصادی موجب شود تا تأثیرات این بحران بیش از سایر کشورها بر صنعت فولاد سایه بیندازد، اما برنامه‌ریزی‌های گسترده شرکت‌های سنگ‌آهن و فولادسازی باعث شد تا آسیب‌های بحران مذکور بر زنجیره تولید فولاد کشور به حداقل برسد. شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، که یکی از قطب‌های تولید سنگ‌آهن کشور به شمار می‌رود، توانسته است در این مدت کوتاه تبعات منفی شیوع ویروس کرونا را به حداقل برساند و به هدف‌گذاری‌های خود در زمینه تولید محصولات دست یابد.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
فهرست